dinsdag 7 september 2010

Kracht crosstrainer 35 min

Ik heb nu lang genoeg doelloos en met het koppie naar beneden rond gereden op de fiets. Het is echt waar ik viel met mijn hele hebben en houwen in het zwarte gat na de afgelopen marmotte (op fietsgebied) wat nu dacht ik? weg hoofddoel, weg motivatie, weg vorm, weg topconditie, lekker is dat. Geen zin meer in cyclo,s, toertochten, heuveltrainingen, presteren of wat dan ook. Na drie opvolgende edities van la marmotte (2008, 2009 en 2010) is het niet eens zo gek dat de zin even verdwenen was. Je bent er toch steeds mee bezig, veel trainingsuren, continu willen verbeteren, nooit goed genoeg, kortom een hoofddoel is mooi maar het vreet tijd en energie. De zelf opgelegde druk voelt ook niet altijd even prettig aan maar dit jaar heb ik daar gelukkig veel minder last van gehad. Ik stond dit jaar in ieder geval vrij relaxed aan de start van de marmotte.

De lucht is nu in ieder geval geklaard, het zwarte gat heeft plaats gemaakt voor een strakke heldere blauwe hemel (niet overdrijven natuurlijk) Nieuwe uitdagingen en doelen op diverse gebieden. Ik ben niet voor niets weer begonnen (althans een poging) om terug te gaan hardlopen. Fietsen en lopen (duatlon) lijkt me te gek om te doen op termijn. Daarnaast is het mountainbiken ook geweldig om te doen. Op mtb gebied zijn er in ieder geval nog ontelbaar veel uitdagingen te bedenken. Op de racefiets vindt ik ongetwijfeld ook wel weer een uitdaging voor volgend seizoen maar echt een hoofddoel gaat dit niet worden. Ik zie wel wat er allemaal op mijn pad komt. Van de week ga ik nog naar de huisarts in verband met mijn heupblessure. Mijn knieband lijkt volledig genezen te zijn op het moment. Vorige winter ben ik zeer hard op een boomstam gevallen met mijn heup tijdens een mtb ritje in de sneeuw (lekker slim) exact op dezelfde plek doet het nu weer pijn en de heup is ook weer dik en blauw. Wellicht dat deze blessure is terug gekomen door de zware belasting van het lopen. Ik hoop snel duidelijkheid te hebben betreft mijn heup.

Vandaag een kort kracht programma afgewerkt op de crosstrainer. De bedoeling was een training op de tacx maar de tacx was nog niet gebruiksklaar. Enkel de benen gebruikt op de crosstrainer. Best zwaar moet ik zeggen blokjes van (3.30 min) van 250 en 300 watt. Lijkt veel op staand klimmen en dat 35 minuten lang. Herstelblokjes steeds tegen 150 watt. Lekker kunnen zweten en een goed vol gevoel in de benen. Dit alles om weer wat kracht op te bouwen voor de komende mtb ritjes.

2 opmerkingen:

van den Abeele zei

Hoe bevalt de Tacx jou? Welk type heb je?

Angelo Roelandt zei

Tacx bevalt prima vooral voor specifieke trainingen. Ik heb een tacx i-Magic. Virtuele wereld gebruik ik echter nooit wel de real life video`s (dvd) dat is erg leuk en mooi om te doen.