zondag 18 oktober 2009

Mtb wachtebeke, 34.4 km, 1 uur 18 min, 26.4 km/u

Iets na half drie vertrokken voor een ritje door de bossen van Wachtebeke. De Schwalbe combinatie is echt abnormaal snel, echt een wereld van verschil tov de Bontrager banden. Ik fiets zo`n 2 km/u harder op de weg met dezelfde inspanning. Heb de bandenmaat uiteraard aangepast in de polar omdat ik nu met 2.1 fiets ipv van 2.2. Afstand gemeten na het maken van één omwenteling zittend op de fiets. Aangekomen in Wachtebeke een mooi rondje opgezocht van 2.6 km en drie rondjes flink doorgereden. Wel erg druk vandaag met wandelaars en vooral veel honden. Ik heb me netjes gedragen door op tijd te roepen en de mensen bedankt bij het passeren. Na drie rondjes flink doorrijden wat rustiger aangedaan en een mooi technisch stuk opgezocht. Tijdens deze singletrack kwam er in tegengestelde richting een grote witte hond luid blaffend op me af rennen. Ben snel omgedraaid en ben er als een speer vandoor gegaan. Ik ben echt bang van honden kan er ook niets aan doen. Zijn baasje riep de hond terug maar hij bleef maar achter me aanrennen. Na een paar keer flink aanzetten gaf hij het gelukkig op. Ik vond het wel genoeg na zo`n 20 kilometer door de bossen ploeteren en ben daarna weer richting huis gereden. Echt heerlijk door de bossen rijden, het ruikt er heerlijk en de paden lagen er mooi bij en na al dat klussen thuis voelde ik meer weer volledig tot rust komen. Het nieuwe stuur en de stuurpen zijn ook een enorme verbetering. Ik zit echt super lekker op de fiets nu en ik heb mijn draai echt gevonden op de trek. Ook nog eens goede benen wat resulteert in een gemiddelde van 26.4 km/u. Gaat echt de goede kant op nu, erg lekker gefietst.

2 opmerkingen:

angelo zei

Die hond zal je wel voor een lekker hapje hebben aangezien.
Lijkt me inderdaad ook wel lekker om zo door de bossen te cruisen, de geur van gevallen bladeren geeft mij ook altijd een boost.
Ik heb echter puur voor het wegwielrennen gekozen en ik denk eerlijk gezegd dat ik nu niet aan moet komen met de aanschaf van nog een fiets.Ik fiets nog de komende week en dan een paar weken de riem eraf en nieuwe doelen stellen, vooral betreft een eventuele klassieker als De Amstel Gold Race en/of LBL.Komede week mijn kansen peilen op het vrij zijn met De Marmotte, want dat goud moet echt in mijn bezit komen.

Groetjes Angelo

Martin Kool zei

Fiets ziet er inderdaad veel beter uit zo!! Heb je al naar je hartslag gekeken op het moment da die hond achter je aan zat. Zou wel eens de hoogste "score" van dit jaar kunnen zijn. ;-) Ik heb het trouwens ook totaal niet op die 4-voeters.