dinsdag 11 mei 2010

Tacx Col du Galibier, 16.3 km, 51 min 35 sec

Hehe!! eindelijk weer eens een goed gevoel tijdens de klimtraining op de tacx vandaag, de power begint te komen. De Col du Galibier gereden vanaf valloire. Hartslag heel de klim in D2 gehouden zelfs 20 slagen onder omslagpunt. Gemiddeld wattage 248, gemiddelde hartslag 167 slagen per minuut. Heb slecht 1 keer eerder de galibier gereden op de tacx in januari 2008. Toen in 1 uur en 4 minuten dus nu ruim 13 minuten sneller. Kan makkelijk nog een aantal minuten winst boeken want had nog veel over. Prima training dus !! Er stond één foto van mij op de website van de Grinta dus ook toegevoegd aan mijn verslagje van de Grinta.

Donderdag dus de Steven Rooks classic het weer ziet er voorlopig redelijk uit dus ik zal zeer waarschijnlijk gewoon deelnemen. Zoals de meeste wel zullen weten is ook de Steven Rooks gedegradeerd van cyclo tot doodgewone toertocht. Toch jammer maar het is niet anders blijkt toch onmogelijk om een "echte" Cyclo te organiseren in Nederland door diverse problemen zo is ook wel gebleken tijdens de afgelopen Fietschallenge. Er is wel een tijdmeting van start tot finish maar er wordt geen klassement opgemaakt. Wel is er een tijdmeting en klassement op de Bois d’Olne een klim met een slotstuk van 22%. Ik ga me niet met dit klassement bezig houden. De meeste sparen zichzelf heel de rit om één keer volle bak naar boven te knallen voor een goede notering in het klimklassement. Ik ga het prachtige parcour uiteraard gebruiken om lekker te trainen op de diverse hellingen dus ga me zeker niet sparen om één van de laatste hellingen fris en volle bak op te kunnen rijden. Morgen de definitieve beslissing betreft de Steven Rooks.

1 opmerking:

Anoniem zei

Hey Angelo,

Goed om te horen dat het zo goed gaat. De Bois d'Olne is inderdaad een pittige klim. Alvast succes met de Steven Rooks Classic !!
Bij mij waren er behoorlijk veel foto's gemaakt tijden de Grinta! Challenge. Je had inderdaad gelijk over de foto's.

Groetjes Axel