donderdag 23 oktober 2008

Sportschool

Vandaag een dagje vrij gehad maar toch een behoorlijk druk dagje achter de rug. Eerst mijn vrouw naar haar werk gebracht in Terneuzen, daarna de televisie van Fred gakalibreerd (nog steeds goed beeld Fred?) Na het kalibreren gelijk door gereden naar Hulst en een bezoekje aan Serpenti (mijn fietsenmaker) gebracht en daarna op zoek naar een outfit voor de fitness. Dat laatste was zoals ik al gedacht had makkelijker gezegd dan gedaan. Uiteindelijk drie sportzaken afgelopen en bij de laatste (Zaman) gelukkig een mooi setje van Nike kunnen vinden. Al moest er wel gezocht worden in het magazijn voor mijn maat broek (S) Ongeloofelijk weinig aanbod in de sportzaken hier, bij intersport was er gewoon helemaal niets te vinden. Een klein rekje met loopkleding maar geen enkel compleet setje meer te vinden (broek en shirt) Verbaasd me toch elke weer hoe triest het hier gesteld is met de winkels. De kinderen van school halen om 12 uur ging niet meer lukken dus heb ik mijn moeder gebeld die gelukkig bereid was om de kinderen even op te halen. Rond half één thuis eerst wat gegeten een daarna even een kijkje genomen in de sportschool en een gesprekje gehad over de mogelijkheden. In november of misschien volgende week wel al ga ik beginnen in de sportschool http://www.basicsportsclub.nl/ op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en zaterdag worden er groepslessen spinning gegeven (clubspinning) ik ben zeker van plan om twee keer in de week te gaan spinnen. Ik heb het nog nooit gedaan dus ik ben benieuwd of het spinnen me gaat bevallen. Na de sportschool naar de apotheek om medicijnen en daarna weer naar school om de kinderen af te halen. Na thuiskomst nog even een complete campagnolo veloce groep staan schoon maken die een collega van me heeft overgenomen en daarna mijn selle italia flite op mijn vader zijn Kuota gemonteerd. Hij gaat hem even testen en als hij bevalt dan wordt de flite zijn nieuwe zadel. De flite is wel een stuk harder dan zijn huidige selle san marco met gel, maar zelf heb ik op lange afstanden geen goede ervaringen met de zachtere zadels. De flite is in ieder geval het eerste zadel waar ik perfect op zit. Zoals ik al vaak gezegd heb, advies geven over een zadel is eigenlijk bijna niet mogelijk. Een zadel blijft iets persoonlijks, de één zit goed op een flite de ander vindt het helemaal niets. Na het installeren van het zadel weer terug naar Terneuzen en de campagnolo veloce groep afgegeven bij mijn collega. Als laatste mijn vrouw weer opgehaald en terug naar huis. Al bij al een druk dagje, echt voorbij gevlogen. Morgen weer werken in de middagdienst, trainen gaat waarschijnlijk niet lukken morgen.

1 opmerking:

Gert zei

Spinning is erg leuk! Ik doe het nu een jaar of twee en doe het nog steeds graag. Het is voor een deel wel afhankelijk van de instructeur, de een brengt het nu eenmaal beter dan de ander. En ook de muziekvoorkeur van de instructeur speelt een rol.

Afgelopen zomer heb ik voor de tweede keer meegedaan met Spinning on the Beach, drie uur lang aaneengesloten spinnen op het strand van Zandvoort. Erg leuk!

http://www.spinningonthebeach.nl/

Eén nadeel aan Spinning: het zijn bijna allemaal intervallessen. Je moet daarnaast nog aan je duurvermogen werken.