maandag 1 november 2010

Rondje Breskens, 73 km, 2 uur 31 min, 29 km/u

Eindelijk weer eens gefietst op de Cervélo. Rustig naar Breskens gereden onder het genot van een lekker zonnetje. In Breskens was het behoorlijk bewolkt, even een banaan en een mueslireep gegeten en terug richting Sas van Gent gereden. Het werd iets frisser op de terugweg door plots opkomende laag hangende mist. Ik was lekker rustig aan het toeren en werd plots overvallen door een ferme hongerklop. Nog maar 55 kilometer op de teller het moet niet gekker worden. Ik had geen eten meer bij terwijl ik normaal altijd wat extra repen of gelletjes in mijn zak steek voor noodgevallen. Op een viaduct bij Hoek stond ik bijna geparkeerd het leek wel of ik een alpencol moest bedwingen. Nog een kilometer of 15 maar het leken er wel 30. Maar goed dat ik langs het kanaal wat geholpen werd door de wind in de rug. Tweede keer dat ik te maken krijg met een "echte" hongerklop. Een paar jaar geleden mijn eerste hongerklop ik heb toen zelfs mijn vrouw op moeten bellen en die is toen wat eten komen brengen. Stond volledig geparkeerd op nog geen 7 kilometer van huis. Blijft een vreemd iets zo`n hongerklop zeker omdat ik vandaag gewoon rustig aan het rond toeren was en onderweg toch gewoon had gegeten. ik was blij dat ik thuis was en uiteraard gelijk de kast en de koelkast ingedoken om wat voedsel en drinken tot me te nemen.

Heb wel wat onrustige nachten achter de rug misschien dat het daar iets mee te maken heeft. Ik pieker een beetje teveel over de samenstelling van de Isaac. Zo ben ik nu eenmaal heb de Isaac al honderd keer opgebouwd in gedachten. Overigens wel superleuk om onderdelen uit te zoeken die goed matchen bij het prachtige Isaac frame. Truvativ crankstel wordt normaal gesproken dinsdag of woensdag aangeboden door de post. Over matchen of beter gezegd bij elkaar passen gesproken de Cervélo en de Isaac dat is pas echt een schitterend duo.

3 opmerkingen:

van den Abeele zei

Het is inderdaad een indrukwekkend duo, als je het zo ziet staan. Zeker als straks je mtb helemaal is afgemonteerd!
Wel goed blijven eten hè! Ik las dat je aan je max van 65 kg zat. Maar je moet natuurlijk niet plots die kg's eraf willen hebben...

Angelo Roelandt zei

Hoi,

haha, hongerklop heeft niets te maken met niet goed eten hoor of willen afvallen. Geen issue voor mij afvallen door minder te gaan eten. Eten doe ik als de beste vraag maar aan mijn familie en mijn collega`s. mijn motto is zelfs: Je moet goed eten hé. Collega`s staan versteld van wat ik allemaal naar binnen werk tijdens een half uurtje pauze. Nu overigens weer 64 kg als ik maar in beweging blijf. Wintergewicht van 65 kg is normaal voor mij maar je moet ergens een streep trekken hé.

Groeten,

Angelo.

HenkV zei

Tja, die hongerklop bestaat gewoon en is echt niet leuk; maar...

Laat je 'm los in je kop dan kom je echt tot stilstand. Niet gaan malen. Hongerklop tijdens training? Jezelf effe uitlachen, stom vinden en je erbij neer leggen. De hongerklop blijft wel maar hij gaat uit je hoofd en dan kun je toch nog goed thuis komen :).

Maar ik lees dat jouw weegschaal ook de verkeerde kant op gaat? Wat hebben we allemaal :-(?