woensdag 24 november 2010

Tacx souplesse, 35 min, 113 rpm

Korte souplesse training afgewerkt op de tacx. Rond de 115 rpm blijven trappen en het viel niet eens tegen vandaag. 35 minuten was net vol te houden met mijn zitvlak, lekker gefietst.

Ik keek gisteren nog eens op de website van isaac (mooie website overigens) en zag de Isaac proton XC mountainbike staan die sinds kort aan het assortiment is toegevoegd. Ik zou zo bij Isaac kunnen gaan werken want tot mijn verbazing zag ik dat de fiets bijna exact hetzelfde is afgemonteerd als mijn Isaac Impact. Ook met ritchey wcs wetblack componenten, witte voorvork en shimano XT wielen die ik ook in mijn Trek had zitten. Mooie bike zo krijg ik toch een beetje een beeld van het complete plaatje al is het lettertype en het spuitwerk iets anders en zie ik ook dat het frame wat aangepast is. Gaaf merk Isaac ik ben het merk blijven volgen vanaf 2006 toen ik op een Isaac Pascal reed en ik heb er echt iets mee. Ik heb in 2008 getwijfeld tussen de nieuwe Isaac die er ongeveer hetzelfde uitzag qua kleurstelling als mijn Isaac impact MTB of een Cervélo R3sl. De laatste is het uiteindelijk geworden en daar heb ik zeker geen spijt van. Nog steeds één van de beste frames op de markt en dat merk je aan alles. Nu ik in het bezit ben van de Isaac Impact valt alles op zijn plaats. Kortom een zeer happy end na het ontvreemden van mijn Trek MTB.

6 opmerkingen:

Raymond zei

Heeeeeej Angelo,

Vervelend van je zitvalk, maar zo te lezen ben je nog lekker bezig.

Ik heb 5 weken terug ook een tacx aangeschaft de Bushido en fiets daar 2 x in de week max 1u een berg programma op..... heerlijk en zeker lekker zweten, gisteren 810 Kcal op 1 uurtje. (gem 81% max 92)
Wat mijn fiets betreft ben ik er denk ik wel uit, het gaat waarschijnlijk een Ridley Noah worden met carbonwielen van Kuiper.
1 December ga ik me een slaten testen in het ziekenhuis, het is de uitgebreide test met zuurtstofopname enz. ik ben benieuwd.

Gr.
Ray.

Angelo Roelandt zei

Hey Ray,

Ben benieuwd naar je testwaarden is een goede indicatie om te zien waar je staat en hoeveel aanleg je hebt. Ga me zelf in 2011 ook maar weer eens laten testen. Succes in ieder geval 1 december en laat me maar eens weten hoe het gegaan is.

Groeten,

Angelo.

Anoniem zei

Hey Angelo, hopelijk gaat het wat beter met de gezondheid, geen nood als de conditie even wat minder is, ook bij mij is het traditioneel een dipje nu.
Ik vroeg me af: zelf heb ik een Tacx en een polar, maar geen power output. Ik heb gezien dat je bij het Tacxen wel een vermogensoutput hebt; is dit van de polar of maak je op één of andere manier een link met de Tacx?

Angelo Roelandt zei

Hoi,

Ik exporteer de tacx file en importeer die weer in de polar protrainer software. Het werkt als volgt:
exporteer je ritje op de tacx via de analyser naar een hrm file (Bestand export to.HRM) Sla deze file op in een map bv hrm files (zelf aanmaken of in een andere bestaande map als je de files maar terug kan vinden) Je importeert deze file dan via de polar protrainer software. Dit werkt als volgt. dubbelklik op de desbetreffende dag in de kalender. Klik op nieuwe training toevoegen (naast gele envelopje) Onderin zie je een paperclip staan. Klik hier op, klik dan op training koppelen. Selecteer nu de HRM file die je hebt opgeslagen (heb zelf een mapje HRM files aangemaakt) nu staan alle gegevens in de polar pro trainer software. Succes en als je nog vragen hebt dan hoor ik het wel.

Anoniem zei

Super!
Nu zat ik wekelijks alle gegevens over te typen...Wat een gedoe!

Ik probeer het meteen vanavond en hou je op de hoogte!

Sven zei

Hallo,

heb een vraagje ivm het HRM bestandje. Als ik het bestand vanuit de analyser exporteer en via polar importeer krijg ik maar de helft van mijn training. Heb jij hier ook last van gehad?

met sportieve groten,
Sven