woensdag 28 april 2010

D1-D2 Watervliet, 50.2 km, 1 u 31 min, 33 km/u

Na nachtdienst rond kwart voor drie op de fiets gestapt voor een rondje Watervliet. Prachtig weer dus dat was echt genieten. Rustig naar Watervliet gereden in D1 en vanaf daar het tempo wat omhoog en een blok midden D2 gereden. Vanaf Terneuzen een blokje hoog in D2 gereden tegen een stevig windje. Blokje tegen de wind ging niet echt best maar verder heerlijk gereden met een gemiddelde hartslag van 165 (midden D2) snelheid al behoorlijk goed (33 gemiddeld) terwijl ik in mei pas begin met specifiek werken aan kracht, snelheid en klimsnelheid. Werkt dus goed om de verschillende onderdelen apart in blokken af te werken. Voorheen propte ik alles in één week. De maand april dus voornamelijk rustig gereden en aan de uithouding gewerkt. Vanaf mei dus wat intensievere trainingen met blokken in D3 om te werken aan snelheid en kracht. Trainen op uithouding blijft uiteraard een belangrijk onderdeel tot aan de marmotte. Ondanks een prima training vandaag wel definitief een streep door de fietschallenge. Geen fietschallenge dus voor mij aankomende zondag. Vrijdag is het nog goed weer dus nog een mooie dag voor een lange rustige duurtraining van zo`n 6 uurtjes. Het weekend ziet er niet al te fraai uit wat het weer betreft. Zaterdag iets leuks doen met het gezin, zondag misschien een herstel ritje als het weer het toelaat. Heb nu sinds een tijdje kleding van Castelli. In één woord SUPER !! een wereld van verschil tov andere kleding. Super goede pasvorm zo hoort fietskleding te zitten, goed afgewerkt en het ziet er ook nog eens erg mooi uit. De broek met de progetto X2 zeem is een topper.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoi Angelo, je gaat ook erg lekker he?
De kleding van Castelli ziet er inderdaad niet alleen geweldig mooi uit, het zit ook fantastisch.
Als je op de site van hun kijkt, zie je ene mooie na het andere en zou je het allemaal wel willen aanschaffen.
Ik heb nog eens een vraagje aan je, in welke hartslagzone rijdt jij de beklimmingen van De Marmotte, heb je een richtlijn of ga je puur op gevoel?
Ik ben er ook van overtuigd dat ik meer in hogere hartslagzones moet trainen komende tijd, de uithouding is gewoon goed te noemen, maar tijdens De Marmotte heb ik heel de tijd rond mijn omslagpunt gereden en dat was ik absoluut niet gewend.
Als ik morgen op tijd klaar ben met mijn werk , ga ik met de club rijden.
Volgende week voor 11 dagen naar de Middelandse zee met mijn gezinnetje en neem de fiets mee, dus hopelijk kan ik daar ook nog mooie trainingskilometers maken.

groetjes Angelo

Angelo Roelandt zei

Hoi Angelo,

Gaat lekker inderdaad ik heb er vertrouwen in dat ik weer een stuk beter voor de dag kom als vorig jaar als ik mijn programma volledig heb afgerond.

Beklimmingen marmotte fiets ik altijd in D3. Ik laat de hartslag stijgen tot zo`n maximaal 180 slagen per minuut. Zo`n 6 slagen onder omslagpunt, dit kan ik namelijk erg lang volhouden. Vorig jaar heb ik dit overigens niet voor elkaar gekregen. Op de één of andere manier kreeg ik mijn hartslag op de galibier niet meer in de D3 zone. Ik was niet top die dag maar extreme hitte kan ook een rol gespeeld hebben. Kijk eens naar ijn hartslag grafiek van de marmotte 2008. Daar overal in D3 geklommen en op de alp zelfs nog in het rood kunnen fietsen.

Groeten,

Angelo.

3Ly zei

Hey Angelo,

waarom geen Challenge voor jou?
je bent wel heel gericht bezig, mooi om te lezen. bedenk/maak je die schema's/trainingen zelf ?


Gr Amber

Angelo Roelandt zei

Hoi Amber,

Geen fietschallenge inderdaad om diverse reden. Voornamelijk geen zin om zo ontzettend vroeg op te staan want kom net uit een paar nachtdiensten. Weer ziet er ook niet best uit (waarschijnlijk regen) en een beetje zelfbescherming. Ken mezelf wil dan ook echt volle bak gaan rijden met zo`n chip aan mijn bike. Past nu niet in mijn programma.

Schema`s bedenk ik inderdaad zelf. Basis staat op papier betreft werken aan uithouding, snelheid, kracht en noem maar op. De rest bepaalt mijn gevoel dus ook nog eens een groot deel "on the fly" Werkt tot nu het beste voor mij.

Succec met trainen voor AD6 en nogmaals sterkte met de gezondheid van crady.

Groeten

Angelo