donderdag 5 april 2012

Tweestrijd !!??

Ten eerste ik voel me echt "geweldig" op het moment de conditie is echt nog nooit zo goed geweest. Het duurloopje (8.2 km) van vandaag na mijn tweede nachtdienst ging ook al weer zo belachelijk soepel en makkelijk Garmin Details Vanwaar dan die tweestrijd? het heeft uiteraard alles te maken met de marathon van Rotterdam (15 april) en vooral hoe ga ik het daar nu aanpakken? Mijn debuut op de marathon 42 kilometer en 195 meter rennen. Ga ik op safe en puur voor het uitlopen of ga ik mijn capaciteiten en huidige conditie maximaal benutten? Heb op zich veel vertrouwen maar daarnaast een behoorlijke dosis onzekerheid. Ik heb namelijk geen idee wat er gaat gebeuren na 35 kilometer hardlopen? Nu het lopen zo goed gaat komt het echt fanatieke mannetje in me weer boven en dat kan linke soep worden :-) Ik heb me zelfs aangemeld bij het Runners World pacing team. Pacers zijn gangmakers die in staat zijn om een zeer vlak schema te lopen om zo nagenoeg exact op de streeftijd uit te komen die op de ballon staat waar ze mee lopen. Met mijn fanatieke pet op heb ik gekozen voor de kleur ROOD streeftijd 3:15. Ook mijn rugproblemen die vaak opspelen na een kilometer of 25 hebben hier mee te maken onder het motto hoe korter de lijdensweg hoe beter :-) Of dit realistisch en haalbaar is dat zien we wel. Conditioneel zeg ik volmondig JA mijn laatste duurloop van 35 km ging heel makkelijk aan 12.5 km/u gemiddeld en ik was verbazingwekkend snel hersteld. Tijdens een evenement/wedstrijd gaat het meestal ook net iets makkelijker dan tijdens de eenzame trainingen door de bossen of polders. Mijn gestel lees mijn rug protesteerde echter hevig tijdens mijn laatste duurloop zeker na 30 kilometer dus dat is flink kl*te maar op zich zou ik die knop wel om kunnen zetten #doordepijngrens Marathon lopen in 3:15 is aan een gemiddelde pace/snelheid van 13 per uur een behoorlijk stevig tempo over zo'n afstand. Uiteraard ga ik wel met mijn verstand lopen en niet ten koste van alles die ballon proberen te volgen. Ik ga mijn eigen race lopen en als mijn hartslag onder of rond de 170 blijft aan het 3:15 tempo dan is dat mooi meegenomen en dan ga ik er absoluut voor als dit niet het geval is dan laat ik me afzakken. Bovenste verhaal is eigenlijk allemaal standaard gezeur en onzekerheid we gaan er gewoon iets moois van proberen te maken. Ik heb er in ieder geval echt ontzettend veel zin in. De eindstreep komt steeds dichterbij #rotterdammarathon

3 opmerkingen:

Patrick zei

Als je in voorbereiding wel eens langere tempo's (10x1000 of 5x2000) aan 13 p/u heb gelopen dan weet je toch wel je hartslag? Als dit boven 170 is geweest, dan zou ik wat voorzichtiger zijn in je plannen..

Angelo Roelandt zei

Hey Patrick,

Sinds een paar weken is de hartslag pas drastisch gezakt aan een wat hogere pace vandaar de onzekerheid. HF van 170 is nog comfortabel en zeer lang vol te houden. Bij trail by the sea (35 km) steeds rond de 180 gelopen en gemiddeld 176 dat zou zelfmoord zijn tijdens de marathon dat is duidelijk. Ik ga uiteraard gewoon op hartslag lopen en 170 is zeker tijdens de eerste 25 a 30 km de max. We zien wel of dit een pace van 13 per uur op gaat leveren. Ga wel met mijn verstand lopen mijn eigen ballon opblazen is niet de bedoeling :-)

Groeten,

Angelo

Wim van Melzen zei

Zo?! Jij spaart jezelf ook niet. Respect. Veel plezier en succes. Ik denk dat het je nog gaat lukken ook.