dinsdag 22 september 2009

Clubtraining, 50 km, 1 uur 32 min, 32.5 km/u

Voorlaatste trainingsritje in de avonduren. Ik had Angelo Obrie gevraagd om eens mee te rijden met de club en was aangenaam verrast dat ook zijn broer Guido en diens zoon Axel bij de Rabobank stonden aan het vertrek. Axel is nog maar twaalf jaar en fietst nu al mee met de grote mannen. Vorig weekend fietste hij de safety jogger classic met zijn vader, erg knap voor iemand van 12 jaar met al dat klimwerk en die kasseistroken.

De Obrietjes waren dus goed vertegenwoordigd vandaag en het zou leuk zijn als dit een vervolg zou krijgen, het blijven toch geboren en getogen sassenaren. Ook Michael was er bij vandaag voor de rest de vaste klanten voor de dinsdag en de donderdagavond ritjes. Rustig gereden en wat bijgepraat met Angelo Obrie. Guido en Axel sloegen rechtsaf bij Hoek om zo terug naar Terneuzen te rijden. De laatste 15 kilometer het tempo iets opgeschroefd en voor de vrijstraat namen we afscheid van Angelo Obrie die nog terug moest naar Terneuzen en waarschijnlijk nog net voor het donker thuis was? Op de vrijstraat ging het tempo weer omhoog en er volgde een sprint. Jurgen liet zich terug zakken en ik kwam op kop te zitten, nooit slim met Jurgen in je wiel maar goed dan maar sprinten van de kop af. Zoals verwacht kwam hij niet ver voor de denkbeeldige streep langszij, terug in het zadel even zij aan zij, terug uit het zadel een paar flinke diepe zuchten van Jurgen en hij was me voorbij al schol het niet veel vandaag. Zat zelf een paar tandjes te licht (53/15) Moet wel zeggen die Jurgen is een sprinter "pur sang" en dat te denken dat hij in zijn nadagen zit. Vroeger toen hij koerste kon hij volgens eigen zeggen aardig sprinten pfff, gaat nu anders ook nog erg goed hoor zei ik hem. Daarna lusje langs het spookhuis nog gereden en mooi op tijd thuis. Het begon al behoorlijk te schemeren dus donderdag rijden we het laatste ritje in de avonduren. Leuk ritje en lekker gefietst.

2 opmerkingen:

Ton zei

De dagen worden snel korter, Angelo.
Je moet steeds sneller gaan rijden om voor het donker terug te zijn en dat is nou net niet de bedoeling zo aan het eind van het seizoen.
Nog effe en dan kunnen we weer de winterspullen gaan opzoeken. Time flies when you're having fun!

Groetjes,
Ton

Axel Obrie zei

Hoi Angelo,

Ik vond het echt heel leuk om eens met de echte mannen mee te rijden.
Mijn vader gaat misschien lid worden, dus ik ga zeker nog een keer mee, maar eerst nog maar hard trainen. Bedankt voor je reactie.

Groetjes Axel