dinsdag 6 augustus 2013

Aarden of gronden

Door het vele rennen op blote voeten is er een hele andere wereld opengegaan voor me en ben ik intussen voelbaar een bewuster mens geworden. Ik heb niets met zweverigheid maar ik voel me merkbaar beter dan voorheen en dat heeft grotendeels te maken met aarden (of gronden) We slapen nu ook al drie weken buiten onder de sterrenhemel (en nog steeds) en ook dit heeft een positief effect op iedereen hier thuis. Ik citeer: veel mensen zijn vaak niet bewust van het feit dat ze niet goed geaard of gegrond zijn. Geaard zijn wil zeggen dat je goed contact maakt met de aarde met zowel lichaam als geest. We zijn dan in balans. De zwaartekracht trekt als een magneet de mens naar de aarde toe en vaak is het lichaam wel in orde maar vaak is onze geest een beetje zwevende (toch een beetje zwerverig dan) :-) Niet alleen kinderen maar ook volwassenen hebben last als ze niet goed geaard zijn. Veel mensen hebben klachten maar kunnen die niet precies verklaren. Vaak duidt een niet goed ontwikkelde stuitchakra (wortel) op het feit dat je niet goed geaard bent. Ook je Chakra's in beide voeten zijn verantwoordelijk dat je goed op beide benen staat. Niet alleen de ontwikkeling in onze kinderjaren is verantwoordelijk voor een goed werkend stuitchakra. Ook het feit hoe je in het leven staat is van belang  om ook energetisch goed in balans te zijn. Gebeurtenissen in ons leven die ons overkomen zoals verdriet, ongeluk, trauma's etc kunnen ons stuitchakra beïnvloeden en kunnen we dus ook als volwassen mens onze aarding kwijt raken. Door deze gebeurtenissen goed te verwerken en ons leven weer goed op te pakken kan men weer in balans komen. Maar er zijn ook genoeg mensen die uit balans blijven omdat men moeite heeft met loslaten, verwerken of accepteren. Soms richten wij ons op anderen of problemen waardoor we onszelf vergeten. we raken uit balans en krijgen last van allerlei klachten.

- Minder zelfvertrouwen hebben
- zweverig gevoel in hoofd
- Angst, vaak onverklaarbaar
- Niet in realiteit leven, niet kunnen relativeren
- Kwetsbaar zijn en niet goed tegen spanningen kunnen of moeilijke momenten in ons leven
- Spanningen en emoties opkroppen, normaal vloeit dit weg via de aarde
- Last hebben van energie van anderen
- Moeite hebben met concentreren
- Hoofdpijnen, depressief voelen, hyperventilatie, trillen
- Last van teveel prikkels opvangen doordat je open staat of uit balans bent
- Teveel met je hoofd bezig zijn
- Moeite hebben om diepe gevoelens te ervaren of te uiten
- Nerveus zijn, gevoel van onbehagen
- Gevoeligheid voor paranormale verschijnselen
- Slaapstoornissen
- Gedragstoornissen
- Eetstoornissen
- ADHD, Autisme, druk gedrag, niet kunnen spelen

Je voelt niet meer de grenzen van je lichaam of je bent er niet meer bewust van. Hierdoor heb je minder vat op je ruimtelijke coördinatie en kan je vaak tegen dingen opbotsen of struikelen. Je functioneert niet goed in zowel lichamelijke en geestelijke zin. Deze klachten zijn moeilijk te behandelen als je niet weet wat de oorzaak is. Mensen die niet op de hoogte zijn van de oorzaak blijven met deze problemen rond lopen. Door een goede aarding stroomt ook energie van onszelf de aarde in. Een mens bestaat uit energie en soms moeten we ook een deel van de overtollige energie die we hebben of ergens oppikken kwijtraken. Dat gebeurt ook met ons contact met de aarde. We kunnen deze energie kwijt raken door het via onze voeten af te geven aan de aarde. Kan de energie niet vrijuit stromen richting de aarde dan is er sprake van blokkades en kunnen wij door de energie last krijgen van de diverse bovenstaande klachten. 

Er zijn verschillende methoden om te aarden maar ik zie mezelf nog niet mediteren op een stoel met de voetjes op de grond dat is nog niet aan mij besteed (haha) Eenvoudige methodes zijn om gewoon aards bezig te zijn wandelen, rennen (op blote voeten) tuinieren (lekker in de aarde wroeten) de natuur opzoeken om lekker tot rust te komen. Ik voel me er in ieder geval erg goed bij en doe er verder geen vlieg kwaad mee. Bovenstaande verhaal is voor mezelf wel weer een puzzelstukje dat mooi op zijn plaats valt. Vanmorgen weer heerlijk en lekker aards wakker geworden in ons tentje :-)


Geen opmerkingen: