zaterdag 19 juni 2010

Off-Day, 41.4 km, 1 uur 18 min, 31.6 km/u

Vandaag stond er een intensieve training op het programma van 100 km. Omstreeks 10 uur vanmorgen vertrokken gelijk schuin tegen een harde noordenwind kracht 4 a 5. Het lag zeker niet aan de harde wind ik draaide gewoon enorm vierkant vandaag. Het ging echt voor geen meter dus al snel had ik besloten om mijn rondje kust vroegtijdig af te breken. Kwam onderweg richting Watervliet nog 4 man van de club tegen. In Watervliet linksaf richting Kaprijke hier windje mee en zelfs dat ging moeizaam. Via Bassevelde en Assenede met een flinke zijwind terug naar huis gereden. Erg verstandig !! vorig jaar had ik het rondje van 100 km zeker afgemaakt nu weet ik gelukkig dat dit totaal geen nut heeft als het niet loopt. Beter nu een off day dan tijdens de marmotte (over exact 2 weken) met zo`n gevoel rij je het marmotte rondje niet eens uit dus snel vergeten deze training.

De weegschaal gaf vanmorgen 60.5 kilo aan, vetpercentage 7.1 % maar betrouwbaar is deze meting niet. Na huidplooimeting in het ziekenhuis weet ik dat ik er 4% bij op moet tellen. Vetpercentage ligt nu dus rond de 11% wat nog altijd 7% lager is dan in maart 2009 (SMA) ook 4 kilo lichter dus sta nu in ieder geval een stuk scherper dan vorig jaar. Straks lekker voetbal kijken hopelijk heeft het Nederlands elftal geen off-day vandaag !! Alleen als ik me goed voel ga ik morgen een rustig rondje rijden anders maar weer een rustdag.

7 opmerkingen:

van den Abeele zei

Op de blog 'Henkies sportblog' zag ik je naam bij de reacties staan. Ik dacht: die naam komt me bekend voor.
Hebben wij samen vroeger niet gewielrend in Z-Vlaanderen?
Leuke blog heb je. Mooie fiets ook trouwens!
Veel succes met je volgende uitdaging.

groet,
Aschwin van den Abeele

(www.abeeltjes.blogspot.com)

Angelo Roelandt zei

Hoi,

Heb jouw blog ook al eens bekeken omdat ik in Westdorpe veel mensen ken met de achternaam Van den Abeele oa Fred en Paula. Aschwin komt me op zich wel bekend voor maar denk niet dat we vroeger samen gefietst hebben tenzij het fietscrossen was? In 2004 ben ik voor het eerst op een racefiets gestapt. Leuke blog heb je overigens ik heb hem ook toegevoegd op mijn weblog.

Groeten,

Angelo.

Anoniem zei

Hey Angelo,

Zo'n 'off-day' hoort er ook bij, he. Het is wel erg klote als je met zo'n gevoel op de fiets moet stappen en er weer af. Hopelijk gaat het je over 2 weken beter af !!

Groetjes,

Axel

van den Abeele zei

Ja, dan zal het van de fietscross-tijd zijn dat je naam me bekend voorkwam. Reed je toen bij de Sasse club? Ik kwam toen uit voor EZFVA (Axel). Aangezien we van dezelfde leeftijd zijn, moeten we toch haast wel tegen elkaar gecrosst hebben tijdens die zeeuwse BMX-wedstrijdjes...

Succes tijdens de Marmotte!

Angelo Roelandt zei

Hoi Aschwin,

Fietscrossen dat was een mooie tijd toen. Ik reed inderdaad voor The Jumping Bikes uit Sas. Later ben ik in brabant gaan rijden mede omdat mijn zus vooral zeer talentvol was in die tijd voor mij was het fietsen toen bijzaak. Turnen was toen mijn ding.

Groeten,

Angelo.

Ton zei

Beter nu een off-day dan op 4 juli! Ik wens je alvast veel succes met de Marmotte. Dit jaar in ieder geval onder de 8 uur toch? Go for it!

groeten,
Ton

Marieke zei

Nog 2 weken, in mijn geval om te herstellen van ziek zijn. Jij fietst anderdaags gewoon de klinkers uit de straat hoor!