woensdag 29 oktober 2008

Eerste training sportschool, 1 uur en 25 minuten

Vandaag was het zover de eerste training in de sportschool. Eerst nemen we nog een medische vragenlijst door en wordt de bloeddruk, het gewicht en het vetpercentage gemeten. De weegschaal gaf een schokkende 66 kilo aan (overigens met kleding) en het vetpercentage 19 procent. De instructeur gaf wel aan dat het apparaat voor het meten van het vetpercentage niet echt nauwkeurig is. Ook zijn vetpercentage gaf hogere waardes aan dan hij gewend was. Thuis weeg ik op het moment 65 kilo (ochtend) in de zomer weeg ik altijd zo`n 62 kilo. In het ziekenhuis lag mijn vetpercentage op 15 procent. Die waarde maakt me overigens niet echt veel uit, als ik me maar goed en sterk genoeg voel. Het optimale vetpercentage voor een sporter ligt op zo`n 14 procent. Topsporters zitten vaak nog veel lager, rond de 15 procent voel ik me in ieder geval prima.
Het gewicht is nu zeker geen probleem, ik zorg er altijd voor dat ik in maart weer rond de 62 kg zit. Dit seizoen woog ik in maart zelfs 60 kilo maar dat ging echt ten koste van mijn kracht en ik voelde me toen ook niet echt goed meer. De instructeur begrijpt uit mijn verhaal dat ik niet te veel spierkracht (massa) mag ontwikkelen zeker niet voor het bovenlichaam en stelt een programma samen met wat meer herhalingen (30 keer) dus wat minder zwaar. Eerst doe ik een warming up op de crosstrainer die toch een stukje degelijker aanvoelt dan mijn eigen crosstrainer. Intussen stelt de instructeur een kaart samen met daarop alle oefeningen.
Vraag me niet wat ik allemaal precies gedaan heb maar alle noodzakelijke spiergroepen zijn aan bod gekomen. In totaal hebben we 14 toestellen afgewerkt. Biceps, triceps, buik en bilspieren, borst, rug, hamstrings, bovenbenen en kuiten. De oefening voor de biceps en de triceps vond ik het zwaarst, de oefeningen voor de benen en de kuiten gingen erg goed maar dat mag je wel verwachten van een fietser. Bij de meeste oefeningen dus 30 herhalingen en bij een aantal 20 herhalingen. Alles wordt netjes ingevuld op de kaart, ook de gewichten en zelfs de stand van de toestellen zodat ik de volgende keer makkelijk zelf aan de slag kan. De volgende training zijn het twee series van alle oefeningen. Dus na 30 herhalingen even rust en dan weer 30 herhalingen. Ik vind het in ieder geval leuk om te doen, het is wel zwaarder dan ik gedacht had zeker voor mijn bovenlichaam. Bij sommige oefeningen voel je de spieren echt al verzuren. Normaal gesproken ga ik vrijdagmiddag weer trainen in de sportschool. Thuis blijf ik uiteraard op de tacx fietsen om het duurvermogen op peil te houden en de souplesse te onderhouden. Na thuiskomst gelijk een herstel drankje gedronken om het herstel van de spieren te bevorderen en uiteraard een verfrissende douche genomen. Morgen met de fiets naar het werk maar dat zijn zeker geen trainings kilometers dus deze worden ook niet meegenomen in de kilometerstand. Misschien fiets ik morgen nog een lichte hersteltraining op de tacx.

dinsdag 28 oktober 2008

Tacx souplesse training, 28.5 km, 46 minuten, 110 RPM

Na mijn laatste nachtdienst wat vroeger opgestaan en na een ontbijt en douche richting de sportschool om me in te schrijven. Alles verliep vlot en werd netjes uitgelegd en morgenmiddag om 14:00 start ik met de eerste training. Verder nog nooit in de sportschool getraind dus ik ben benieuwd. Deze middag had ik nog een souplesse training gepland op de tacx. Een programma van 46 minuten met af en toe wat lichte variaties in de weerstand. In het begin hou ik de trapfrequentie zo rond de 105 rpm en als ik echt goed opgewarmd ben zorg ik ervoor dat ik boven de 110 omwentelingen per minuut blijf. Soms even een blokje aan 115 of meer maar over het algemeen zo rond de 112 omwentelingen. Na een kwartiertje begint het bekende zweten op de tacx en na een half uur moet de handdoek er toch echt aan te pas komen. Na ruim drie kwartier zit de training erop.
Lekker gefietst !!

zondag 26 oktober 2008

Duurtraining D1, 60.2 km, 2 uur en 8 minuten, 28.2 km/u

Mijn voornemen om te gaan spinnen ga ik maar laten varen. De intensiteit van de trainingen is vaak erg hoog en dat past niet in mijn voorbereiding op de marmotte. Uiteraard ga ik nog wel naar de sportschool voor specifieke krachttraining. Geen best weer vandaag maar toch had ik zin om buiten te gaan trainen. Iets over half 2 op de fiets gestapt en voor de eerste keer in mijn lange broek en winterjas die als het goed is ook waterbestendig is. Als ik vertek regent het lichtjes, meer miezeren eigenlijk. Veel slik in de polder vandaag dus rondjes rijden ga ik vandaag maar niet doen. Via Philippine fiets ik weer over het smalle lange fietspad naar ijzendijke. Op dit fietspad wel goed opletten want hier liggen wel redelijk veel bladeren en takjes op de weg. Het is intussen harder gaan regenen en van miezeren is geen sprake meer. Ik heb het al vaker gezegd, ik fiets graag in de regen. Hoe slechter de omstandigheden hoe groter mijn glimlach. Is altijd al zo geweest waarom weet ik eigenlijk niet maar ik geniet gewoon van de regen. Koud is het vandaag niet dus dat is mooi mee genomen. Aan het einde van het fietspad sla ik rechtsaf richting de stoplichten bij ijzendijke. Vanaf hier via Biervliet en Hoek naar Terneuzen. Het blijft regenen en vooral mijn voeten zijn intussen echt doorweekt, mijn overschoenen zijn namelijk niet waterdicht. Mijn broek is ook flink nat maar ik heb er geen last van. Mijn jas lekt een klein beetje door volgens mij maar mijn bovenlichaam voelt nog droog aan. Via de stoplichten bij Terneuzen fiets ik weer richting Sluiskil, het water spat echt flink op en er staat weer een stevig windje tegen op dit stuk. Ik hou de hartslag in D1 en de snelheid zakt behoorlijk. De benen voel ik vandaag gewoon niet, ook niet tegen de wind in. Erg goede benen vandaag maar het is een rustige duurtraining dus echt aan de slag moeten de benen niet vandaag. Via een stukje polder naar de zandstraat, aan het einde sla ik linksaf omdat ik nog niet genoeg kilometers op de teller heb staan. Afslaan naar rechts naar Sas van Gent is nog maar een kilometer of vier. Ik besluit nog een klein rondje te rijden om uiteindelijk weer op de zandstraat uit te komen. Daarna sla ik wel rechtsaf richting Sas van Gent. Eenmaal aangekomen in Sas staat de teller op net geen 60 kilometer. ik fiets mijn huis voorbij en rij nog een paar honderd meter verder om de 60 kilometer helemaal vol te maken. Verzopen maar voldaan kom ik thuis, fiets schoonmaken en daarna in een warm bad. Erg lekker gefietst vandaag.

donderdag 23 oktober 2008

Sportschool

Vandaag een dagje vrij gehad maar toch een behoorlijk druk dagje achter de rug. Eerst mijn vrouw naar haar werk gebracht in Terneuzen, daarna de televisie van Fred gakalibreerd (nog steeds goed beeld Fred?) Na het kalibreren gelijk door gereden naar Hulst en een bezoekje aan Serpenti (mijn fietsenmaker) gebracht en daarna op zoek naar een outfit voor de fitness. Dat laatste was zoals ik al gedacht had makkelijker gezegd dan gedaan. Uiteindelijk drie sportzaken afgelopen en bij de laatste (Zaman) gelukkig een mooi setje van Nike kunnen vinden. Al moest er wel gezocht worden in het magazijn voor mijn maat broek (S) Ongeloofelijk weinig aanbod in de sportzaken hier, bij intersport was er gewoon helemaal niets te vinden. Een klein rekje met loopkleding maar geen enkel compleet setje meer te vinden (broek en shirt) Verbaasd me toch elke weer hoe triest het hier gesteld is met de winkels. De kinderen van school halen om 12 uur ging niet meer lukken dus heb ik mijn moeder gebeld die gelukkig bereid was om de kinderen even op te halen. Rond half één thuis eerst wat gegeten een daarna even een kijkje genomen in de sportschool en een gesprekje gehad over de mogelijkheden. In november of misschien volgende week wel al ga ik beginnen in de sportschool http://www.basicsportsclub.nl/ op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en zaterdag worden er groepslessen spinning gegeven (clubspinning) ik ben zeker van plan om twee keer in de week te gaan spinnen. Ik heb het nog nooit gedaan dus ik ben benieuwd of het spinnen me gaat bevallen. Na de sportschool naar de apotheek om medicijnen en daarna weer naar school om de kinderen af te halen. Na thuiskomst nog even een complete campagnolo veloce groep staan schoon maken die een collega van me heeft overgenomen en daarna mijn selle italia flite op mijn vader zijn Kuota gemonteerd. Hij gaat hem even testen en als hij bevalt dan wordt de flite zijn nieuwe zadel. De flite is wel een stuk harder dan zijn huidige selle san marco met gel, maar zelf heb ik op lange afstanden geen goede ervaringen met de zachtere zadels. De flite is in ieder geval het eerste zadel waar ik perfect op zit. Zoals ik al vaak gezegd heb, advies geven over een zadel is eigenlijk bijna niet mogelijk. Een zadel blijft iets persoonlijks, de één zit goed op een flite de ander vindt het helemaal niets. Na het installeren van het zadel weer terug naar Terneuzen en de campagnolo veloce groep afgegeven bij mijn collega. Als laatste mijn vrouw weer opgehaald en terug naar huis. Al bij al een druk dagje, echt voorbij gevlogen. Morgen weer werken in de middagdienst, trainen gaat waarschijnlijk niet lukken morgen.

woensdag 22 oktober 2008

Korte duurtraining D2, 42.6 km, 1 uur en 19 minuten, 32.4 km/u


Vandaag weer het rondje Watervliet gereden, deze keer eens met de klok mee. Er staat een fris windje vandaag en richting Watervliet heb ik het hele stuk wind tegen. Na een rustig begin van zo`n 10 minuten voer ik het tempo wat op en de hartslag gaat naar de D2 zone. Het wordt niets vandaag echt hele slechte benen die al snel vol lopen tegen de wind in. Ik ben blij als de 20 kilometers tegen de wind erop zitten en fiets nu met een zijwindje naar de stoplichten van ijzendijke. Op het eerste stuk lekker de wind in de rug dus de snelheid loopt makkelijk op naar de 40 per uur en af en toe nog wat harder, ook richting Biervliet is de wind in het voordeel maar niet meer volledig in de rug, de snelheid zakt dus ook weer wat terug. Via Hoek richting de braakman en dan nog een stuk naar de stoplichten om af te slaan richting Philippine. Aangekomen in Philipinne krijg ik weer te maken met een wieltjeszuiger, de benen werken niet mee vandaag en dan gaat er nog iemand achter je hangen. Grrrrr, zijtegenwind en de snelheid rond de 36 a 37 per uur. Ik fiets richting de zandstraat en ik voel dat er nog steeds iemand in mijn wiel zit. De hartslag stijgt zelfs even richting omslagpunt wat eigenlijk niet de bedoeling is. Het is nog een redelijk lang stuk en de persoon achter me is niet van plan om over te nemen. Ik duik zo de polder in naar rechts denk ik bij mezelf. Ik fiets zo lang mogelijk door aan hetzelfde tempo, kijk even achterom en steek mijn hand uit om rechtsaf te slaan en rem uiteraard wat af. De fietser komt even naast me rijden, groet me en gaat gelukkig rechtdoor. Daar zijn we gelukkig van af, met zulke benen geen wieltjeszuigers daar kan ik echt niet tegen zeker als er niet over wordt genomen. Ik laat het tempo zakken tot zo`n 30 a 31 per uur en fiets nog een minuut of 10 aan dit tempo. Bij het bruggetje klok ik weer af en ga nog even snel langs mijn vader en moeder. Daarna fiets ik rustig terug naar huis, best fris nu ik even stil gestaan heb. Thuis wacht een lekkere warme douche. Niet echt lekker gefietst vandaag maar het kan natuurlijk niet altijd feest zijn.

dinsdag 21 oktober 2008

Crosstrainer 45 minuten

Gisteren met de gewone fiets naar het werk gereden.
Op de heenweg op het gemakje en geen druppel zweet, op de terugweg naar huis konden de zweetdruppels echt niet uitblijven door de stevige tegenwind. Wel zwaar blijven rijden en vooral langs het kanaal veel last van de wind op mijn oude barrel. Vandaag weer eens een training op de crosstrainer. Ik heb een niet te zwaar programma afgewerkt van 45 minuten. Hartslag voornamelijk tussen de 130 en de 150 slagen, in het zwaarste blokje tot 260 watt zo`n 160 slagen per minuut. Morgen weer een training op de Cervélo.

zondag 19 oktober 2008

Duurtraining D1, 60.8 km, 2 uur en 11 minuten, 27.8 km/u

Zeker nog niet topfit maar gelukkig wel weer al een stuk opgeknapt. Een week niet kunnen fietsen dus ik kan haast niet wachten om weer een stukje te gaan rijden. Eerst nog ff naar de formule 1 gekeken, wat gegeten en daarna op de fiets gesprongen. Mijn fietsmaat op de zondagen (Fred) is er niet bij, hij is namelijk vader geworden van een jongetje. Nogmaals proficiat en veel geluk met de nieuwe aanwinst !! Ik hou het vandaag gewoon bij mijn vaste rondje in de polder, lekker dicht bij huis. De bedoeling is een kilometer of 60. Het voelt een beetje waterkoud aan in het begin maar echt koud is het zeker niet. Ik heb mijn ODLO wintershirt met lange mouwen aangetrokken maar dat was zeker nog niet nodig geweest. Maar goed beter te warm dan te koud. Ik draai gewoon zoals altijd mijn rondjes, lekker op het gemakje. Er is veel te doen op het rondje vandaag, veel boeren, veel wandelaars en veel fietsers. Na een paar rondjes zit ik even vast achter een paard met wagen. Ik rij er vrij dicht achter en één van de paarden die los achter de wagen loopt vind het nodig om even flink te gaan schijten (sorry voor het taalgebruik) toch knap om lopend je behoefte te doen, dat ga ik hem zeker niet na doen. Wat ik overigens niet begrijp van die paarden. Ze kunnen die beesten van allerlei kunstjes leren maar ff in de berm poepen ho maar!! maar goed we dwalen af, kom er maar langs wordt er geroepen, ik zou wel willen maar de twee honden die meeloopen met het paard en wagen zijn niet van plan om de weg vrij te maken voor mij. Ik roep ook maar even en kan er dan gelukkig langs. De wind komt na 14:00 wel wat steviger opzetten maar dat is geen probleem. Ik hou de hartslag netjes in D1, gewoon rustig aan dus. De zon die me beloofd was door de weerberichten laat zich pas om iets voor drie uur zien. Rond kwart over drie zit de training erop. Toch lekker gefietst. Ik ga nog even langs bij mijn vader en moeder en ga daarna nog even langs bij Michael om zijn nieuwe mountainbike te bewonderen. Trek 9.8 echt een prachtige fiets is dat.

dinsdag 14 oktober 2008

Te koop aangeboden (opruiming)

Helaas nog steeds ziek, echt niets voor mij op de bank of in bed liggen maar het zal moeten. Mijn vrouw is de zolder aan het opruimen dus ook mijn spullen moeten er aan geloven.

Vandaar te koop aangeboden:

Bell Ghisallo racehelm maat M (55-59 cm) aangekocht in 2005 gedragen tot 2007. Rode kleur wel wat verschenen verder in prima staat.
Selle italia flite zadel (als nieuw)
Polar CS 200 cad incl. snelheid + cadans sensor, borstband (gewassen uiteraard) en gebruiksaanwijzing. Batterijen van computer en borstband zijn vervangen (verkocht)
Zonnebril BBB winner BSG-23 inclusief lenzen (verkocht)
BBB zadeltasje (nieuw)
Look PP 337 pedalen + look delta schoenplaatjes
Bontrager race x-lite stuurpen lengte 100 mm (os 31.8 mm)
Bontrager race lite stuur 40 cm (os 31.8 mm)

Alles is in prima staat (zie foto`s voor de prijzen)





















zondag 12 oktober 2008

Ziek, dus uitzieken !!

Helaas ziek geworden dus aankomende week zal er zeker niet gefietst worden. Hele dag in mijn bed gelegen, en na het eten ga ik maar weer terug mijn bed in. Goed uitzieken dus en ik hoop dat ik volgend weekend weer fit genoeg ben om op de fiets te stappen. Gelukkig lang geleden dat ik echt ziek ben geweest.

donderdag 9 oktober 2008

29 kilometer totaal, 10 kilometer weerstand training, 38,3 km/u

Nachtdienst gehad en helaas al twee dagen wat slecht geslapen. Gisteren uit bed gebeld door wat vriendjes van de kinderen (die niet thuis waren) en vandaag ook al om 12:30 wakker. Ik moest vandaag nog even in Terneuzen zijn, mijn vrouw is met de auto gaan werken dus maar op de racefietst gestapt en er een korte training van gemaakt. Op de heenweg vrij rustig gereden. Tijdens de heenweg had ik al bedacht om terug zo`n 10 kilometer hard te gaan rijden, op of boven mijn omslagpunt dus. Meestal niet zo`n goed idee na de nachtdienst maar zo kom ik misschien wel van mijn lome gevoel af. Na een kort bezoek in Terneuzen weer richting huis. Eerst de sluizen terug over gefietst en bij de eerste stoplichten de polar opnieuw ingedrukt voor 10 kilometer hard rijden. Al snel voel ik dat het inderdaad niet zo`n goed plan is maar ik fiets toch maar door aan een redelijk tempo rond de 40 km/u. De hartslag stijgt al snel boven mijn omslagpunt, veel wind staat er niet vandaag dus ook van rugwind is geen sprake. Het beetje wind lijkt wat van de zijkant te komen, het gekozen tijdstip blijkt ook geen slimme keuze te zijn. Het fietspad wemelt van de slingerende scholieren die schijnbaar moeite hebben om hun fiets onder controle te houden. Ik probeer van ver af al te roepen maar echt helpen doet het niet. Ik moet regelmatig in de remmen knijpen en dus weer op de pedalen om terug op gang komen. Zie de dipjes in de snelheid op de grafiek. Na 10 kilometer druk ik de polar af en fiets rustig uit richting Sas. Zeker geen goed gevoel vandaag maar het lome gevoel daar ben ik nu gelukkig wel van af. Gemiddeld 38.4 km/u over de 10 kilometer gereden, niet echt best dus onder deze omstandigheden.

dinsdag 7 oktober 2008

Rustige duurtraining, 64.1 km, 2 uur en 5 minuten, 30.8 km/u



Gisteren was het eigenlijk al een prachtige dag om weer buiten te gaan fietsen maar helaas schreeuwde de tuin om groot onderhoud. Hele middag staan beulen in de tuin en alles is weer dik in orde. Wel spierpijn overgehouden van het snoeien van de coniferen. In de tuin werken heb ik altijd erg graag gedaan, nu ik er niet zo veel tijd meer voor heb vind ik het ook een stuk minder leuk geworden. Maar het moet nu eenmaal gebeuren en als het dan eenmaal gedaan is dan kan ik er wel weer van genieten. Vandaag op zich weer een mooie dag om te gaan fietsen dus de kids naar school gebracht vanmiddag en gelijk gaan trainen. Ik ga mijn hele vaste rondje in de polder weer eens proberen. Het losse grind zal intussen wel al vast gereden zijn door auto`s en trekkers. Er staat wel een windje maar last heb ik er zeker niet van. Over het algemeen in D1 gefietst en wat stukken laag in D2. Wat en genot is het toch om buiten te fietsen. Na een weekje op de tacx had ik het binnen fietsen wel weer al gezien. Dat gaat nog wat worden van de winter, maar het zal moeten, naast het tacxen heb ik besloten om specifiek krachttraining te gaan doen in de sportschool. Mijn voornaamste doelstelling voor 2009 is wederom de marmotte. Doelstelling qua tijd voor de marmotte is 7:30 (de lat gaat dus flink omhoog) onder de 8 uur stelt me tevreden maar een doel moet gewoon uitdagend genoeg zijn voor mij. Ik ga me vooral bezig houden met krachttraining voor de benen. Daarnaast wat lichte training voor het bovenlichaam en de buikspieren. Mijn klimsnelheid moet gewoon nog omhoog om mijn doel te bereiken. Ik heb gemerkt dat ik nog kracht te kort kom om een hoger tempo te kunnen draaien bergop. In november wil ik hiermee beginnen, ik ga binnenkort eens langs bij de sportschool om me in te schrijven. Na iets meer dan twee uur zit de training er op, bij het bruggetje op de vrijstraat stop ik de training op de polar. Ik peddel rustig verder richting school om de kinderen weer op te halen. Lekker gefietst en zo te zien kunnen we van de week en aankomend weekend gewoon nog buiten fietsen.

zondag 5 oktober 2008

Duurtraining Tacx, 52 km, 1 uur en 30 minuten, 34.6 km/u


Wat een weertje vandaag, buiten fietsen daar is dus helaas niets van gekomen. Rustige duurtraining gereden op de tacx. Weinig weerstand en voornamelijk in de herstelzone gereden. In het begin even de hartslag omhoog bij een kort blokje boven de 300 watt. Dit om de vetverbranding goed op gang te brengen. Vetverbranding doe je vooral tussen de 60 a 70 procent van je maximale hartslag. Het beste fiets je dan zo`n 3 uurtjes of zelfs meer. Voor mensen die wat minder tijd hebben is intervallen gek genoeg een prima alternatief. Het is namelijk gebleken dat je net zo veel of zelfs nog meer vet verbrand tijdens intervallen aan zo`n 85 procent van je maximale hartslag. Vandaar dat spinning voor veel mensen goed werkt wat vetverbranding betreft. Ook nu af en toe wat storingen met de hartslagmeter vandaar af en toe wat uitschieters. Toch lekker gefietst !!

zaterdag 4 oktober 2008

Tacx training stukje gold race, 30.4 km, 56 minuten, 32.2 km/u


Drie ochtenddiensten gehad en weer veel te weinig geslapen. Behoorlijk gesloopt maar toch nog even op de tacx gesprongen. Eerst ff wat sukkelen in de virtuele wereld maar het parcour staat me totaal niet aan. Dan maar een real life video proberen. Ik kies voor een stukje Amstel Gold Race van zo`n 30 kilometer. Wat er komt zullen we wel zien. De bedoeling is om redelijk rustig te fietsen, niet boven de D2 zone dus. In het begin gaat het wat op en af en ik herken de beelden als geen ander. Hier heb ik in het echie al velen malen gefietst. De eerste klim is de sweiberg, mooie klim maar op de tacx is ie zeker niet zo leuk als in het echt. Hartslag hou ik in D2, ook op de tacx moet je echt naar je binnenblad want de weerstand is goed voelbaar. De snelheid komt behoorlijk overeen met de werkelijkheid tussen de 18 en de 22 per uur. Weer even een stukje rustig aan op naar de Camerig. Voor de Camerig hetzelfde verhaal ik fiets hem liever in het echt maar de beelden maken het wel leuk. Terug richting Valkenburg, de keutenberg laten we links liggen. Net voor Valkenburg weer een wat langere klim (weet de naam niet meer) daarna de afdaling richting de Cauberg. De hartslag zit tijdens het klimmen wel even rond het omslagpunt maar dat is maar een klein stukje. Ik passeer de finish boven op de Cauberg, mijn ritje loopt echter nog iets meer dan 3 kilometer door voor een cooling down. Eigenlijk helemaal geen puf vandaag voor het wat intensievere werk maar achteraf toch best lekker gefietst. Ik hoop morgen toch weer buiten te kunnen rijden, want dat blijft toch het mooiste wat er is.

donderdag 2 oktober 2008

Eerste Tacx training, 33.2 km, 57 minuten, 35.0 km/u


Het is even geleden maar hier ben ik weer. Het ziet ernaar uit dat het fietsseizoen buiten toch echt op zijn eind loopt. Vandaag dus maar een training op de tacx want de afkick verschijnselen waren al duidelijk merkbaar. Eerst de boel even installeren op de tacx, het campa scirocco wiel met tacx bandje erin, de boel even kalibreren en we kunnen beginnen met de training. Ik selecteer een programma via de catalyst van net geen uur. Warming up van 10 minuten, daarna loopt de weerstand langzaam op. Schakelen doe ik nergens de trapfrequentie hou ik rond de 90 a 92 omwentelingen per minuut. Ik begin al flink te zweten dat is al een enorm verschil met buiten fietsen. De gecodeerde borstband werkt voor geen meter op de tacx dus de hartslag schiet alle kanten uit behalve de goede. Ik doe de borstband maar af tijdens het fietsen hier heb ik toch niets aan. Er liggen maar liefst drie borstbanden voor mijn neus en geen enkele blijkt te werken. Ook voor deze dus even om nieuwe batterijen. Er volgt een blokje van 2 minuten met een flinke weerstand boven de 300 watt. De beentjes komen nu wel flink op spanning te staan maar verder gaat het prima. Later volgt er nog een blokje van 8 minuten aan een wat hogere weerstand zo rond de 250 a 260 watt. Zweet, zweet en nog eens zweet. Pffffff even vergeten dat tacxen toch iets heel anders is dan buiten fietsen. Nog een laatste blokje van 2 minuten boven de 300 watt en de laatste 10 seconden even over de 450 watt. Als laatste een blokje van 6 minuten aan zeer lage weerstand voor de cooling down. Ook van de tacx heb ik een grafiek met alle gegevens, afstand en hartslag kloppen alleen niet. Lekker getraind en goed naar mijn zin gehad op de tacx.