dinsdag 12 oktober 2010

Tacx 8x30 sec 380 watt

Tacx training afgewerkt met acht korte blokjes van 30 seconden aan 380 watt. Herstel tussen de blokjes anderhalve minuut. Met warming up en cooling down in totaal een programma van 31:30 min. Wederom zijn de blokjes te kort om de hartslag de hoogte in te jagen maar ook deze keer was dat de bedoeling van de training. Kort maar krachtig om wat explosiever te worden. Wattage was nog goed te doen dit kan zeker nog wat omhoog. Weer super lekker kunnen zweten.

Vandaag definitief besloten om tot januari te stoppen met mountainbiken. Mijn fiets is gejat dat is bekend maar ik had al van verschillende mensen een aanbod gekregen om een bike te lenen tot die tijd. Om diverse redenen zie ik hier nu vanaf. Binnenkort waarschijnlijk een operatie aan mijn zitvlak (26 oktober weet ik meer) Een fiets lenen van iemand is nu ik erover nadenk echt helemaal niets voor mij. Daar ben ik veel te precies voor (ja ik heb idd een afwijking haha) bij mij moet echt altijd alles kloppen wat mijn fiets betreft. De Trek stond dan ook precies afgesteld zoals ik wilde en daar voelde ik me prettig bij. Het is op zich jammer want ik had de smaak net erg goed te pakken en ik voelde al dat ik elke rit wat sterker werd op de mtb maar aan de andere kant heb ik trainingsmogelijkheden genoeg. Tacxen, hardlopen, crosstrainer, zolang het weer het toelaat een wat langer ritje op de racer en wat woon/werkverkeer op de stadfiets. Ik zal het sociale aspect en het mtb-en midden in de natuur (de bossen) wel even missen maar ook dat overleef ik wel weer. Ik zou een low budget bike kunnen aanschaffen om weer aan de gang te gaan maar ik heb al gemerkt dat het achteraf upgraden vele malen duurder is dan gelijk een complete bike naar je zin te kopen. Nog even sparen dus voor een nieuwe Trek, Scott of Specialized MTB. Eerst maar eens naar bikemotion eind oktober om een definitieve keuze te maken welke het moet gaan worden.

Het staat wel vast dat ik wat meer wil wat het mtb-en betreft in plaats van enkel wat biken om de winter door te komen. Een te gekke sport om te doen met nog heel veel uitdagingen in het verschiet voor mij persoonlijk. De verhouding racefiets/mtb wordt misschien wel 50/50 volgend jaar. Ik wil me toeleggen op het rijden van mtb marathons. Er is nog veel werk aan de winkel maar ik wil kijken hoever ik kan komen op dit gebied. Ook op de racefiets ga ik op zoek naar wat nieuwe mooie uitdagingen. Ik heb begrepen dat er ook wat nieuwe cyclo`s op komst zijn maar welke dit zijn dat weet ik op het moment nog niet. Voorlopig gewoon lekker verder trainen om terug wat explosiever te worden net zoals vroeger onder het motto ALLES MAG NIETS MOET !!

2 opmerkingen:

van den Abeele zei

That's the spirit!

PS
Waarom geen veldritfiets ipv een mtb? Als je de racefiets gewend bent, is dat een vergelijkbare 'zit'.

Angelo Roelandt zei

Veldfiets lijkt me helemaal niets. Toch echt iets om meer in het veld/bos te rijden. Zeer technische single tracks en ruig terrein is niet te doen op een veldfiets en zoveel malen leuker op een mtb omdat je er ook lekker mee kunt springen en dergelijke.

Groeten,

Angelo.