zondag 4 juli 2010

Update Marmotte 2010

Weer terug thuis na een prachtige week in de alpen.
Korte samenvatting van de marmotte betreft mezelf. Uitgebreid verslag volgt uiteraard later !!

Voorlopige Uitslag plaats 645 in 8 uur en 3 minuten.
Officiele uitslag plaats 682 in 7 uur 35 minuten (Na correctie afdaling glandon) rare fransen !!

Rond 7:12 van start en zeer goed van start gegaan. Al snel 50 per uur in een treintje van een man of twintig eerste 10 kilometer 45 gemiddeld zag ik op de polar en de kopgroep genaderd tot op zo`n 500 meter. Vanaf klim stuwdam tandje terug en eigen tempo gereden. Glandon erg lekker opgereden in 1:45 zoals gepland. Afdaling glandon zou geneutraliseerd worden. Tijd zou worden gestopt boven op de top en onder zou de tijd weer verder lopen. Ik had er al een beetje een vreemd gevoel over maar er werd zeer rustig afgedaald en inhalen zonder onnodig risico was bijna niet mogelijk. Achteraf bleek dat de tijd alleen gestopt werd bij de eerste 400 wedstrijd rijders. Helaas onnodig tijdverlies want afdalen gaat me altijd erg goed af. Maurienne dal was een drama er wilde niemand fietsen dus uiteindelijk lang op kop gereden en uiteindelijk een beetje hulp gekregen van twee man.

Telegraph ook heerlijk opgereden deze col ligt me altijd goed. Vooral in het tweede deel mezelf goed naar voren kunnen rijden. In Valloire na 3:55 ook volgens de planning. Galibier althans tot Plan Lachat wat een erg vervelend stuk is ging best nog aardig. De 8 steile kilometers van de galibier zelf gingen weer erg slecht. Hartslag voor de eerste keer terug naar D2 maar denk zelf dat het met de hoogte te maken heeft. Echt enorm afgezien vooral de laatste 4 km. Na 5:31 boven dus sneller dan vorig jaar maar niet volgens planning. Afdaling Galibier prima verlopen, Lautaret en stuk terug naar Bourg d' Oisans beetje pech. Geen groep en enkel een fransman die steeds zijn excuses aanbood omdat hij niet overnam. Wachten op een groep zei hij steeds, ik was die vent echt zat dus bij de stuwdam flink doorgetrokken. Benen voelde nog prima aan en fransman lag eraf. Vlakke stuk richting Alp weer niemand die wilde fietsen dus alleen naar de voet van de Alp gereden.

Als slot de Alpe d' Huez: zat aan de voet nog steeds op schema voor een tijd dik onder de 8 uur. Maar wat was het heet zeg, gewoon een bakoven waar je in reed. 43 graden in het zonnetje volgens de polar en geen zuchtje wind. De drie zwaarste bochten gingen nog vrij goed daarna voelde ik mij niet zo happy meer. Jesus wat heb ik afgezien op de alp. Vanaf bocht 17 was het een helletocht naar boven. Kippevel op mijn armen door de extreme hitte. Gelukkig af en toe wat gekoeld door de organisatie met tuinslang, waterpistolen van toeschouwers en een sprinkler boven de weg ergens na een bocht. Na bocht 4 bijna geen kracht meer in mijn lijf. Stopwatch zag er nog steeds goed uit het moet te doen zijn. De weg naar bocht 2 ging nog slechter. De tijd tikt door het zal toch niet .... nog 1 km te gaan. Ik pers er nog een sprintje uit naar de finish hartslag zelfs nog in D3 dus conditie was super vandaag. Eindelijk over de finish. Een blik op de polar 8:00:09. Was te moe om te balen en gewoon blij dat ik het had gehaald. Na ophalen diploma toch nog iets verder verwijderd van de 8 uur dan ik dacht. Officiele tijd 8 uur en 3 minuten. Heb er toch weer 6 minuten afgereden ten op zichte van vorig jaar en weer een sprong voorwaarts gemaakt in het klassement. Plaats 682 en 264 in mijn leeftijds klasse. Ondanks dat ik onterecht tijd heb verloren in afdaling van de glandon ben ik toch tevreden met het resultaat. Tijd van de afdaling heeft de organisatie er nu afgehaald daarom staat er 7 uur en 35 minuten in de uitslag. Enige wat telt is natuurlijk de volledige tijd van start tot finish over de volledige 174 km. Wordt vervolgd .......van de week dus een uitgebreid verslag met foto`s.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoi Angelo, leuke verslagen op je log, ik herbeleef het allemaal gelijk weer.Bedankt voor de leuke dagen, ik vond het wederom een hele leuke groep om mee op te trekken. Je kunt weer trots zijn op je eigen prestatie, volgend jaar gaan we niet (je weet maar nooit) , maar het jaar daarop ga ik ook voor onder de 8 uur. (moet thuis nog wel even overleggen). Nieuwe doelen ben ik nog niet mee bezig, inderdaad lekker voor de lol fietsen, doen waar we zin in hebben en hopelijk nog diverse malen samen fietsen met de club.
Groetjes (ook aan je gezinnetje waar je heel trots op kunt zijn).
Angelo

stelvio zei

Hoi Angelo,
Proficiat met je prestatie . deze prachtige rit tot een goed einde brengen is al een prestatie op zich ,en onder de 8 uur blijven in zo'n warm weer chapeau.

Grts Daniel Paelman

Angelo Roelandt zei

Hey Daniel,

Bedankt voor je reactie. In 2012 met een record aantal leden van TC sas deelnemen aan de marmotte. Prachtige ervaring en een beetje afzien hoort erbij hé.

Groeten,

Angelo.