woensdag 2 juni 2010

Rustig ritje D1, 40.5 km, 1 uur 15 min, 32.4 km/u

Na de ochtenddienst nog even op de fiets gestapt voor een rustig en kort ritje want het was prachtig weer. Wel weer veel wind vandaag maar het koste geen enkele moeite om ook tegen de wind ruim boven de 30 te rijden met de hartslag in D1. Ging echt weer super makkelijk en een ongekend goed gevoel in de benen. Naar Watervliet gereden en via Kaprijke en Assende terug naar Sas van Gent. 32.4 gemiddeld in hartslagzone D1 en zonder spartamet hé.

Wat een verhaal zeg over die trapondersteuning. Lijkt me toch wel een heel sterk verhaal dat Cancellara gebruik zou hebben gemaakt van dit systeem tijdens parijs Roubaix en de Ronde van Vlaanderen. De versnelling op de kasseistrook tijdens parijs roubaix ziet er wel een beetje raar uit op de beelden, je ziet hem flink versnellen en een enorm gat slaan in een mum van tijd maar het beentempo veranderd geen moment. Toch heb ik absoluut vertrouwen in de stylist Cancellara hij fiets al jaren zo, zijn versnellingen zien er altijd uit of het geen moeite kost hij zit perfect op de fiets en fietst puur op zijn benen, daarbij is hij een meester in het aansnijden van bochten. Tijdens de tijdrit op het WK liet hij nog eens zien over wat voor stuurmanskunsten hij beschikt hij reed werkelijk geen centimeter te veel. Broodje aap verhaal dus ??

Zaterdag dus Limburgs Mooiste de oranje route 250 km. Eerst de rode route met 25 beklimmingen en daarna de gele lus met 16 beklimmingen in totaal dus maar liefst 41 beklimmingen. Het wordt mooi weer dus ik ga me prima vermaken en gewoon lekker fietsen. Nu lekker rusten tot zaterdag. Vrijdagavond reizen we af naar Limburg toch naar camping Schoonbron hoor ik net.

3 opmerkingen:

angelo zei

Angelo, als ik jouw trainingdata zo eens bekijk is het mooi gezegd dat je met iedere tijd onder de 8 uur tevreden zult zijn, maar onderhuids zit er vast meer. Mijn hoofddoel is natuurlijk goud, maar ik hoop op een tijd van rond de 8:30min, dan zou ik echt tevreden zijn (zeg maar gerust zielsgelukkig). Natuurlijk hangt alles af van de vorm van de dag, maar ik heb een beetje druk nodig die ik mezelf opleg, heb ik ook altijd gedaan. Alvast veel plezier komend weekend in Limburg, groetjes Angelo

Gert zei

32.4 gemiddeld noem je een rustig ritje? En dat in hartslagzone D1!

Veel plezier in Limburg zaterdag! Misschien zie ik je nog, ik ga de rode lus fietsen.

Anoniem zei

Je bedoelt natuurlijk de Spartacusmet?
Ik vind het een verhaal wat niet erg geloofwaardig is.

Veel plezier zaterdag.

Ciao,
Mario