zondag 3 januari 2010

MTB Huijbergen + MTB D1 60 km

Wat een dag !!! Na wat heen en weer sms-en toch besloten om naar Huijbergen te gaan en om iets over acht vertrokken samen met Wout (de bikepisser) Autoritje ging vrij vlot en niet zo dramatisch als enige tijd geleden naar Ossendrecht. Na aankomst gelukkig niet afgelast dus fietsen van de auto en inschrijven dachten we. Toen ik weg wilde fietsen merkte ik dat ik totaal geen aandrijving had, body trapte door en ketting en alles lag er toch echt goed op. Cassette los misschien, lijkt er niet op in ieder geval. Achterwiel meegenomen naar binnen bij de inschrijving en de beste man die me geholpen heeft wist me gelijk te vertellen wat er aan de hand was. Cassette bevroren althans de pinnetjes van de body zaten vast en dan trapt ie door. Kopje heet water erover en het euvel was verholpen. Rond 9:45 eindelijk van start gegaan maar de lol was van korte duur. Na amper 5 kilometer fietsen hetzelfde probleem deze keer geholpen door een paar kinderen bij een woning die al klaar stonden met kannen heet water. Ik was niet de enige met dit probleem volgens de behulpzame kids. Na een flinke kan heet water kon ik weer even verder maar uiteraard bevriest dit water uiteindelijk ook gewoon weer. grrrrr wat een ellende wat een rotzooi zeg.

Toch mijn eigen fout gisteren namelijk de mtb schoongemaakt en dus ook afgespoten (ook afgedroogd) maar water blijft toch overal in zitten na het afspuiten. Fiets stond op dak van de auto dus hierdoor was alles bevroren. We konden weer even verder maar in het bos al snel weer problemen met doortrappen. Daar stonden we dan midden in de bossen en deze keer niemand in de buurt met heet water. Dan maar verder lopen en af en toe als ie weer pakt spring ik weer op de fiets. Ik zeg tegen Wout dat ik er helemaal klaar mee ben met dat mountainbiken wat een kutsport zeg (haha) met weemoed denk ik terug aan mijn ritjes op mijn Cervélo racer. Na een stuk lopen in het bos komen we bij de splitsing van de 25 en de 45 km. Nog een tijdje staan wachten en blijven proberen maar hij bleef doortrappen. Er stonden daar ook nog wat andere bikers te wachten op een maatje met materiaalpech. Wie moet er pissen? niemand? dan mag je over mijn bike pissen op mijn cassette wellicht helpt dit. Wout zag dit wel zitten om eens flink over mijn bike te pissen (sorry voor het taalgebruik) komt door de frustratie. Het pis moment natuurlijk vastgelegd op de foto en de andere bikers moesten er natuurlijk hartelijk om lachen. Helaas was Wout zijn pis nog niet eens lauw dus helpen deed het niet. Na even wachten kon ik toch weer even een stuk fietsen dus snel de 25 km route gepakt en weer verder. Af en toe kon ik weer even trappen voor de rest heeft Wout me wat geduwd en nog wat gelopen. Op een stuk dat ik wel kon fietsen waarschuwde ik Wout nog voor een boomstronk half op het pad en voor ik het wist ging ik zelf flink onderuit. Ik fietse niet hard maar viel wel erg hard met mijn rechterbovenbeen op die boomstronk. gvd......... kan er ook nog wel bij opstaan ging ook bijna niet omdat het daar echt superglad was en ik had geen mtb maar raceschoenen aan (lekker slim) het heuveltje naar beneden te voet nog een paar keer op mijn plaat en Wout die net wilde zeggen koop nou toch eens fatsoenlijke schoenen ging ook op zijn plaat en viel op zijn voorwiel (voorwiel krom) wat een pechdag zeg. Gelukkig was het einde van het bos in zicht en zagen we aan de plaatsnaambordjes dat we gewoon nog steeds in Huijbergen waren. Gelijk terug gereden naar de start en na een kopje erwtensoep en wat drinken terug naar huis gereden. 15.1 km gebiked en gelopen in 57 minuten. Parcour lag er op sommige punten wel gevaarlijk bij maar wat is het daar toch prachtig om te biken met al die singletracks.

Na thuiskomst nog wat gegeten en daarna terug op de MTB gesprongen voor een rustig ritje in de polder. Er stond naast de schaafwond intussen een flink ei op mijn rechterbovenbeen maar echt veel pijn deed het (nog) niet. Mijn vrouw verklaarde me ongeveer voor gek dat ik weer op de fiets sprong maar ik had zelf nog steeds goede moed. De polder lag er ook niet echt goed bij hier vrij veel sneeuw en dus ook glad. Na een lang stuk polder dus de reguliere fietspaden opgezocht daar was namelijk gestrooid. Wel veel gesmolten dikke baggersneeuw dus werd al snel nat vooral mijn achterwerk. Uiteindelijk toch 2 uurtjes rustig gefietst op een zeer licht verzetje. Van ijzendijke terug naar Philippine, zandstraat en zo naar Sas van Gent. Rechter bovenbeen was intussen wel al flink stijf en na een bad en douche werd het wel heel erg pijnlijk. Maar goed dat komt wel weer in orde. Mountainbike tochten met dit weer gaan we maar niet meer doen veel te veel risico op valpartijen. In totaal dus toch nog 2 uur en 57 minuten op en naast de fiets al waren het maar 60 kilometers. Totaal geen koude voeten dus nieuwe overschoenen werken perfect.

7 opmerkingen:

Henk zei

Typisch een dag dat het allemaal even tegen zit...wel een positieve afsluiter mbt je nieuwe overschoenen :-)
Hoop dat het meevalt met het ei op je bovenbeen.

Anoniem zei

Hoi Angelo,

Nog de beste wensen voor 2010.
Ben gisteren bewust de sportscholl ingedoken voor een klimtraining op de spinfiets. Dit weer is niets voor mij omdat ik niet kan doen wat ik wel. Na de 2 valpartijebn van vorig op de racefiets denk ik wel na voor ik ergens aan begin.
Dat ei moet je in de gaten houden. Bij mij ging het niet weg en is het vocht eruit gehaald.
Als het weer het toe laat volgende week Axel. Van mij mag de winter pleite.

Groeten,
Danny

Anoniem zei

Hoi,Angelo

De wet van Murphy is dus ook op jou van toepassing.Vraag me af of je het ook goed zou vinden als er iemand tegen je R3SL zou pissen.
Nadat ik gisteren op en neer naar mijn werk ben geglibberd op mijn stadfiets in de ochtenddienst,heb ik nog een krachttraining van 90 minuten afgewerkt op de tacx.
Ik volg nu het schema van fietscoach en dat bevalt uitstekend.
Groetjes aan vrouw en kinderen en ntot fiets.

P.S. Ik ben het ook wel met Inge eens.

Groetjes Guido

Imre zei

Hey Angelo
ng de best wensen voor 2010 en veel fiets plezier.
Dat laatste is al begonnen heb ik gelezen. Voor je cassete, casette emonteren en body inspuiten met dunne olie of iets dergelijks aan de as zijde.
Zondqg ook naar Axel

Groeten Imre

Marieke zei

Ooo, ik weet precies wat je bedoelt om met weemoed te denken aan die heerlijke zomerse ritjes bij 25 graden in de avondzon. Of lekker heet op een alpencol. Zucht... we zullen écht nog even moeten wachten.

De versnellingkabels van mijn Bully vroren zondag vast. Had alleen de grote en middelste blad om tussen te kiezen.

Marieke zei

ps: Die overschoenen zijn ook wel wat voor mij. Ik heb de BBB's die 2 jaar terug als beste getest waren door Fiets. Maar ik bevries er tóch in.

Martin zei

Wat een pech! Maar wel doorzetten!! Hoop dat je snel genezen bent.