dinsdag 7 oktober 2008

Rustige duurtraining, 64.1 km, 2 uur en 5 minuten, 30.8 km/u



Gisteren was het eigenlijk al een prachtige dag om weer buiten te gaan fietsen maar helaas schreeuwde de tuin om groot onderhoud. Hele middag staan beulen in de tuin en alles is weer dik in orde. Wel spierpijn overgehouden van het snoeien van de coniferen. In de tuin werken heb ik altijd erg graag gedaan, nu ik er niet zo veel tijd meer voor heb vind ik het ook een stuk minder leuk geworden. Maar het moet nu eenmaal gebeuren en als het dan eenmaal gedaan is dan kan ik er wel weer van genieten. Vandaag op zich weer een mooie dag om te gaan fietsen dus de kids naar school gebracht vanmiddag en gelijk gaan trainen. Ik ga mijn hele vaste rondje in de polder weer eens proberen. Het losse grind zal intussen wel al vast gereden zijn door auto`s en trekkers. Er staat wel een windje maar last heb ik er zeker niet van. Over het algemeen in D1 gefietst en wat stukken laag in D2. Wat en genot is het toch om buiten te fietsen. Na een weekje op de tacx had ik het binnen fietsen wel weer al gezien. Dat gaat nog wat worden van de winter, maar het zal moeten, naast het tacxen heb ik besloten om specifiek krachttraining te gaan doen in de sportschool. Mijn voornaamste doelstelling voor 2009 is wederom de marmotte. Doelstelling qua tijd voor de marmotte is 7:30 (de lat gaat dus flink omhoog) onder de 8 uur stelt me tevreden maar een doel moet gewoon uitdagend genoeg zijn voor mij. Ik ga me vooral bezig houden met krachttraining voor de benen. Daarnaast wat lichte training voor het bovenlichaam en de buikspieren. Mijn klimsnelheid moet gewoon nog omhoog om mijn doel te bereiken. Ik heb gemerkt dat ik nog kracht te kort kom om een hoger tempo te kunnen draaien bergop. In november wil ik hiermee beginnen, ik ga binnenkort eens langs bij de sportschool om me in te schrijven. Na iets meer dan twee uur zit de training er op, bij het bruggetje op de vrijstraat stop ik de training op de polar. Ik peddel rustig verder richting school om de kinderen weer op te halen. Lekker gefietst en zo te zien kunnen we van de week en aankomend weekend gewoon nog buiten fietsen.

4 opmerkingen:

Gert zei

Koop toch een mtb erbij in plaats van dat Tacxen!

Angelo Roelandt zei

Ik denk er inderdaad sterk over na Gert. Wordt toch steeds enthiousaster wat het mountainbiken betreft.

Anoniem zei

Pas wel op met de mtb, wordt al snel erg intensief en dat is minder de bedoeling in je 1é voorbereidingsperiode voor het niewe wegseizoen. 7:30 wordt ook mijn doel naast de 1400 km van LEL. Hopelijk is dat een beetje te kombineren.

Henk zei

Ik kan me bij Gert aansluiten...ben naast het fietsen op de racefiets inmiddels ook op de mtb gestapt en kan er enorm van genieten om door de bossen te rijden....
Je hebt jezelf voor een mooie uitdaging gezet voor 2009, ga het met belangstelling volgen!