zaterdag 30 januari 2010

Tacx klimtraining 7x3x2, 1 uur 8 min

Kwartiertje inrijden op souplesse daarna 7 blokken van 3 minuten aan 280 a 290 watt gereden aan 85 omwentelingen per minuut. Na de blokken 2 minuten herstel en weer 20 minuten uitfietsen op souplesse. Het was een mentaal gevecht vandaag. Bij het derde blokje wilde ik al een tandje lichter schakelen waarom weet ik eigenlijk niet want de benen waren prima vandaag en wattage lag zelfs iets lager als normaal. De laatste 4 blokken constant gedacht om een tandje terug te gaan omdat het gevoelsmatig niet soepel ging. Deze blokken gaan nooit soepel je moet er gewoon doorheen. Mentaal gezien was ik vandaag dus op de één of andere manier niet sterk of minder sterk als anders, normaal gesproken is dit juist mijn sterkste kant. Opgeven dat ken ik niet en ook vandaag ben ik gelukkig door gegaan tot het einde zonder te verslappen dus de blokken mooi vlak uitgereden. De laatste 10 seconden van het laatste blok even flink gevloekt en doorgetrokken tot over de 400 Watt. 1-0 voor mij in de eerste mentale strijd van het jaar. Herstel na de blokken was prima en de benen voelde zoals ik al zei uitstekend aan. Morgen lekker buiten trainen het weer bepaalt op welke fiets ik dit ga doen. Laten we hopen dat de sneeuw uitblijft morgen want ik heb erg veel zin om de lange duurtraining op de racefiets te gaan rijden. Vandaag nog langs geweest bij mijn vader en moeder om de trek madone 4.7 WSD te gaan bekijken. Erg mooi fietsje moet ik zeggen, vooral het frame ziet er zeer goed uit. Veel fietsplezier ma op je nieuwe Trek.

3 opmerkingen:

Jorick zei

Hoi Angelo,

Hoe krijg je het vermogen eigenlijk in de software van de polar weergegeven? Zit er een plugin voor de tacx in ofzo?

Angelo Roelandt zei

Hoi Jorick,

Nee werkt niet met een plugin. Eigenlijk gwoon erg simpel je exporteert je ritje op de tacx via de analyser naar een hrm file (Bestand export to.HRM)je importeert deze file dan via de polar protrainer software. Dit werkt als volgt. dubbelklik op de desbetreffende dag in de kalender. Klik op nieuwe training toevoegen (naast gele envelopje) Onderin zie je een paperclip staan. Klik hier op klik dan op training koppelen. Selecteer nu de HRM file die je hebt opgeslagen (heb zelf een mapje HRM files aangemaakt) nu staan alle gegevens in de polar pro trainer software. Succes en als je nog vragen hebt dan hoor ik het wel.

Groeten,

Angelo.

Jorick zei

Top het werkt! Ik had van het weekend mijn CS400 gekregen en heb het gelijk even uitgeprobeerd. Het werkt, bedankt voor je uitleg!

Nou hopen dat het weer snel goed genoeg is om buiten een lang stuk te fietsen, kan die tacx eindelijk aan de kant.