dinsdag 10 juli 2012

De mens als duurloper

Kon natuurlijk niet uitblijven na het lezen van het boek van Ron Teunisse "de koerier die nergens bij hoort" heb ik nu het boek "de mens als duurloper" besteld van Jan Knippenberg. Pioneer op het gebied van ultralopen in Nederland. Inspirerende en leerzame boeken !! intussen ben ik volop bezig met het langzaam lopen onder de knie te krijgen en dat gaat tot nu toe allemaal erg goed. Vandaag zeer rustig gelopen op de Finse piste die er zompig zwaar bij lag. Zonder enige moeite de halve marathon afstand 21.1 km gelopen deze keer weer eens op de Inov-8 trail schoenen. Garmin Details Fivefingers en Nike free's bevallen me overigens stukken beter. Overigens best gezellig denk dat er een soort van zomerschool aan de gang was veel kids en flinke speakers buiten dus een lekker muziekje erbij ik waande me al op een parcours van een 6 uurs loop. Ik voel me op het moment ook meer loper dan fietser ondanks dat ik het super goed naar mijn zin had tijdens het beklimmen van de Alpe d' huez en de col de Madeleine op de Cervélo. Moeilijk uit te leggen lopen is gewoon meer mijn ding ik voel me ook veel beter na een stukje hardlopen en ik ben er zelfs een beter mens door geworden al zeg ik zelf. Zo'n twee keer in de week fietsen bevalt me gewoon prima naast het lopen meer moet dat niet zijn. Ultraloper worden daar droom ik van op het moment :-) Snelheid en tijden boeien me niet zoveel ik zie gewoon een enorme uitdaging in het lopen van lange afstanden dus daar ga ik me dan ook mee bezig houden de komende tijd.

Marmotte week in de alpen was overigens één groot feest voor iedereen echt heel goed naar ons zin gehad en genoten van de knappe prestaties van de vele sassenaren en andere bekenden tijdens La Marmotte. Raymond Elisabeth werd zelfs 65ste in een netto tijd van 6:17 en reed net als vorig jaar na het volbrengen van de marmotte de Alpe d' huez nog eens op met zijn vriendin Tamara. Johnny van de Berghe die mijn startnummer had overgenomen heeft een heldendaad verricht door de marmotte uit te rijden en dat te bedenken dat hij maar één long heeft en op de Glandon had hij al zo'n 3 levens verspeeld volgens eigen zeggen. Erg veel respect voor mijn schoonvader Johan Dierick die de marmotte ook heeft uitgereden tijdens zijn laatste poging. Diepe buiging is op zijn plaats binnenkort wordt hij 65. Inge heeft haar doel "het oplopen van de Alpe d' Huez" ook met glans doorstaan en liep in zo'n twee uur naar boven en dat is echt heel erg knap. Op mijn facebook staat een fotoalbum van de marmotte week. Morgen weer iets spannends ondernemen #carpediem om 14:00 heb ik een afspraak ben benieuwd.

3 opmerkingen:

Bryan zei

Leuk om te lezen dat jij ook je gedachten voorbij de marathonafstand heb. Ik wil ooit ook een 100 km lopen, al weet ik nog niet helemaal hoe ik dat ga aanpakken. Als je binnenkort nog eens op een vroege ochtend langzaam en ver wil lopen moet je het me eens laten weten.

Angelo Roelandt zei

Hey bryan, goed om te lezen dat ik niet de enige gek ben in de buurt die van ultralopen droomt :-) 60 van Texel dat lijkt me een heel mooi begin van onze ultraloop carrière. Geweldige verhalen over Texel gelezen ook in het boek van Ron teunisse. 6 uurslopen kan ook gewoon de 6 uur proberen uit te lopen en zien hoe ver je komt. Persoonlijk neig ik wat meer naar onverhard deels onverhard. Ik weet dat jij een echte road runner bent toch? We kunnen zeker nog eens samen lopen maar in mijn vakantie nog ff geen vroegertjes. Ga wel een nachtloop inplannen nou ja nacht in ieder geval vertrekken in het donker ook dat hoort bij de training voor zeer lange ultralopen :-) en het schijnt een zeer aparte ervaring te zijn. We houden contact. Groeten Angelo

Angelo Roelandt zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.