zondag 19 juli 2009

Rondje kust, 100.5 km, 3 uur 13 min, 31.2 km/u

Vanmorgen een beetje laat wakker geworden dus van de geplande 5 uur fietsen bleven er ongeveer nog 3 uurtjes over. Rondje kust gereden via Assenede, Kaprijke, Watervliet, Aardenburg, Sluis, Breskens, Philippine en uiteindelijk terug naar Sas van Gent. Heel erg veel wind vandaag met flinke windstoten dus voor een rustige duurtraining in D1 moest je vandaag niet aan de kust zijn onder deze omstandigheden. De planning was overigens een training met wat variatie wat bestond uit souplesse, kracht en wat korte versnellingen maar de hartslag wilde ik over het algemeen wel in D2 houden. Gelijk begonnen met tegenwind en net voor Watervliet kwam ik in een flinke regenbui terecht. Even gestopt en mijn regenjack aangetrokken en weer verder. Ik ben op zich een echte regenrijder, op de één of andere manier geniet ik hier altijd van en ik ga dan ook gelijk een stuk beter rijden. Nat tot op het bot is niet ideaal natuurlijk maar zo ver is het gelukkig niet gekomen.

Ik kan de hartslag laag of half in D2 houden met de flinke tegenwind en de snelheid is nog meer dan behoorlijk. Na 47 km komt er dan eindelijk een einde aan het lange stuk tegenwind als ik Sluis binnen fiets. In Sluis een cola besteld bij een snackbar en toen kwam de regen weer met bakken uit de hemel. Ik stond hier gelukkig onder een afdakje en toen ik de laatste slok cola van het halve literflesje met moeite naar binnen kreeg stopte het met regenen. Terug op de fiets en lekker door kunnen rijden met de wind in mijn voordeel tot aan Breskens. In Breskens wat korte versnellingen geplaatst en op de korte stukken die omhoog gingen even flink doorgetrokken. Helaas begon de wind langzaam te draaien dus kon ik helaas geen 47 km profiteren van de wind in de rug. Via de zeedijk terug gefietst richting de braakman waar ik uiteindelijk de wind vol op kop kreeg. De snelheid zakte behoorlijk en de hartslag steeg kortstondig naar de D3 zone. Via Philipinne belande ik weer op mijn vaste rondje in de polder om zo terug naar huis te rijden. Erg goed gevoel, erg goede benen en conditie was wederom dik in orde vandaag. Over het algemeen rustig gereden en na iets meer dan 100 km stond er nog een gemiddelde van 31.2 km/u op de teller onder deze winderige omstandigheden met een gemiddelde hartslag van 163 (laag in D2 zone) Ook nog het vermelden waard: intussen ben ik de 5000 kilometer gepasseerd gerekend vanaf januari.

Na thuiskomst een heerlijke douche gepakt en enorm genoten van de slotklim van de tour etappe van vandaag. Armstrong leek in het begin goed mee te kunnen en er bleef nog maar een select groepje over. De versnelling van Contador was echter wel heel erg indrukwekkend. Wat een prachtige klimmer zo soepel als hij danst op de pedalen. Bijna een sprint bergop vergeleken met de anderen. Armstrong reed duidelijk op de limiet en moest ook nog wat andere laten gaan. Niveau van Armstrong is toch nog erg hoog, ik ben fan van Lance Armstrong en heb echt respect voor hetgeen hij doet maar Contador is toch echt een klasse apart. Armstrong zelf noemde hem in het begin van het seizoen al de beste klimmer ter wereld en dat heeft hij nu overduidelijk bewezen.

1 opmerking:

Martin zei

Rustig rijden en dan ruim 31 gemiddeld over 100 km!! Jij bent goed in vorm Angelo!