zondag 25 april 2010

Duurtraining Oudenaarde, 200 km, 6 u 51 min, 29.2 km/u

Gisteren omstreeks 10 uur op de fiets gestapt voor een lange duurtraining richting de vlaamse ardennen. Vertrokken in korte broek met windjackje en mouwstukken en rustig naar Oudenaarde gereden. Wat een prachtig mooi weer !! eenmaal aangekomen in Oudenaarde windjack en mouwstukken opgeborgen en verder in shirt met korte mouwen voor de eerste keer dit jaar. Vanaf Oudenaarde richting de kluisberg gereden. Moest linksaf om de heuvelzone in te rijden was de hele straat afgezet voor een rommelmarkt. Toch maar besloten om me stapvoets door de mensen massa te bewegen. Had geen haast en het was tenslotte een rustige duurtraining.

Was echt genieten in de heuvelzone echt geweldig om hier te fietsen. Geen klimcassette aan boord maar gewoon een 11-25 cassette. Niet echt stoer natuurlijk want ik rij wel met een compact 50-34 maar zo dwing ik mezelf in ieder geval om zwaarder naar boven te rijden als normaal wat het verzet betreft. Was niet van plan om veel te gaan klimmen maar de kluisberg en de cote de trieu (knokteberg) stonden zeker op het programma. Als eerste de kluisberg nog nooit ben ik hier zo lekker naar boven gereden vanaf de eerste meter staand op de pedalen tot boven en de 23 geschakeld op het steilste gedeelte dus nog een tandje over en drie andere zwoegers voorbij gereden alsof ze stil stonden. 4 km/u harder als de laatste paar keer naar boven gereden. Wauw !! kan het dus nog steeds staand klimmen en de benen liepen niet eens vol maar hartslag wel dik in het rood. Een paar meter voor de top paar tanden bijgeschakeld en gelijk door en op weg naar de cote de trieu. Doodstil op de trieu, geen zuchtje wind en al aardig warm. Dat is nu het mooie aan klimmen daar kan ik echt van genieten. Ook hier niet lichter geschakeld dan de 23 en deze klim afgewisseld tussen zittend en staand klimmen. Laatste steile gedeelte alleen maar staand op de pedalen. Ging ook goed zeg maar het blijft wel een gemeen klimmetje. Terug naar Oudenaarde en daarna de edelare en voor mij wat onbekende lopertjes gereden in brakel. Kwam onderweg ook veel deelnemers tegen van de ename classic (voorheen de reuzen van vlaanderen) sterker nog had er uiteindelijk op de terugweg naar Oudenaarde een paar in mijn wiel hangen. Ik weet het niet echt eerlijk want die mannen hadden waarschijnlijk heel wat meer klimmetjes in de benen maar heb daar zo aan de boom geschud op een glooiend stuk dat er niemand meer over bleef en de hartslag nog laag in D3.

Uiteindelijk weer terug in Oudenaarde en ongeveer 145 km op de teller. Drank en voedsel ingeslagen bij een benzine station voor de terugweg ff naar huis gebeld en richting de schelde gereden om via het fietspad langs het water rustig terug naar huis te rijden. Toch een mentale kraker zo`n ritje want hoe mooi het ook is om zo langs het water te rijden de weg is eindeloos lang en alleen maar rechtdoor tot aan Gent. De laatste maanden kampte ik diep van binnen toch nog steeds met een motivatie dipje. Mijn eigen pijn doen was altijd één van mijn sterkste punten maar ik kon me er de laatste tijd gewoon niet toe zetten om lang door de pijngrens heen te gaan. Ook nog flink last van mijn nek en tussen mijn schouders maar ook dit kunnen uitschakelen. Vrijwel altijd op safe gereden de laatste tijd maar daar kom je er niet mee tijdens een marmotte. Je zult de grens langdurig moeten opzoeken om een goed resultaat neer te kunnen zetten. De amstel gaf de motivatie ook al een boost maar dit ritje was er één die ik echt nodig had. Volledig op mezelf aangewezen en het beest in mij was weder gekeerd. Heb altijd van extremen gehouden maar denk dat mijn overtraining van vorig jaar er zo hard heeft ingehakt dat het lichaam en de geest hier geen zin meer in hadden. Zeg niet dat het nu 100 % terug is maar de "spirit is back" en het plezier des te meer. In Gent nog een energy boost genomen van Red bull en nog steeds zat de snelheid dik boven de 30 per uur en gaven de benen geen krimp. Geen klachten over de wind deze keer, was er uiteraard wel maar wel minder krachtig als de afgelopen periode. Vanaf zelzate voelde ik de kick al het blijft toch een hele afstand zo in je eentje en ik heb het hem toch mooi geflikt dus echt trots op mezelf. In sas nog even het vuistje gebald Yes, Yes !! kwam 300 meter te kort dus de straat nog op en neer gereden zodat er 200.1 km op de teller verscheen en de polar afgedrukt. Enig minpuntje na uitlezen grafiek 199.9 km (grrrrr) door 5 seconden registratie van de polar. Maar goed SUPER tevreden over deze mooie rit onder prachtige weersomstandigheden.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Heej Angelo,

Knappe prestatie van je!! Goed om te horen dat 'the spirit back' is. Dat is toch het teken dat het steeds beter gaat ( nog beter?!!). Ik hoop tot binnenkort misschien.

Groeten Axel

Martin zei

Mooie rit zeg! En dat in je eentje. Zal een goede motivatie zijn .