vrijdag 1 juli 2011

Doel gesteld: Marathon Rotterdam 2012

Voor degene die mijn social media berichten hebben gemist. De kogel is door de kerk ik ga me voorbereiden op de marathon van Rotterdam op 15 april 2012. Een nieuw uitdagend doel: 42 km en exact 195 meter hardlopen. Ik heb heel erg veel zin om naar dit doel toe te werken het is iets nieuws waar ik me voor de volle 200% voor wil en kan inzetten. Hardlopen is laagdrempelig je trekt je schoenen aan en je bent vertrokken. Het kost veel minder tijd dan je voorbereiden op een marmotte of andere zware cyclo en lopen kun je vrijwel in alle omstandigheden. Weinig kans dat ik de marmotte in 2012 ga rijden tenzij het volledig verkeerd afloopt met het hardlopen door blessures of andere oorzaken. Uiteraard blijf ik gewoon fietsen het is zelfs een erg goede combinatie. Ik zal wel wat meer in dienst van het lopen gaan fietsen in de vorm van herstelritjes, werken aan het duurvermogen en wellicht nog wat aan kracht. Skeeleren blijf ik ook doen vooral omdat ik het te gek vind om te doen maar ik heb geen ambities om hier iets mee te doen. Veel kilometers zal ik niet gaan maken op de skeelers tijdens het trainings traject naar de marathon.

Ik zal niet onder stoelen of banken steken dat ik nog steeds in een soort van zwart gat zit wat het fietsen betreft. Ik geniet echt wel van de ritjes op de fiets en het gaat ook gewoon goed op het moment maar een echte uitdaging waar ik vol voor wil gaan zie ik voorlopig even niet op fietsgebied al zijn er natuurlijk nog uitdagingen genoeg. Zo zit ik nu eenmaal in elkaar op sportief gebied altijd op zoek naar uitdagingen als ik voldaan ben of mijn doel heb bereikt dan ga ik op zoek naar wat anders. Hoe mooi de Marmotte ook is een kwartier of in het gunstigste geval een half uur sneller rijden zal niet bevredigend genoeg zijn voor mij vrees ik. De Marmotte "three times in a row" 2008, 2009, 2010 was wellicht overkill maar ook dat ben ik. Zolang ik er een uitdaging in zie kan ik er voor de volle 200% (haha) voor blijven gaan. Alles draait om motivatie en inspiratie. Er zijn mensen die denken dat ik niet geniet van het fietsen of het sporten in het algemeen. Ik heb inderdaad moeite om alleen maar iets voor de fun te doen. Als er geen doel aan vastgekoppeld is dan hoeft het eigenlijk niet voor mij. Die drijfveer heb ik altijd al gehad en geloof mij daar geniet ik juist met volle teugen van. Niets mooier dan naar een doel toe werken waar je enorm tegenop kijkt of waarvan je in eerste instantie denkt "onbereikbaar" Het traject naar zo`n doel is misschien nog wel mooier dan het doel zelf voor mij. Het trainen, het afzien, het onbekende, de intense beleving daar zit echt het fungehalte in mijn geval. Een soort van Rocky Balboa gevoel dat had ik ook al toen ik destijds was goedgekeurd voor het korps mariniers. Ik ging toen ook als een gek trainen met een rugzak vol stenen of met een waterzak trappen op en af lopen bij de brug, machtig mooi !! De ultieme kick is uiteraard je doelen realiseren zodat je weer op zoek kan naar andere persoonlijke doelstellingen. No Mountain To High !!!!

Aan het einde van de rit is de combinatie fietsen/lopen in de vorm van duathlon misschien wel een volgende stap. Ik zie gelukkig nog uitdagingen genoeg als ik om me heen kijk "that keeps me going" de één zal het maf vinden en de ander geweldig maar daar word ik zelf niet echt warm of koud van. In de toekomst kijken heeft verder niet echt veel zin. Eerst maar eens zien of mijn gestel het lopen van een marathon aan kan. Mentaal zal het geen problemen moeten opleveren dat heb ik in het verleden al meer dan genoeg bewezen. Het doel is in ieder geval gesteld en dan gaat er echt een knop om bij mij. Nog 288 dagen ............................................................................... Coolsingel Here I Come.

7 opmerkingen:

Bryan zei

Aan je instelling zal het niet liggen: Die marathon gaat je vast lukken! Volgens mij is het grootste gevaar bij deze instelling te weinig rust nemen en te veel op hoge snelheid trainen (ik moet mezelf ook dwingen hier op te letten)...

Angelo Roelandt zei

@Bryan We zullen wel zien waar het schip strand. Ik hoor het idd wel vaker maar langzamer dan 11 per uur is onmogelijk voor mij. Dat voelt echt niet natuurlijk en dan gaat alles op den duur pijn doen. Hartslag 150 - 160 is voor mij overigens zeer rustig op loop en fietsgebied Standje 1 tot 2 van de 5 zones. Ben al eens zeer zwaar overtraind geraakt en dat was inderdaad geen pretje. Trainingsvolume is nu meer dan gehalveerd tov die tijd. Heb nu wel geleerd om rustdagen/periodes in te lassen (als het goed is haha) maar ik zal er goed op blijven letten, Thanks !!

Groeten,

Angelo.

Rodney Hofman zei

Tjsa Angelo, ik hoef hier niet "over te denken". Gevoelsmatig zeg ik "ja dat moet lukken" echter de tijd is een probleem. Te veel zaken die ik nu doe (muziek maken en organiseren) en daarin past niet het schema van een marathon voorbereiden. Toch blijf ik erbij dat als de Honkers moeten spelen ik wel ff naar de Coolsingel kom om je door de laatste meters heen te schreeuwen.

Succes met de voorbereiding.
Groetjes,
Rodney

van den Abeele zei

Goed man! Mooi doel, prachtige marathon om te lopen. Ook al ging het mij vorig jaar niet zo goed af als ik gewild zou hebben. Had een half jaar daarvoor (okt. 2009) mijn eerste marathon in Amsterdam gelopen (3:32 uur) en wilde dit kost wat kost verbeteren. Het tegenovergestelde gebeurde en ik was blij dat ik de tocht kon uitlopen. Hier mijn verslagje van Rotterdam nog eens: http://abeeltjes.blogspot.com/2010/04/marathon-van-rotterdam.html
En hier dat van Amsterdam:
http://abeeltjes.blogspot.com/2009/10/ik-heb-het-gered_19.html
En nog een naberichtje met de gegevens:
http://abeeltjes.blogspot.com/2009/10/nog-even-over-amsterdam.html
Succes en heel veel plezier met de voorbereidingen!!!!

Angelo Roelandt zei

Hey Ashwin,

Ik had je verslag van de rotterdam marathon en de blogberichten daarover natuurlijk al lang gelezen hé :-) 3:32 Amsterdam knappe tijd !! Ik hoop dat mijn gestel het aan kan. We zien wel hoe het gaat met de voorbereidingen. Ik heb er wel heel erg veel zin in. Een mooie nieuwe uitdaging voor mij !!

Groeten,

Angelo.

Anoniem zei

Ik kwam per toeval op je site terecht. Ziet er goed uit!
Zelf ben ik ook aan het trainen voor de Marathon Rotterdam 2012.
Mijn passie ligt vooral bij fietsen maar idd lopen kun je altijd en in no-time een super conditie.
Veel succes!!

Henk
Zutphen www.kleurrijkleven.webklik.nl

Perry zei

Beste Angelo, ook ik kwam bij toeval op je site terecht; in een zoektocht naar lotgenoten die ook de marathon Rotterdam 2012 als doel hebben gesteld.
Je post dateert al van een tijd geleden: je ambitie staat nog steeds?
Ik doe zelf verslag van mijn voorbereidingen op www.rotterdammarathon2012.blogspot.com/
Wens je veel succes!
Groet, Perry