zondag 19 september 2010

Safety Jogger Classic MTB 61.5 km

Rond kwart voor 8 vertrokken richting Oudenaarde samen met Wout en Bram. Eenmaal aangekomen in Oudenaarde stond Jean-Paul (JP) een bekende van Wout al te wachten op ons bij de inschrijving. JP is vol in training voor het wereld kampioenschap extreme enduro motosport in Januari. Bizarre sport en na het zien van dit filmpje begrijp ik waarom hij vandaag geen enkele keer gevallen is en waarom hij zo spectaculair hard kan afdalen. Twee weken geleden zag ik hem voor het eerst tijdens een MTB tochtje in Sint Gilles Waas. Mijn benen waren net satestokjes volgens JP we hebben er nog hartelijk om gelachen. Vandaag dacht hij er toch heel anders over (haha) want er zat wel heel veel power in de beentjes. Amai straf coureurke zijt gij, niet slecht hé die satestokjes was mijn antwoord kortom al snel was er wederzijds respect!! Klimmen ging super, echt weer een klimgeit gevoel en dat is erg lang geleden. "No Chain" een topdag misschien wel de beste dag van dit hele seizoen.

De rit zelf: er gebeurde teveel om op te noemen. Het was een mooi, spectaculair met momenten heftig en vooral een hilarisch ritje. Tijdens het eerste lastige steile klimmetje met de bekende boomwortels lag ik gelijk op de grond vooral omdat de deelnemers voor me stil vielen en ik geen kant op kon maar goed dat mag geen excuus zijn. Wout stuurde zijn 29-er daar als één van de weinige naar boven Chapeau man !! Waarschijnlijk wat overmoedig geworden door deze prachtige actie (haha) want wat er daarna allemaal gebeurde is haast met geen pen te beschrijven. Ik ben vandaag 3 x gevallen maar zo spectaculair vallen als Wout dat is me zeker niet gelukt. Zijn act met zijn big wheels 29-er zou niet misstaan in Circus 't Saaaas. Op een single track een volledige zijwaartse salto met fiets over de kop met de voeten nog ingeklikt. Terug op willen stappen en aan de andere kant het maisveld induiken. Ik reed lek in een afdaling met grote stenen (snake bite) bandje vervangen, stonden nog wat mannen met een snakebite aan de kant. We gaan verder, Wout roept succes hé mannen klap boem op zijn plaat. De buikspieren stonden intussen al flink gespannen van het lachen een goede core stability training vandaag. Ik zei nog tegen Bram voor we vertrokken (voor de gein) dat ik lek zou gaan rijden met mijn zachte bandjes. Bram had zijn bandjes namelijk keihard opgepompt. Later heeft ie er overigens nog wel wat lucht uit gelaten omdat hij geen grip genoeg bleek te hebben. Na het klimmen steeds zoveel mogelijk gewacht op Bram en JP dus tussendoor rustig gereden op een licht verzetje samen met Wout. Oude kwaremont was de off road versie en ook de Paterberg samen met Wout off road gereden. Je kon namelijk kiezen Kasseien/off road. We zijn met de MTB dus een paar honderd meter verder gereden. Je zag ze links naar boven al bijna allemaal te voet naar boven gaan. Amai straffe kost blijkbaar. Linksaf geslagen de single track op "echt" op het kleine bladje balans zoeken en fietsen. Er zaten twee lastige steile stukken in maar we kwamen allebei zonder echte problemen boven. We reden voorbij de top van de paterberg (boven na de kasseien) en in de verte zagen we Bram en JP rijden. De kasseien kant is veel steiler en lastiger zei JP "tuurlijk" JP de kassei kant is echt voor janetten geloof mij nou maar.

Wederom een lastig klimmetje met wortels en dergelijke. Er zat plots een tak van 1.20 m in mijn achterwiel. De tak stak recht naar boven. Radio Zelzate riep Wout !! Tak verwijderd terug op de fiets gesprongen en in het spoor van Bram gedoken die vrijwel als enige de hele klim naar boven reed aangemoedigd door de wandelaars. Na mijn onderbreking met de tak moest ik ook niet meer van de fiets af. Koppenberg off road vond ik allemaal wel meevallen had gedacht dat dit lastiger zou zijn. Wel een paar flinke zuigende stukken maar niet echt steil. De benen waren nog steeds super en conditioneel ging het helemaal al vanzelf. Zoals ik al eerder zei ging JP steeds als een speer naar beneden. In het spoor van JP verscheen er zelfs 66.9 km/u op de polar, JP reed 70.4 km/u op de mtb. Afdalen gaat overigens super zit echt met veel vertrouwen op de fiets die gewoon super goed bevalt zeker met de nieuwe wielen die zoveel lichter zijn en lichter lopen als mijn vorige setje. Na de laatste bevoorrading gaf Bram aan dat hij last had van kramp en dat hij liever op zijn eigen tempo verder reed. Met zijn drieen verder gereden en de klimmetjes weer samen met Wout opgereden JP sloot uiteraard steeds terug aan na de klimmetjes. Hij had in ieder geval nog puf genoeg om te zingen "zeven anjers, zeven rozen" zong hij uit volle borst.

Ik drukte de polar af na zo`n 55 km omdat ik dacht dat het gedaan was maar het bleek nog een kleine bevoorrading te zijn. We reden nog een donkere tunnel in met mul zand en Wout ging er nog maar eens bij liggen met zijn big wheels. JP kwam niet meer bij en een hard gelach galmde door de tunnel. Voor de finish nog een hele smalle track door het bos en daarna wel een heel bizar stuk parcour. Zeer korte steile klimmen met zware slik waar je bijna niet tegenop kon fietsen. Ook hier een keer gevallen omdat ik niet kon uitklikken. Je rook de BBQ en de finish was in zicht. Nou nou wat een geweldig mooi ritje zeg. Een high five met Wout en JP (super gereden mannen) en de fiets afgespoten. Bram was intussen ook gesignaleerd en daarna gezellig nog wat gedronken in de hal. Top organisatie en mooiste rit van dit seizoen voor mij. In totaal 61.5 km gebiked, 810 hoogtemeters (denk ik) in 3 uur en 4 minuten, gemiddelde snelheid 20.1 km. Andere polar file zijn de resterende 6.1 km tot de finish.

4 opmerkingen:

van den Abeele zei

Gezellige sport toch hè!

Raymond zei

Heeeeej Angelo,

Leuk te lezen dat jij het fietsvirus te pakken hebt. Ik ook sinds ik 3 weken terug op en rond de Mont Ventoux gefietst heb. Ik kwam je site dus tegen op internet toen ik aan het zoeken was naar leuke fietsdingen zeg maar. Ik fiets niet super veel, maar spin wel 5x per week. Iedereen zegt al jaren dat ik eens de bergen in moet gaan is wel wat voor mij........ hahaha. nou het ging inderdaad niet slecht op de MV..... enkele tijden via sault 1u14 (26km gem 4,7%) via Malaucene 1u21 (21km gem 7,4%) via Bedoin 1u26 (21,5km gem 7,4%) dagelijks ronde de 120km gefietst met gemak en veel plezier en dat op een fitnessbike met bredere banden. Was de eerste ervaring in de bergen, maar zeker niet de laatste. Ik ben nu dus naar leuke routes/beklimmingen enz aan het kijken voor volgend jaar, wie weet he je nog leuke tips.....?? gr
Raymond Elisabeth..... van lang geleden...

Angelo Roelandt zei

Hey Raymond,

Wat enorm leuk om op deze manier weer iets van je te horen. Dat zijn gelijk zeer indrukwekkende tijden raymond op de ventoux en niet eens op een racefiets. Daar moet je zeker wat mee gaan doen wamt het ziet er naar uit dat je talent hebt. Als voetballer ook al zo veel talent maar wel blessure gevoelig als ik het me goed kan herinneren. Fietsen is een geweldige sport vooral in de bergen rijden is een bijzondere belevenis. Wat beklimmingen betreft. Zelf ben ik eigenlijk nog niet verder gekomen dan de alpen na drie keer de marmotte te fietsen. Daar zijn in ieder geval mooie en indrukwekkende bergen genoeg om jezelf flink uit te leven. Succes in ieder geval verder met fietsen en wie weet treffen we elkaar nog eens ergens op de fiets.

Groeten,

Angelo.

Raymond zei

Hi Agnelo,

Inderdaad leuk om op zo'n manier nog eens met elkaar in contact te komen....... je geeft wel erg veel prijs over jezel via internet.
Het fietsen gaat me inderdaad goed af en ik hoor ook wel vaker dat ik eens een snellere fiets moet kopen aan de andere kant fietste ik altijd alleen woon/werk en wil gewoon met 1 fiets het hele jaar door kunnen fietsen. Ik ben na het avondtuur in de bergen wel aan het kijken voor iets anders. Misschien een fiets erbij of extra set wielen..?? Weetje gaat best wat geld in zitten als ik het zo zie.
jammer dat ik niet eerder in de bergen ben gaan fietsen en inderdaad te lang op het voetbalveld rondgelopen heb met allerlei vervelende blessures van dien. Na een nieuwe knie/kruisband heb ik het nog ff aangekeken, maar ben 14 jaar geleden gstopt. Sinds ik spinn/fiets geen blessurs meer gehad. De Marmotte lijkt mij ook wel wat eigenlijk heb ik zitten kijken voor de Alp duzes maar daar zitten weer allerlei voorwaarden aan..... ff kijken nog waar we volgend jaar naar toe gaan het zal in iedergeval weer Frankrijk worden wat een prachtig land om te fietsen..;-)) Wat de fiets betreft ben ik me nog aan het orrienteren en zal nog wel zien. Jij ook veel plezier met het fietsen verder en wie weet treffen we elkaar inderdaad nog eens.....?? zou leuk zijn.

Gr.
Ray.