maandag 2 april 2012

Uurtje herstel op de fiets

Lekker een uurtje los gereden op de Cervélo na de lange duurloop van gisteren (35km) Licht verzetje, pedalen strelen, hartslag in herstel en een beetje wegdromen op mijn vaste rondje in de polder. Schrok ff wakker toen er plots iemand in mijn wiel ging hangen. De eerste wieltjeszuiger van het jaar na een minuut of 5 kwam de vriendelijke man (een wat oudere belg uit Zelzate) naast me rijden en we raakten al snel aan de praat over de ronde van vlaanderen van afgelopen zondag. Over Gilbert had de beste man een grappige theorie vorig jaar had Gilbert zijn haar blond geverfd om sporen van doping te wissen. In plaats van een bezoekje aan de tandarts kan ie beter een afspraak maken bij de kapper om zijn haren te blonderen als het zo zit :-) Flauwekul natuurlijk maar Gilbert presteert voorlopig wel opvallend slecht misschien de prijs moeten betalen van een heel jaar goed willen zijn (vorig seizoen) Respect voor Tom Boonen wordt steeds groter de sprinter Boonen is intussen echt uitgegroeid tot een zeer sterke en complete renner inderdaad in de vorm van zijn leven op het moment. Terpstra heeft ook weer bergen werk verzet gisteren dat mag ook best gezegd worden en werd gewoon nog knap zesde als ik het goed heb (over sterke renners gesproken) Maar goed we dwalen af ..... na iets meer dan een uur relaxen op de fiets zat mijn herstel rondje er weer al op. Ik verkeer gevoelsmatig ook in de vorm van mijn leven. Conditie is nog nooit zo goed geweest wat rest is twee weken wachten pffff laat die marathon maar komen ik ben er klaar voor. 29.65 km, 1:03:56, 27.8 km/u, HF 137 Garmin Details

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hey Angelo, ik ben blij voor je dat je voorbereiding zo goed verloopt, ik heb er wel vertrouwen in dat het een succes wordt en zelfs een tijd van 3h15min of minder zit er echt wel in. Ik zou nog wel even extra aandacht aan die rug van je geven, je gaat nu toch gas terug nemen en die rug moet toch echt wel goed zijn voor een loop van 3uur.Hoe gaat het met het zitvlak, jammer dat je je startbewijs al hebt verkocht van de Marmotte, conditioneel was je waarschijnlijk nog nooit zo goed, ik zou toch maar eens op Marktplaats gaan kijken. Ik wens je in ieder geval heel veel succes de komende 2 weken en vergeet niet te genieten van de marathon zelf.
Groetjes Angelo

Angelo Roelandt zei

Hey Angelo,

Voorbereiding verloopt idd super tot nu toe. Ik doe wat oefeningen voor mijn rug verder laat ik er zeker niets meer aan doen. Speelt meestal op na een kilometer of 25 tijdens een marmotte heb ik er overigens ook altijd last van. Daarom moet ik altijd ff een paar minuten op het bankje gaan liggen boven op de alpe :-) Jij bent toch een grappenmaker hé !! de Marmotte dat gaat hem echt niet worden, lekker genieten van een weekje vakantie en uiteraard wat bergen beklimmen. Het gaat overigens prima met het zitvlak op het moment met het SMP zadel dus dat is er goed nieuws. Ik heb me vandaag aangemeld bij het runners world pacing team kleur ROOD voor de marathon van Rotterdam. Streeftijd halve marathon 1:35 en Marathon 3:15. Uiteraard loop ik op hartslag op een goede dag valt deze pace in mijn hartslagzone zo niet dan laat ik me uiteraard wat afzakken en loop ik mijn eigen race (maar dat doe ik sowieso) 3:15 zou het beste zijn voor mijn rug alles boven de 3 uur is belanden in de HEL !! dus de lijdensweg moet zo kort mogelijk duren als de vorm en stress van de dag dit toe laten.

Groeten Angelo.