zaterdag 16 mei 2009

Klimtraining Oudenaarde, 104.7 km, 3 uur 44 min, 28.1 km/u


Onderweg naar Oudenaarde met de auto begon het al wat te miezeren en een blik naar boven voorspelde ook al niet veel goeds. Veel donkere wolken en ook erg veel wind. Eenmaal aangekomen op de parking miezerde het nog steeds en toen ik er helemaal klaar voor was begon het zelfs door te regenen. Een beetje regen weerhoud me er niet van om er een mooie klimtraining van te maken. Ik had er dan ook echt erg veel zin in vandaag want door de nachtdiensten van afgelopen week heb ik bijna niet kunnen trainen. Lange mouwenshirt aan en een windstoppertje erover en op weg naar de eerste beklimming. Eerste gedeelte is dezelfde route als mijn vorige training dus het eerste gedeelte van de groene lus achterberg, kapelleberg, varentberg, ter stene, foreest, steenberg, leberg en de berendries. Vanaf de eerste meter die omhoog gaat voel ik al dat ik erg goede benen heb vandaag dus dat is mooi meegenomen. Op de varent haal ik niet ver voor de top een klein manneke in van ik schat zo`n tien jaar en dit manneke had de vaart er behoorlijk in zitten. Prachtig om te zien die kleine beentjes die driftig op en neer gingen. Ik blijf even naast hem rijden en zeg "goed gedaan jongen" er verschijnt een glimlach van oor tot oor, zijn vader had moeten lossen en fietste zwalkend naar boven op minimaal 100 meter achterstand. De nieuwe "michael Boogerd" dacht ik even want hij had precies zo`n koppie. Ik schakel wat tandjes bij en zeg het manneke gedag en ga op weg naar de volgende klim.

De kasseistrook haaghoek sla ik over want dat is een rotstuk en in de regen liggen de kasseien er waarschijnlijk spekglad bij. Het regent intussen flink en zoals ik al eerder zei is de wind echt stevig en worden mijn stuurmanskunsten vandaag behoorlijk op de proef gesteld. De afdalingen liggen er zeer gevaarlijk bij, smalle kronkelende weggetjes vol met modder. Het remmen met carbonvelgen in de regen gaat wat minder dan met aluvelgen maar het is zeker nog goed te doen. Op het einde van de rit schilt het waarschijnlijk één "pamper" haha. De berendries gaat zeer makkelijk vandaag, af en toe staand op de pedalen om de benen goed op spanning te krijgen. De eerste jaren dat ik fietste deed ik alle beklimmingen staand op de pedalen alles op kracht dus. Intussen zit ik eigenlijk overal in het zadel zelfs op de steile stukken maar ik pak het staand klimmen nu weer wat op vooral op de steile stukken om wat te kunnen versnellen. Na de berendries wijk ik van de route af van de laatste training en ga linksaf de elverenberg op. Hierna nog wat klimmetjes gereden waarvan ik de namen niet weet. Daarna op weg naar een klim die ik een aantal jaren geleden eens met een collega heb beklommen La Houppe/D`Hoppe. Een mooi lopende wat langere klim een beetje te vergelijken met de klim naar het drielandenpunt qua stijgingspercentage http://www.climbbybike.com/nl/beklimming.asp?Col=Cote-du-Bois-de-la-Houppe&qryMountainID=561 Als ik aankom in Flobecq-Elezelles staat de klim met bordjes aangegeven. Ik volg de bordjes en kom aan de top uit van de klim. hmmm, dan maar eerst afdalen en omkeren aan de voet. Inderdaad een prachtige klim die erg lekker loopt. Daarna nog een lusje gereden in flobecq met aardig wat klimwerk en uiteindelijk terug naar Brakel om zo weer naar Oudenaarde terug te rijden.

De laatste kilometers de snelheid nog wat opgevoerd maar de hartslag voornamelijk in D2 gehouden. Op de parking staan er 104.7 kilometers op de teller en net geen 1300 hoogtemeters. Erg veel geklommen dus en bijna nergens vlak gereden. De wind en de regen waren toch de spelbreker op deze mooie trainingsdag. Ondanks dat toch heerlijk getraind en de beentjes af en toe flink pijn kunnen doen. Ik heb mijn trainingsoord gevonden, echt prachtig deze streek vooral bij flobecq (vloesberg) is het erg mooi en daar vindt je de wat langere klimmen. Goede voorbereiding op de Steven Rooks Classic van aanstaande donderdag.


2 opmerkingen:

Gert zei

Mooie training met een pittig gemiddelde! Misschien zie ik je donderdag nog.

Anoniem zei

I don’t usually reply to posts but I will in this case.

cheap nolvadex