donderdag 6 januari 2011

Wondverzorging

Op advies van de thuiszorg een week eerder terug gegaan naar het ziekenhuis omdat er vrijwel niets gebeurde met de zwelling (geen afname) Mijn eigen chirurg was een weekje op vakantie dus mocht ik bij een collega chirurg langskomen om de wond/zwelling even te bestuderen. Het was pas de tweede werkdag voor deze chirurg (in dienst 01-01-2011) maar hij heeft me prima en kundig geholpen. Conclusie: wondverzorging op de verkeerde manier uitgevoerd door de thuiszorg. De thuiszorg kan hier overigens weinig tot niets aan doen. Ziekenhuis heeft enkel een recept uitgeschreven met allerlei verband, ontsmettingsmiddel en noem maar op maar heeft geen overdracht gedaan betreft de wijze van wondverzorging. Ziekenhuis heeft nu een brief geschreven voor de thuiszorg met de nieuwe werkwijze en sindsdien wordt dit perfect opgevolgd. Eigenlijk een verloren week betreft mijn herstel dus blij dat ik niet nog een week heb gewacht tot mijn reguliere afspraak met mijn chirurg.

Het gezwel/bobbel dat weg is gesneden was ook onderzocht door de patholoog en ik kreeg definitief te horen dat alles in orde was dus dat is ook geruststellend. Je weet het nooit tegenwoordig met al die ziektes. De wond is niet ontstoken en ziet er verder goed uit. De zwelling zal deels naar buiten komen en deels door het lichaam worden opgenomen. Dit proces kan nog wel enkele weken duren maar ik ben blij dat ik niet opnieuw onder het mes moet. Tot en met volgende week dinsdag (11 januari) wordt ik nog dagelijks verzorgd door de thuiszorg om de wond open te houden. Dinsdag terug naar het ziekenhuis en dan hoor ik weer hoe het herstel er verder uit gaat zien. Best goed nieuws wat mij betreft, het lijkt dus de goede kant op te gaan.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Hey Angelo, jammer van de week van de verkeerde behandelingsmethode. (wet van Murphy?) Blij te lezen dat het gezwel goedaardig was, je weet idd maar nooit he? Vanmorgen rustpols vanb 84 bpm, normaal rond de 50, dus echt niet oke! Ik ga maar eerst goed uitzieken. Wens je een voorspoedig herstel toe, moet nu toch gaan goed komen he?

Gr Angelo

Martin zei

Good news! Gelukkig geen nieuwe foto's van de open wond ;-)
Beterschap en hopenlijk snel weer op de bike!

van den Abeele zei

Mooi zo, ook al is het inderdaad wel jammer dat je een weekje 'verspeeld' hebt. Ben benieuwd wanneer je weer de loopschoenen aan kunt trekken voor een rondje. Zal allicht eerder kunnen dan op de fiets.