maandag 27 september 2010

Tacx kracht intervallen 7x1 min, 350 Watt

Vandaag de tacx weer gebruiksklaar gemaakt voor korte kracht intervallen. Deze keer een programma op wattage gemaakt ipv op hellingshoek. Na een warming up 7 blokjes van 1 minuut aan 350 watt en daartussen steeds een herstel van anderhalve minuut. Tot aan het vijfde blokje ging het goed. Tijdens de laatste 30 sec van het zesde blokje kakte het wattage een beetje in naar 320 watt. Melkzuur tot achter mijn oorlellen zou Angelo Obrie zeggen (haha) Tijdens het laatste blokje dreigde hetzelfde te gebeuren wederom zware volle benen maar op karakter het wattage terug getrokken naar de 350 watt op het einde. 10 minuten cooling down en lostrappen na de blokken was voldoende. Totale programma 33 min en 30 sec. Zweet "all over the place" lekkere training !!

Veel geleerd de afgelopen jaren 30 min infietsen en minimaal 45 minuten uitfietsen is vanaf nu verleden tijd. Het moet wel leuk blijven en het moet uiteraard effectief zijn. Compressie kousen doen de rest om het herstel te bevorderen.

ik durf het bijna niet hardop te zeggen maar stiekem heb ik weer een doelstelling in mijn hoofd geprent waar ik op het moment nog flink tegenop kijk (als een berg zullen we maar zeggen) net zoals ik ruim drie jaar geleden amper durfde uit te spreken dat ik de marmotte wilde gaan rijden op een moment dat ik er zeker nog niet klaar voor was. Ik had toen nog werkelijk nooit een berg beklommen op de fiets laat staan vier alpen cols achter elkaar. Uitrijden zou super zijn maar het werd zelfs goud in 8 uur en 12 minuten "Mission accomplished" zoals de meeste wel weten heb ik mijn tijd in 2009 en 2010 iets kunnen verbeteren al was het niet bijster veel. Omstandigheden in 2008 waren overigens meer dan ideaal wat het weer betreft. Uiteraard zijn er nog genoeg zware en mooie cyclo`s die als ultiem doel gesteld zouden kunnen worden maar op de één of andere manier weet ik toch wel dat ik ze zonder tegenslagen of pech tot een goed einde zal brengen. Ooit zag ik er zelfs tegenop om de zwaarste versie (250 km) van de amstel gold of Limburgs mooiste te rijden uiteindelijk bleek dit allemaal erg mee te vallen al zijn er natuurlijk genoeg momenten tijdens zo`n rit dat het niet vanzelf gaat.

Ik ben misschien een rare vogel maar ik ben dus in principe op zoek naar een hoger doel. Iets waarvan ik nu denk dat het misschien wel niet haalbaar is op het moment. Grensverleggend bezig zijn noemen ze zoiets. Waarom?? geen idee eigenlijk waarschijnlijk puur voor de ultieme kick. Wat is dat hogere doel dan voor mij persoonlijk "Houffalize mountainbike marathon", de full monthy zullen we maar zeggen Houffamarathon XXL versie op de MTB in de ardennen. Als beginnende mountainbiker zeker een uitdaging om "U" tegen te zeggen. Wanneer: Zondag 28 augustus 2011. Het hoge woord is er uit of ik hem werkelijk ga rijden in 2011 dat valt nog te bezien maar als de gezondheid het toelaat (met name mijn zitvlak) lijkt het mij in ieder geval een schitterende uitdaging en een prachtig avontuur om naar toe te werken. Uiteraard ga ik in 2011 ook weer cyclo`s en tochten op de racefiets rijden. Ook op dit gebied ga ik het liefst op zoek naar een aantal tochten die ik nog niet eerder heb gereden. Op het moment dus nog druk bezig om uit te zoeken welke tochten dat uiteindelijk gaan worden. Genoeg om naar uit te zien in ieder geval in 2011 in mijn sabbatical marmotte jaar. Op de MTB is er in ieder geval nog heel veel werk te verrichten. Kracht en vooral techniek !!

3 opmerkingen:

van den Abeele zei

Indrukwekkend doel: 118 km klimmen, klauteren en crossen! Die toertochten op de fiets zul je zeker hard nodig hebben om de kilometers in de benen te hebben. Maar: prachtig doel!
En: Houffalize is natuurlijk het Ardense walhalla voor de mtb-ers onder ons...

Hoe gaat het eigenlijk met het hardlopen? Alweer een beetje kunnen oppakken?

Raymond zei

Angelo,

Komt wel goed met die uitdagingen van je en het gaat je zeker wel lukken.

Ik heb voor volgend jaar de Marmotte als uitdaging in m'n kop gezet met als richttijd 8u, het moet wel een uitdaging blijven natuurlijk. En ik wil ook nog eens terug naar de MV om m'n tijden te verbeteren en misschien de 3 beklimmingen in 1 dag te doen.? Ken jij Eric Verhage nog ..? (Smurf) ik sprak hem van de week en die had de Marmotte in 7u51 gefietst.!
Ik moet dus eerst een andere lichtere (snellere) fiets kopen........ ik twijfel nog tussen Kuota kharma en Cube Agree. Ik wacht nog ff af, heb de tijd dussss.

Hoe is de verjaardag van je dochtertje nog afgelopen.?

Gr.

Ray.

Angelo Roelandt zei

@Aschwin Ik ga het lopen deze week of volgende week weer oppakken. Heupblessure heeft erg veel tijd nodig gehad om te herstellen. 100% is het nu nog zeker niet maar rustig beginnen zou waarschijnlijk geen kwaad kunnen. Wordt vervolgd .....

@Raymond
8 uur is een strakke richttijd Ray maar zeker niet onmogelijk. Eric Verhage die ken ik uiteraard ook. Heb nog even met hem gesproken op de Alp d' Huez na de finish (marmotte 2009) toen hij inderdaad 7 uur 51 had gereden. Succes in ieder geval met je voorbereidingen. Je moet ook gaan bloggen man !! is een goed stimulans om ergens naar toe te werken en leuk voor anderen om te volgen. Verjaardag dochter was overigens zeer geslaagd !!

Groeten,

Angelo.