vrijdag 11 maart 2011

Eerste 32+ in D2

Na het werk eerst maar weer eens 2x voor de brug gestaan (Sas en Zelzate) eenmaal thuis omgekleed en rond kwart over drie in de pedalen geklikt. Eerste 5 km een op hol geslagen hartslagmeter met waardes van 226 bpm terwijl ik toch echt rustig van start ben gegaan. Daarna gelukkig weer normale waardes zodat ik mijn D2 training netjes kon afwerken. Wederom zware benen in het begin maar toen alles warm gedraaid was liep het weer als een zonnetje. Vanaf Boekhoute richting Watervliet een stevig briesje en ook gelijk de eerste wieltjeszuiger van het jaar in mijn wiel. Altijd triest maar goed zolang ik niet in een ander zijn wiel moet gaan hangen vind ik het best. Overnemen deed de beste man niet dus dat is altijd een goed teken.

Echt een zeer goed gevoel vandaag en dat na twee slopende vroegediensten. Ik begin er steeds minder van te begrijpen 32.1 km/u zonder al te veel moeite in D2 zo vroeg in het seizoen na zeer weinig trainingsarbeid is gewoon erg goed te noemen voor mij. Er is me verteld dat het wel eens met het gezwel/bobbel op mijn zitvlak te maken kan hebben. Toch een vorm van een ontsteking wat niet best is voor je lichaam. 3 jaar lang heb ik er mee rond gelopen en de laatste 2 jaar voelde ik me niet echt opperbest. Wellicht heeft het iets met mijn zitvlak te maken we zullen het nooit zeker weten. Misschien heb ik toch iets meer fiets talent dan ik dacht dat zal de toekomst moeten uitwijzen. 26 km lang niet aan mijn zitvlak gedacht maar toen was daar weer die vervelende pijn. Wat dat betreft wordt dit seizoen een ramp als het zo doorgaat. Ronde van vlaanderen zal zeer waarschijnlijk niet haalbaar zijn maar daar heb ik intussen vrede mee. Het gaat goed, ik heb er plezier in en ik ben niet van plan om dit plezier om zeep te helpen na een ritje van een uur of 6 over kasseien in de vlaamse ardennen. Wellicht gebeurd er nog een wonder de komende twee weken dus nog maar even afwachten hoe het gaat tegen die tijd. In ieder geval super tevreden over de training van vandaag. Endomondo ritgegevens

1 opmerking:

Rinus zei

Als ik de 'kop' lees dan denk ik meteen bij mezelf "doe ff rustig aan"

Als ik dan je verhaal lees: toppie, maar het loopt niet goed af.

Conclussie: Hoop dat dit niet 'doorzet'. Ik ga het volgende verhaal lezen en hoop dat je een goed seizoen tegemoed gaat.

Maar wat is een goed seizoen??