dinsdag 14 december 2010

Update zitvlak

Vanmorgen terug naar het ziekenhuis geweest en zowel goed als slecht nieuws te horen gekregen. Ik had me wel enigszins voorbereid op slecht nieuws want ik voel en zie zelf ook wel dat het nog niet goed gaat met mijn zitvlak maar toch was ik enorm teleurgesteld na de uitspraken van de chirurg. Maar eerst het goede nieuws: Geen ontsteking en het bloeden is zo goed als over nu en de hechtingen zijn gelukkig verwijderd. Het slechte nieuws: Zitvlak is enorm opgezwollen en volgens de chirurg is de zwelling op het moment zeker zo groot als een halve tennisbal. Ik zal veel moeten gaan koelen met ijs en het voornaamste is dus om de zwelling weg te nemen. Over twee weken moet ik terug voor controle is de zwelling niet weg dan gaan ze een echo maken om daarna via een gaatje het bloed te verwijderen. Wanneer kan ik weer fatsoenlijk lopen, zitten , werken kortom wanneer kan ik mijn dagelijkse leven weer oppakken? De chirurg keek bedenkelijk maar zei dit gaat zeker nog drie weken duren. Ik mag (en kan) tot die tijd zeker nog niet zitten mag alleen liggen, veel rusten, koelen en ik moet vooral geduld hebben volgens de chirurg. Nog 3 weken helemaal niets doen dat valt me natuurlijk enorm veel tegen en dat is nog zachtjes uitgedrukt maar ik zal dit proces moeten ondergaan om mijn zitvlak goed te laten herstellen.

Het is echt een vervelende periode en als ik van te voren had geweten wat voor een pijnlijke bedoeling dit ging worden dan was ik er waarschijnlijk niet eens aan begonnen. Maar goed dat was ook geen oplossing geweest want ik had gewoon erg veel last van de bobbel op mijn zitvlak ook in het gewone dagelijkse leven. Het woord fietsen heb ik maar niet in de mond durven nemen en dat is nu zeker niet mijn grootste zorg. Wat de pijn betreft er is altijd een overtreffende trap dat bleek wel bij het verwijderen van de hechtingen. Toen de chirurg zei de hechtingen mogen eruit zei Inge nog doe maar niet hoor maar voor ik het wist kwam de schaar en het pincet tevoorschijn. De assistente had zelfs medelijden met me ik schoot zowat volledig in de kramp op het bed tijdens het verwijderen van de hechtingen maar heb me verder wel kranig gedragen. Eenmaal buiten stond ik te trillen op mijn benen van genot, wat een miserie. 27 december dus terug ik ga er nu alles aan doen om de zwelling weg te nemen want een gaatje prikken in mijn zitvlak zie ik niet echt zitten. Heb ik toch nog een doel al zal 3 weken op de bank een hele opgave worden.

12 opmerkingen:

Marieke zei

Vet balen Angelo. Probeer de positieve kanten te blijven zien. Betreft je wielerseizoen is dit de beste tijd, maar dat zul je ms zelf al zo gepland hebben?
En een goed moment om jezelf dan maar extra te verwennen met nieuw boek(en)of je een leuke tv serie op dvd?

Angelo Roelandt zei

@Marieke, Komt wel goed al ben ik niet zo`n boekenwurm. Wel het moment om wat italiaans te leren voor aankomende zomervakantie. In de zomer fiets ik hopelijk weer vrolijk rond en dan ligt deze kl*te periode ver achter me. Ook van deze periode zal ik wel weer wat leren, verder altijd wel positief ingesteld hoor.

Groeten,

Angelo.

Anoniem zei

Hey Angelo, klinkt allemaal niet echt lekker. Als je iemand zoekt om te koelen, dat is mijn specialiteit tot bevriezen aan toe.
Nee ff serieus, balen dat het zo lang gata duren, maar houd je aan het advies, want anders duurt het alleen maar langer. Moeilijk he om stil te zitten/liggen als je van nature niet stil kunt zitten? Konden ze dat bloed er niet gelijk uit trekken, pijnlijk weet ik uit ervaring, maar dan ben je er wel vanaf. Je moet niet bang zijn dat ik helemaal verloren ben voor het fietsen hoor, natuurlijk vind ik dat ook leuk, maar als ik heel blijf wil ik toch even checken hoe het lopen zal gaan. 2012 afspraak blijft wat mij betreft gewoon staan, vlammen op de Marmotte met een leuke fanatieke groep. Ik wens je heel veel beterschap, gezellige feestdagen en een gelukkig/sportief en vooral gezond 2011 samen met je gezinnetje.

Groetjes Angelo

Rinus zei

Ook ik lees regelmatig je blog door. Dus beterschap ermee gewenst.
Het volgende seizoen moet nog beginnen dus je hebt de tijd.....sterkte!!

Anoniem zei

Beterschap!

Ik ken je niet persoonlijk, maar lees jouw blog met enige regelmaat. Nu hopen op een lange winter zodat je de start van het nieuwe wielerseizoen niet van een zijkant hoeft te beleven.

Groeten,

Almar Deinum
Blog: Kuitenbijters blaffen niet

Angelo Roelandt zei

Ik lees ook steeds meer reacties van mensen die ik niet persoonlijk ken. Bedankt daarvoor echt erg leuk. Wat interactie is ook altijd interessant op deze manier kunnen we nog veel van elkaar leren. Nu is er helaas niet veel te beleven op mijn blog maar als ik terug op de fiets zit dan zal er weer genoeg leesvoer aanwezig zijn betreft doelen, ervaringen, trainen en dergelijke. Uiteraard zal ik het herstel traject betreft mijn zitvlak up to date houden op mijn blog.

Groeten Angelo.

3Ly zei

Hey Angelo,
Ik zou zeggen kom fff met je billen in de zee hier in Scheveningen dippen, echt lekker koel :-)
Een blessure, ziek zijn, het is allemaal k*t. Succes met geduld hebben en idd lekker Italiaanse woordjes leren, altijd handig!

Greetz
Amber

van den Abeele zei

Goed dat je zo positief bent ingesteld! Zelf kan ik (helaas) nooit zo goed omgaan met blessures; lichamelijke ongemakken hebben meteen ook invloed op mijn geestelijke gesteldheid (lees: chagrijnig!).
Maar als ik het zo lees, zal het lopen de eerste mogelijkheid voor je worden; fietsen pas iets later.

Leestip: van Santander naar Santander, van Peter Winnen. Zal je aanspreken.

Anoniem zei

Je kunt mijn Colnago wel gebruiken om te koelen. Een Dura-Ass casette doet wonderen.

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash2/hs598.ash2/155002_1717147939699_1568251816_31698979_3232154_n.jpg

In bocca al lupo!
ps: je kunt ook een frame kopen in de winkel in Treviso. De finish van de GF is trouwens tegenover de winkel.

Siep zei

Heel veul sterkte toegewenst. Je zult je gedeisd moeten houden. Maar denk maar zo: na het zuur komt het zoet.

Jaap zei

Sterkte, Angelo!!

Remco zei

Ik ken je niet persoonlijk, maar ik lees graag je Blog. Heb echt met je te doen, ik weet hoe vervelend het is als je lichaam niet meewerkt terwijl je zo graag wilt sporten. Ik wens je veel sterkte en beterschap.

Groetjes

Remco