woensdag 28 november 2012

Het licht gezien?

Everything happens with a reason: met andere woorden toeval bestaat niet. Er zijn de laatste weken weer wat puzzelstukjes in elkaar gevallen. Ik heb na wat tegensputteren van mezelf toch afscheid genomen en kunnen nemen van het fietsen, de muziek is weer terug op mijn pad gekomen en ik heb zo ongeveer het licht gezien tijdens een rondje lopen :-)

Everything happens with a reason: Nog geen week geleden schreef ik een liedje voor mijn vrouw met als titel "Hope" Liefde, hoop, geloof, twijfels, leven en dood dat is het thema van dit liedje en die paar woorden die ik op papier heb gezet hebben dan ook een veel diepere betekenis voor mij. Uitleggen van liedjes doe ik normaal niet maar het komt erop neer dat ik mijn vrouw zie als mijn beschermengel. Twijfel en angst voor de dood komen voor in de coupletten (lekker opbeurend) Het refrein van hope heeft betrekking op de dood, het hiernamaals (het weerzien van elkaar) come take my hand and guide me, all the way. To all those lovely places where we could stay. Hope Someday. Reden te meer om het liedje nog eens fatsoenlijk op te nemen en het te arrangeren zoals het in mijn hoofd zit.

Everything happens with a reason: Zo kwam de film "The Tree of Life" van Terrence Malick twee dagen geleden op mijn pad of beter gezegd op tv en deze film heeft na een wat onwennig begin heel veel indruk op me gemaakt. Toeval bestaat niet? het thema van de film: Liefde, hoop, geloof, leven en dood en zoveel meer. Mijn denkbeelden, gedachten en gevoelens hebben verdacht veel raakvlakken met hetgeen de film laat zien. Wellicht zijn er veel mensen die de film niet begrijpen of betitelen als saai of onsamenhangend maar geef het een kans om voeling te krijgen met deze prachtige film. Laat de chips en het bier maar achterwege en beleef en benader het als kunst #meesterwerk Adembenemende beelden en een werkelijk prachtige soundtrack. De scene Eternity (vanaf 3 minuten) sprak ook enorm tot mijn verbeelding en heeft voor mij verdacht veel raakvlakken met een Nederlandstalig liedje dat ik zo'n 10 jaar geleden heb geschreven "hemels in de hemel" mijn verbeelding van hoe het er in de hemel uit zou kunnen zien.

Stukje tekst:

Ze opent nu haar blauwe ogen
Ze herkent de beelden van de zee
Ze proeft het zeezout op haar lippen
Deint wat met de golven mee

De zon straalt net als in haar dromen
Er is geen verdriet er is geen pijn
De wind suist geruisloos door de bomen
Het is zo mooi om hier te zijn

Het is hemels in de hemel
Geloof me als ik je vertel
Dat het hemels is hier in de hemel
Aaahahaaaa.

Everything happens with a reason: Mijn naam Angelo betekent "hemelse bode" mijn dochters: Celesta "hemels" Lorena "gekroond met laurierblad" de overwinnaar. mijn vrouw Inge "mythische vruchtbaarheid god"

Everything happens with a reason: Vanmorgen ging ik net als anders gewoon een rondje hardlopen. Na het passeren van een zeer vriendelijke oude dame met twee nordic walking stokken sloeg ik linksaf en werd ik overvallen door een hevig en intens gevoel. Een aantal felle zonnestralen prikte door het grijze wolkendek op het asfalt en er landde een reiger vlak naast me in de graskant. De tranen rolde plotseling over mijn wangen alsof ik in een plaatselijke regenbui was terecht gekomen. Daar loop je dan met je goede gedrag midden in de Zeeuwse polders. Geen verdriet maar gewoon een enorm gelukzalig gevoel het is me nooit eerder overkomen op deze manier. Spiritueel gezien geeft de reiger je de kracht om in balans te komen en geeft je het vermogen om in je ontwikkeling vooruit te gaan. Hij laat je weten dat je op eigen benen moet staan om je pad te kunnen volgen. Ook al heb je het gevoel dat er op dit moment geen structuur in je leven zit en dat je alle stabiliteit en zekerheden kwijt bent. Maar dit is niet zo. Je hebt de innerlijke wijsheid om te weten dat wanneer het ene niet werkt, het andere het wel doet. En hierop kan je vertrouwen. Je doet de dingen gewoon anders dan andere mensen en voor jou is dat de juiste manier (wat een geruststelling) :-)Jezelf open en kwetsbaar opstellen ik kan het iedereen aanbevelen de wereld gaat er dan een stuk mooier en beter uit zien #hallelujah Nee ik word geen zweverig spiritueel type en ik geloof niet in GOD het is gewoon een gevoel #midlifecrisiszeker Ik geloof wel dat er meer is tussen hemel en aarde. Ik kijk regelmatig en altijd vol verbazing naar de sterrenhemel. Het universum is en blijft fascinerend, het ontstaan van alles is voor ons mensen toch eigenlijk niet te bevatten. Waar komen we vandaan? Waar bestaan we uit? Waar gaan we naartoe? Te lang moet je er niet over nadenken want dat is niet gezond maar het blijft interessant. De oerknal? de wetenschappers zijn het er blijkbaar over eens ik durf er mijn hand in ieder geval niet voor in het vuur te steken.  Everything happens with a reason ...........

Geen opmerkingen: