vrijdag 10 september 2010

Bezoek Huisarts

Vanmiddag naar de huisarts geweest voor mijn heupblessure en voor mijn zitvlak probleem. Heupblessure is toch een overbelaste spier/pees die nog wat tijd nodig heeft om te herstellen. Het zou maximaal nog enkele weken kunnen duren voor een volledig herstel. De huisarts was toevallig ook een zeer fanatiek hardloper en heeft me wat nuttige oefeningen meegegeven voor mijn heup. Slecht nieuws betreft mijn zitvlak waar ik al drie jaar last van heb en waar ik dus al veel te lang mee rondloop. Grote bobbel heeft zeer waarschijnlijk te maken met een slijmbeurs van het zitvlak. Eigenlijk superdom dat ik het zo lang heb uitgesteld om hier iets aan te laten doen. Twee jaar geleden heb ik wel al eens een echo laten maken van het zitvlak maar verder niets meer mee gedaan. Alles went op den duur hé maar vooral na lange ritten op de racefiets altijd direct een flinke zwelling en geloof me "hurts like hell" a pain in the ass zullen we maar zeggen. De bobbel zit eigenlijk precies op mijn linker zitbot. Op het fietszadel voel je de bobbel steeds heen en weer schuiven erg vervelend allemaal. Afspraak bij de chirurg is gemaakt (26 oktober) dan hoor ik wanneer ik geopereerd moet worden om de bobbel te verwijderen. Gevolg is dan waarschijnlijk een zeer lange tijd niet fietsen maar dat moet dan maar. 26 oktober duurt gelukkig nog even en een operatie zal pas voor november/december zijn denk ik. Dus nu gelukkig nog een tijdje genieten van het fietsen. Morgen trakteer ik mezelf op een stukje extreem biken op de MTB in de vlaamse ardennen. Start bij camping "Panorama" in kluisbergen. Bloso route is hopelijk een beetje te volgen groen+blauw+rood is 30 kilometer met 500 hoogtemeters, paterberg en oude kwaremont (off road) zitten er ook in.

Vandaag ook nog even naar Serpenti in Hulst geweest voor nieuwe remblokken voor de mountainbike. Ook nog even over een vaste voorvork en remmen (V-brake/schijfremmen) gesproken met Gert-Jan Serpenti en Eric Vereecken die ook in de winkel stond met een slagje in zijn achterwiel. Eric bevestigde ook dat een vaste voorvork vele malen beter is dan een geveerde voorvork om te ploeteren door het bos en het veld. Hij rijdt al zijn wedstrijden met een vaste vork ook tijdens ritjes in kluisbergen en dergelijke. De rockshox Tora gaat er zeker uit en er komt een no name vaste carbon voorvork in de kosten zijn overigens beduidend lager dan een geveerde vork. Het aanlopen van de voorrem is ook verholpen, lager van mijn achterwiel is al zo goed als versleten dus deze moet ook nog vervangen worden. Regen, kou en modder zijn een aanslag op het materiaal dat is duidelijk.

3 opmerkingen:

stelvio zei

Hoi Angelo,
Wat die vaste vork betreft, ieder zijn zin natuurlijk maar je zal toch heel wat aan comfort moeten inboeten tov. een verende vork . Goed voor wedstrijd rijders zal dit wel een goede oplossing zijn me dunkt maar voor ons toerrijders zou ik het toch bij een verend vorkje houden , ikzelf rij met een fully en kan kwa snelheid toch redelijk volgen met niet geveerde rijders. maar goed ieder zijn mening hieromtrent hè. grts Daniel. ps: mooi verslag van de kluisberg.

Angelo Roelandt zei

Hoi Daniel,

Bedankt voor je reactie. Misschien heb je wel gelijk betreft de voorvork. Na het ritje in kluisbergen merkte ik dat het bij technische afdalingen wel handig is met een geveerde vork. Alleen jammer dat de vork nog vrij veel veert als ik hem vast zet. Wellicht dat dit bij een Reba al iets beter is. Nu heb ik een Rock shox tora dat is natuurlijk een low budget vorkje. Ik laat de vork er zeker nog een tijdje inzitten om te kijken of een verende vork echt onmisbaar is op mijn mtb. Ben wel van plan om wat extremer te gaan biken in de ardennen of limburg een goed setje wielen is wellicht wat nuttiger als upgrade.

Kluisberg was idd geweldig en ik had al bewondering voor je na het lezen van je verhaal in het clubblad van de tour de Mont-Blanc maar na het ritje in kluisbergen besef ik eigenlijk pas hoe ontzettend zwaar zo`n rit wel niet moet zijn. Respect daarvoor !!

Groeten,

Angelo.

Angelo Roelandt zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.