vrijdag 10 december 2010

Eerste week herstel

Het is vandaag exact een week geleden dat ik ben geopereerd aan mijn zitvlak en het valt allemaal niet mee moet ik zeggen. De hechtingen springen zowat van ongeduld uit mijn kont maar vandaag werd duidelijk dat ik me er bij neer moet leggen en dat ook ik dit proces gewoon moet ondergaan. Ik had eerst nog de illusie dat ik wel wat sneller op de been zou zijn want ik ben tenslotte toch een fanatieke sportman die wel wat pijn kan verdragen maar na mijn eerste korte wandeling samen met Inge was ik een illusie armer en vele fantasieën rijker. Het wandelen werd meer strompelen als een oud ventje ze keken me zelfs na op straat alsof ik één of andere enge ziekte had. De buitenlucht heeft me wel erg goed gedaan maar het was verder maar een pijnlijke bedoeling maar het is in ieder geval een begin.

Dinsdag 14 december moet ik terug naar het ziekenhuis en dan krijg ik te horen hoe het traject betreft mijn herstel verder zal verlopen. Wellicht worden de hechtingen er dan ook uit gehaald maar daar moet ik nu nog even niet aan denken. Het dagelijkse ritueel van het vervangen van de pleister is echt nog steeds een "giller" het is maar goed dat Inge dit voor haar rekening neemt ieder ander zou ik direct tegen te grond werken met een genadeloze "uppercut" eigenlijk gewoon pure mishandeling, schandalig dat dit nog kan anno 2010 om je partner gewoon legaal te martelen. Geintje natuurlijk Inge zorgt echt erg goed voor me vandaag zei ze nog na de wandeling "zo het hondje is weer uitgelaten" ze zei nog net niet kruip maar weer terug in je mandje maar met wat humor kom ik de dagen wel door. Ik ben benieuwd wat de chirurg me dinsdag te melden heeft.

Ik kreeg van de week ook nog een email van mijn werk dat de vakantie twee weken naar voren is geschoven dus de planning voor de zomervakantie moet op de schop. Eigenlijk komt het perfect uit en hebben we de vakantie plannen al zo goed als gewijzigd. Uiteraard moet er nog van alles besproken worden maar hoogstwaarschijnlijk gaan we naar Treviso in Italië. Ik ben op dit idee gekomen omdat mijn schoonvader een lijstje had doorgestuurd met wat tourtochten die hij zou willen gaan rijden in 2011 en daar stond ook de LaPinarello (voorheen granfondo Pinarello) op die 17 juli wordt verreden. Zeer mooie cyclo en in de langste versie van 205 km zit wel een heel erg mooi klimmetje namelijk de "Monte Grappa" een klim van 23.6 km, gemiddeld 6.3 % maar wel met een stukje 18.6 en 22.4 % (goed voor de kracht) Of ik deze lange versie zal gaan rijden dat weet ik nog niet zal allemaal afhangen van hoe ik me voel en of mijn zitvlak dit aankan tegen die tijd. De Monte Grappa zullen we zeker gaan bedwingen als we daar zijn. De bedoeling is zeker om er eens lekker van te genieten dus ik ga me vooraf niet bezig houden met tijden en dergelijke. We hebben ook gezamenlijk besloten om de Amstel Gold Race in 2011 eens niet te rijden. Het zou de vierde of vijfde keer op rij zijn en ik was er zelf al voorstander van om eens wat anders te gaan doen dan steeds diezelfde tochten. Als vervanger gaan we de Peter van Petegem classic rijden hier vlak bij ons in de buurt. Is er nog nooit van gekomen omdat deze tocht altijd in hetzelfde weekend valt als de AGR. Kansen voor anderen dus om eens deel te nemen aan de AGR want het inschrijven is de laatste jaren een ramp. Genoeg om over te dromen dus de komende tijd maar eerst maar eens goed herstellen en zorgen dat ik de dagelijkse dingen weer kan oppakken dan zou ik voorlopig al meer dan tevreden zijn.

Geen opmerkingen: