dinsdag 30 november 2010

Laatste training 2010 ? tacx, 46 min

Ik was eigenlijk van plan om vandaag een rondje te gaan hardlopen maar door de sneeuw en de koude wind leek me dit toch geen goed plan. Geen zin om vlak voor de operatie nog verkouden te worden. Wel een korte training op de tacx afgewerkt. Kwartiertje zeer rustig gefietst daarna blokje van 5 minuten aan zo'n 260 watt en dat ging verrassend makkelijk tov gisteren (HF midden D2) daarna weer 18 minuten rustig gefietst en dan een blokje van 2 minuten aan 360 watt gefietst. Laatste 30 seconden als zeer lastig ervaren maar wattage toch nog iets verhoogd naar 380 watt. Daarna lekker 5 minuten uitgefietst. Toch nog een mooie afsluiter van het seizoen 2010 want ik vrees dat dit de laatste fietstraining van het jaar was. Erg jammer begon er net weer in te komen en was net super gemotiveerd om weer lekker te gaan trainen. Ik zie nu toch behoorlijk op tegen de operatie en hoop uiteraard dat het goed afloopt en dat ik snel weer aan de slag kan op het werk en op de fiets. Thuis zitten (of beter gezegd liggen) is helemaal niets voor mij.

Gisteren nog shifters, achter+voorderailleur, ketting en vorkpomp besteld bij mtbikers.com Het is toch allemaal shimano XT geworden in plaats van Sram behalve de ketting. Het einde is gelukkig in zicht betreft de kosten voor de mtb alhoewel de remmen die eind januari gemonteerd worden ook nog behoorlijk wat geld kosten en een ander wielsetje moet er ook nog komen. Zal toch weer een shimano XT setje worden. Ik was super tevreden over dit setje wielen en voor dat geld kun je zeker geen betere wielen vinden. In Aalter zijn ze zelfs nog iets goedkoper dan bij Hopmans als ik de website van fashionforcycling mag geloven. Vanavond en woensdag nog in de nacht, vrijdag D-Day betreft de operatie aan mijn zitvlak. Om 10 uur moet ik me melden in ziekenhuis in Oostburg. Nog voor de middag wordt ik dan geopereerd. Wordt vervolgd !!!!

9 opmerkingen:

stelvio zei

Hey Angelo,
Veel suc6 met de operatie.

Grts Daniel.

Anoniem zei

Snel herstel toegewenst.

Danny

Raymond zei

Angelo,

Veel suc6 met je operatie en veel sportvreugde om weer terug in conditie te komen...;-))

Ik heb vanmiddag de inspanningstest gedaan bij Prosado. Was leuk om te doen, maar er zit meer in. Die zit was niks en met gympies gefietst...... nou goed de resultaten waren goed.

Maximaal vermogen - 428 watt (zit meer in) 5.9 watt per kg
max hartslag - 171 slagen per minuut (mijn inziens laag)
Vermogen op omslagpunt - 375 watt -5,1 watt per kg
Omslagpunt - 166 slagen per minuut 97 % van max hartslag
Vo2 max - 4798 ml/min - 65,7 ml/min
Vo2 omslagpunt - 4632 ml/min - 97% Vo2 max
Longinhoud 5,86 liter
Lengte 186 cm
Gewicht - 73 kilo
Vetpercentage - 5,5%
Middelomtrek 75 cm

Nou kan er mee door....... ;-))

Gr.
Ray.

Angelo Roelandt zei

Hey Ray,

Super man, zeer indrukwekkende cijfers. Gevoel dat er meer in zit tijdens zo`n test heeft iedereen wel. Fiets is inderdaad niet erg fijn bij Prosano op zijn minst zou je moeten kunnen inklikken.

Maximaal vermogen is op zich niet echt belangrijk vermogen op omslagpunt wel en (5.1 watt/kg) is zelfs erg goed te noemen. VO2 max van 65.7 is ook super. Komt zelfs in de buurt van de echte cyclorijders alleen testen deze mannen wel onder een ander lees zwaarder protocol (blokjes van 3 minuten) Mijn VO2 max was in 2008 exact 60. Omslagpunt op 97% van max lijkt me wat ongeloofwaardig. Ga er maar van uit dat je maximale hartslag hoger is dan 171 slagen per minuut.

Vetpercentage is super mag zelfs niet veel lager worden. Kortom veelbelovende test Ray. Marmotte wordt een eitje met zulke cijfers (haha) Cijfertjes zeggen overigens niet alles komt nog heel wat kijken bij het rijden van de marmotte. Volgens de cijfertjes zou ik ook 7:30 moeten kunnen rijden maar dat is me in de praktijk helaas nog niet gelukt. Vorm van de dag en omstandigheden (vooral hitte) zijn alles bepalend voor de eindtijd. Als je duurvermogen in orde is en als je goed tegen de hitte kunt dan rolt er zeker een toptijd uit voor jou. Ik ben benieuwd !! Succes met de voorbereidingen.

Groeten,

Angelo.

Guido Obrie zei

Hey Angelo,

Veel succes met je operatie en herstel.Heb zelf ook eens zoiets aan de hand(kont) gehad een jaar of vier geleden.Niet leuk maar komt snel weer goed.
Groetjes Guido

Anoniem zei

Hoi Angelo,

Sterkte voor jou en voor ons.........snel weer je leuke blog bijwerken.

gr,

melsje

Raymond zei

Heeeej Angelo,

Ik sport nu al meer als 30 jaar en heb eigenlijk nooit zoveel waarde aan die testen gehecht, gewoon luisteren naar je lichaam.
De laatste 10 jaar sport ik met een Polar en sindsdien zie ik al beter waar ik mee bezig ben. Het nadeel van zo’n Polar is dat alles algemeen is, je maximale hartslag is dan 220 – leeftijd ik heb me al eens vaker afgevraagd of dat wel zo is.? Iets nauwkeurigere berekeningen houden weer rekening met je rusthartslag en deze test zou werkelijke persoonlijke maximale hartslag moeten zijn. Wel weer afhankelijk van de vorm van de dag, nachtrust enz... nouja weet jij misschien beter als mij..!
Ik train al jaren (zeker al 10 jaar) 5 tot 6 x per week min 1,5 u en train (heb een periode van 3 jaar toen ik pas alleen was van 7 dagen per week gehad) dan zeker bij het spinnen wat ik 5 x in de week doe altijd tussen de 80 en 90% met uitschieters naar 95% van m’n toen theoretische hartslag, nu ik mijn werkelijke hartslag weet blijkt dat ik altijd tussen de 85 en 95% trainde met uitschieters tot 100%. Ik denk dat die maximale hartslag redelijk in de buurt komt. Op de Mont Ventoux heb ik een tijd maximaal gereden (stuk via bedoin 10km min 10%) ik kon echt niet harder en voelde me erg fit die dag, maar kwam niet hoger als 96% (173 slagen) en ging echt kapot achteraf blijkt dit dus werkelijk 101% te zijn geweest. Tijdens het spinnen net zo als ik dan tot de max ging kwam ik nooit hoger als 95%........ ik denk dus dat 173 mijn max is ipv 171 scheelt niet zo veel dus. Mijn omslagpunt ligtinderdaad hoog en zal misschien ietsjes lager liggen, maar ik merkte (merk) ook altijd wel dat ik lang diep kan gaan zeg maar en dan vrij zwaar trap voor m’n gevoel, maar dan praat ik over spinning, buiten heb ik daar minder ervaring mee omdat ik ten eerste niet zo heel veel buiten fiets (oke wel iedere dag naar werk, maar is 18 km heen en weer) en ten tweede heb ik sinds een maand of 3 pas een fietscomputer en zie nu dus wat ik doe, buiten m’n hartslagmeter dan........

Gisteren m’n nieuwe maximale hartslag in de Polar gezet en ik train meteen een stuk harder in vergelijkin gmet m’n theoretische harstlag.... ik had op 1u10 min gem 85% en max 96% zou normaal gem 80% en max 91 geweest zijn. Ach ik weet het niet, maar hoop wel iets gerichter te kunnen trainen en wil wat meer buiten gaan fietsen. Die 110km iedere dag rond en op de Mont ventoux heb ik gefietst met alleen maar spinning kilometers..... oke af en toe een rondje Breskens wat 65km is... dus ik weet nog niet goed hoe ik ga trainen spinnen doe ik zo ie zo en misschien wat duurtraining, ik ben sinds kort ook weer met krachtraining begonnen. Ik merkte toch wel dat ik steeds minder kracht kreeg/had......... maximale vermogen is inderdaad niet belangrijk, maar kan nog een stuk hoger.
Verder zegt de test alleen dat ik redelijk goed getraind ben, maar wat dat wil zeggen voor de Marmotte........... in mijn ogen niets er spelen dan vele andere factoren mee en we zullen dus wel zien. Ik mik in iedergeval op een uur of 8.
Mijn vet percentage is met 5,5% eigenlijk te laag (min 5%), omdat ik als ik lang ga trainen waarschijnlijk spieren ga verbranden. Aan de andere kant weet ik niet beter dan dat die zo laag is en heb ik er nog nooit last van ondervonden (denk ik..?)......... goed eten en vooral goed drinken. Wat de hitte beteft, kan ik goed tegen alleen zweet ik erg veel en verlies per uur zeker meer als 1% lichaamsgewicht waardoor je prestatie in theorie af zou nemen....... ook wat dat betreft weet ik niet beter en eigenlijk nooit last van gehad. 174 is ver en 4 colletjes is veel en zwaar........ mijn grootste zorg ik ook het eten en drinken, hoe dat zit en hoe ik ervoor kan zorgen dat dat voldoende is. We zien het wel en komt wel goed...... uitrijden zal ik hem zeker wel mits er niets mis gaat, want 7000 man is veel....

In idergeval suc6 met je operatie en ik zal je site wel volgen en je op de hoogte houden.

Gr.

Ray.

Angelo Roelandt zei

Hey ray,

Zou inderdaad wat meer buiten gaan fietsen straks als ik jouw was als het weer het toelaat tenminste. Je bent overigens erg goed bezig hoor. Stuur je email adres even door als je wilt dat communiceert wat makkelijker. Mijn email adres is: the-21st-century@planet.nl


Groeten Angelo

Raymond zei

foutmelding bij mailadres...... mijn mailadres is relisabeth@styron.com