woensdag 22 augustus 2012

Duurloop 45 kilometer

Vandaag voor het eerst over de marathon afstand gegaan !! echt kicken man gewoon op een woensdag dat breekt zo lekker de week zullen we maar zeggen. Vanochtend om 10:00 vertrokken uiteraard met salomon hydropack dus voldoende voeding en vocht bij me voor een lange duurloop. Ik had ook nog een bidon sportdrank meegenomen en deze had ik verstopt onder de brug. Niet te goed verstopt uiteraard want met mij weet je het nooit. Rondje was iets meer dan 10 kilometer en ik moet zeggen echt ideaal die rondjes lopen en de bidon onder aan de brug was een uitkomst. Mooi rustig rondje stukje onverhard langs de molenkreek, wel steeds wachten bij de stoplichten en bij het oversteekpunt bij Zelzate maar verder echt heerlijk om te lopen. Tempo was zoals voorgenomen zeer laag en dan is het allemaal erg goed vol te houden. Tot kilometer 30 zonder problemen gelopen daarna begon mijn rug wel weer op te spelen. Verder geen vuiltje aan de lucht ik voelde me echt nog topfit en moest regelmatig op de rem trappen omdat ik ongemerkt sneller wilde gaan lopen. De toren van de brugwachter werd een soort van vriend van me en normaal gesproken zou ik er het liefst eens op schieten :-) Elke keer als ik langs kwam zat er weer een rondje op en nam ik een flinke slok sportdrank om daarna mijn weg weer te vervolgen. Zat eigenlijk steeds te wachten op een dipje of een moeilijk moment maar dat moment kwam gewoon niet. Op de rugklachten na liep het gewoon als een zonnetje na 41 kilometer voor de laatste keer bij de toren van de brugwachter. Bidon meegenomen en toch nog even tegen de toren aan staan pissen (dat kon ik toch niet laten) stond ook nog op mijn to do list :-) Ik voelde me nog prima dus besloten om er gewoon 45 kilometer van te maken. Na 42.195 al even het vuistje gebald want op het gemakje even een marathon gelopen in iets van 3:53 op een ordinaire doordeweekse dag, rare hobby dat lopen :-) en na 45 kilometer was ik helemaal trots op mezelf. Alles boven de marathon afstand noemen ze ultra. Het is dan wel niet veel maar met 45 kilometer mag ik me dus toch al een beetje ultra runner noemen, YES !! Garmin Details

2 opmerkingen:

Johan Barelds zei

Mooie prestatie Angelo! Ook mooi is dat ik je de afgelopen maanden vrij geruisloos heb zien overschakelen van het fietsen naar het lopen. Er zijn genoeg sporters die na de problemen zoals jij ze hebt gekend in een zwart gat belanden. Gelukkig heb jij de overstap naar een andere/nieuwe (hoofd)sport goed kunnen maken. Veel succes nog met je Ultra aspiraties!

Angelo Roelandt zei

@Johan het zwarte gat is niets voor mij hoor :-) Lopen gaat lekker en ik voel me er super goed bij. Ik ga enkel nog een beetje puur voor de fun fietsen. Lange ritten op de racer zijn niet meer aan mij besteed . In ieder geval bedankt voor je berichtje !!

Groeten,

Angelo