zondag 30 mei 2010

Interval, 40 km, 1 uur 17 min, 31 km/u

Het weer was niet best toen ik wakker werd dus maar even afgewacht of hier nog verandering in zou komen. Zodra het ophield met regenen in de fietskleding gesprongen en vertrokken voor wat rondjes op mijn vaste korte rondje in de polder. Gelijk na vertrek weer al miezer regen maar de temperatuur was dik in orde. Was van plan om 10 a 14 rondjes te rijden wat neerkomt op max 140 km. Eenmaal op het rondje werd al snel duidelijk dat dit niet voor vandaag zou zijn. Snoeiharde wind dus hier dankbaar gebruik van gemaakt voor een intervaltraining. Drie dagen rust hebben duidelijk gezorgd voor een super compensatie. Voelde me echt super vandaag op de fiets, zeer veel kracht in de benen en conditioneel ook erg sterk. De cijfers laten dit misschien niet direct zien achteraf na dit ritje maar het rijden in D3 tegen de harde wind ging zo ontzettend makkelijk dat ik er behoorlijk vrolijk van werd. Overigens alleen tegen de wind in doorgereden voor de rest rustig gereden. Na het ingaan van de derde ronde begon het echt stormachtig te waaien en knetterhard te regenen. Ging steeds meer genieten van deze training, ik hou echt van het rijden in de regen echt kicken man !!! Ook nog aan een vierde rondje begonnen maar ik was intussen nat tot op het bot en voelde wel dat ik intussen flink was afgekoeld. Rondje afgebroken en maar naar huis gereden. Sta al redelijk scherp nu dus heb geen zin om ziek te worden. Met een big smile thuis gekomen. Denk dat het verstandig is om tijdens de marmotte week alleen maandag en dinsdag te fietsen en vanaf woensdag volledige rust te pakken. Super compensatie werkt echt na een paar goede rustdagen.

Ook zeer tevreden over mijn nieuwe Giro Atmos helm. Zit echt perfect en past een stuk beter dan mijn Bell helm die achteraf gezien eigenlijk net een maatje te groot was. Maat S is een stuk beter nu, Bell helm ga ik gebruiken voor de MTB. Aankomende zaterdag Limburgs Mooiste (250) km daar heb ik erg veel zin in. Lekker ontspannen rijden en gedoseerd klimmen. Ze zoeken wel altijd zo veel mogelijk steile hellingen op de laatste jaren dat is op zich wel jammer en in mijn ogen niet nodig. Je ziet echt veel te veel mensen lopen naar boven en dat kan toch niet de bedoeling zijn van een fietstochtje. Maar goed ook dit zullen we wel weer overleven. Ik verkeer in een uitstekende conditie en voorlopig ziet alles er erg goed uit.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Hey Angelo,

Echt een 'kick' verhaal zeg !!
Ik denk als je zo blijft fietsen, dat er niemand meer met je mee wilt, joh. Echt ongeloofelijk. Ik kreeg gewoon kippenvel toen ik je verhaal las.

Ik ga misschien een licentie aanvragen en dan in België wedstrijden rijden, maar daar hoor je nog wel over.

Veel succes Zaterdag !!

Groetjes Axel

Anoniem zei

Hoi Angelo,

Sta je volgend weekend ook weer op Schoonbron?
Ik sta er ook met een groep. Mischien spreken we elkaar nog.
Vorige week TBT gereden. Prachtig weer, lekkere klimmen. Vandaag met de MTB gecrossed in de bossen vanwege het weer. Even wennen maar heb gemerkt dat de kracht in orde is toen ik de fiets door het mulle zand trok. Conditie is top. Heb ook veel zin in LM. Ga hem nu op mijn eigen rijden om te kijken wat ik op het moment in mijn mars heb. Zijn bezig om een groepje samen te stellen voor de Marmotte volgend jaar. Deze zomer Mont Vetoux plus alvast wat Alpen cols als test.
Heb gemerkt dat je veel progressie hebt gemaakt. Ziet er dik naar uit dat je je beste tijd gaat verbeteren volgende maand.

Groeten,
Danny

Angelo Roelandt zei

Hey Danny,

Toevallig sta ik deze keer niet op schoonbron. Ben de naam vergeten van de andere camping. Misschien zie ik je nog wel ergens onderweg tijdens limburgs mooiste. Goed om te horen dat je conditie top is. Ventoux beklimmen is in ieder geval al een prachtig vooruitzicht. Met mij gaat het wel goed komen denk ik al weet je het nooit op D-day. Maak me er verder eigenlijk niet zo druk in. Ik ben weer een stuk beter dan vorig jaar lukt het niet dan komt het door de vorm van de dag en dat moet je dan accepteren. Voorlopig wel de laatste marmotte dus zou mooi zijn als ik mijn beoogde doel zou kunnen halen (3 maal scheepsrecht) Volgend jaar waarschijnlijk dolomieten of andere cyclo in Italie. Succes in ieder geval aankomende zaterdag bij limburgs steilste (haha) Groeten,

Angelo.