maandag 4 oktober 2010

MTB marathon Eersel 98.8 km, 4 uur 44 min

The day after...... toch wakker geworden met een kater! uiteraard niet van de drank maar na het stelen van mijn Trek waar ik zeer zuinig op was. maar goed "Life goes on" komt uiteindelijk wel weer goed maar het vertrouwen in de medemens heeft toch weer een behoorlijke deuk opgelopen.

Zondagmorgen om half 6 opgestaan en rond kwart voor zeven zijn we (Imre, Daniel en ik) vertrokken richting Eersel. Vlot ingeschreven want het was nog niet erg druk en nog voor half negen van start gegaan. Prachtig weer vandaag en na enkele kilometers konden we de mouwstukjes al laten zakken. Niet gek want we vlogen er gelijk behoorlijk in. Mijn hartslagmeter weigerde al vanaf de eerste meter maar eigenlijk was ik daar wel blij mee. Het parcour kan ik absoluut niet in detail beschrijven maar alle ingredienten voor een echte mountainbike rit waren aanwezig. Veld, modder, plassen, waanzinnige singletracks, zware zandwegen, grindpaden, en vooral oneindig veel bos. De opeenvolgende bulten waren ook te gek om te doen was net motorcrossen echt kicken !!

Een eerste bevoorrading na 28 km. Ik vrees dat ik dit tempo geen 100 km ga volhouden mannen. Ik ook niet zei Imre, we zullen iets rustiger rijden dan zei Daniel. Ik voelde me overigens wel goed tot nu toe ging alles nog erg soepel ook technisch ging het meer dan behoorlijk. De techniek van Daniel is overigens feilloos erg mooi om te zien hoe makkelijk hij allerlei obstakels neemt en op zijn achterwiel door de plassen rijdt. Dat rustig rijden kwam er natuurlijk niet van. Daniel bepaalde voornamelijk het tempo maar ik kon goed blijven volgen en af en toe kon ik ook wat op kop rijden. Imre had het even wat lastiger dus af en toe heel even wat rustiger gereden tot Imre terug aansloot maar lang duurde dit zeker niet. Na 54 km de tweede bevoorrading. Het tempo kwam weer even ter sprake en ook ik voelde dat de resterende 45 km zeker niet vanzelf meer zouden gaan op deze manier. Weer verder en zelf nog steeds vrij fit en een goed gevoel in de benen. Na zo`n 62 km een oneindig lange veld modder strook langs het water met wel hele zware modder. Daniel verdween langzaam uit het zicht wat reed die makkelijk door de zware modder zeg. Op sommige stukken stond ik zelfs bijna stil maar kon ik gelukkig nog wel op de fiets blijven zitten. Er werd ook vrij veel gelopen op deze zware strook door wat medestrijders. Imre kwam me ook als een soort tank voorbij gereden. Het kostte me heel wat moeite om terug naar zijn wiel te rijden en aan het einde van de strook was ik zowat helemaal leeg gereden. Niets voor een vlieggewicht als mij die zware modder. Ik vrees dat ik hier nooit goed in zal worden en ik moet zeggen het is ook niet echt mijn ding. Singletracks of mooie klimmetjes zijn meer mijn ding op de MTB. De laatste 100 meter kwam er volgens mij niemand meer fietsend door de bagger dus was het voor iedereen lopen. Zelfs Daniel had hier even moeten lopen en dat zegt genoeg.

De resterende kilometers naar bevoorrading 3 (na 75 km) waren zware kilometers. De modderstrook had me echt gesloopt en ik herstelde er niet meer van. Daniel was weer aan de horizon verdwenen over zware zandwegen door de bossen en zelf hing ik aan het elastiek bij Imre. Af en toe knapte het elastiek en verloor ik wat meer terrein maar hij bleef gelukkig in het zicht rijden. De tank is behoorlijk leeg op het moment mannen, bij mij ook zei Imre. Mooie tocht zei Daniel, mooie tocht zonder enig teken van vermoeidheid. Flink wat gedronken, gelletje en een red bull energy shot naar binnen gewerkt voor de laaste 25 km. De vrijwilligers bij de bevoorrading vertelde ons dat er nog maar 15 man was gepasseeerd voor de 100 km. Al de rest was afgeslagen voor de 75 km. Er waren in totaal 925 betalende deelnemers voor alle afstanden. De eerste kilometers na de bevoorrading een beetje hetzelfde verhaal. Ik was blij dat ik Imre kon volgen Daniel verdween weer al snel uit het zicht. Die bleef maar doormalen op datzelfde tempo. Na 80 km voelde ik me plots een stuk beter. Ik en Imre reden wel aan een wat rustiger tempo maar na 85 km kreeg ik een flinke opleving. Ongemerkt was ik weg gereden bij Imre ik draaide me om en wilde iets tegen hem zeggen en plots was hij verdwenen.

De laatste 15 kilometer weer aan een mooi constant en redelijk stevig tempo kunnen rijden. Wel moederziel alleen door de bossen, gelukkig geen fouten gemaakt en alle pijlen kunnen volgen. Na aankomst de fiets afgegeven bij de bewaakte fietsstalling en op zoek gegaan naar Daniel in de kantine. Geen Daniel te zien. Terug naar buiten en de mannen stonden intussen bij de afspuitplaats. Daarna een heerlijke en welverdiende douche gepakt en nog wat gedronken in de kantine. Mannen bedankt voor de mooie dag !! dit was een geweldige ervaring en een meer dan fantastische rit. De domper op de feestvreugde is intussen al meerdere keren verteld. Mijn MTB is vanaf de auto gestolen die op de parking stond bij de kantine. Niet te geloven dat er zulke mensen rondlopen. ik mag hopen dat die persoon hem tegen de eerste beste boom parkeert mocht hij of zij er ooit op gaan rijden. Een zure en vooral dure les, het zal me niet nog eens gebeuren !!

5 opmerkingen:

stelvio zei

Mooi verhaal Angelo, spijtig dat het zo'n bittere afloop heeft hè, heb je trouwens nog met de politie van Eersel gebeld? Ik heb al eens op verschillende verkoopsites rondgeneust , maar tot nog toe zonder resultaat, maar ja zo stom zal dienen kl**tzak ook wel niet zijn zekers om je spullen via het net te verkopen. Je hemelt mij wel nogal op in je verhaal , maar jij hebt het ook zeer goed gedaan hoor voor je eerste 100 km mtb rit ,en als den Imre in zijn normale doen is blijft hij ook volgen als een speer hoor. Ondanks de slechte afloop toch een mooie bikedag gehad. Bedankt.

Angelo Roelandt zei

Hoi Daniel,

Bedankt voor je berichtje. Ik heb inderdaad nog gebeld met de politie in Eersel. Heb via internet aangifte gedaan omdat ik anders naar het bureau moest komen. Zal waarschijnlijk niets opleveren maar aangifte doen is het enige wat je nog kan doen. Heb zelf uiteraard ook al wat verkoop sites in de gaten gehouden maar zo stom zal die smeerlap idd wel niet zijn.

Je had idd een superdag 7 dagen biken in schwarzwald hebben je zichtbaar goed gedaan. Imre rijdt ook altijd sterk een wat mindere dag hebben we allemaal wel eens natuurlijk. Was een erg mooie bikedag in een schitterende omgeving en zeker voor herhaling vatbaar. Inmre heeft deze tocht weer erg goed uitgezocht.

Groeten,

Angelo.

Anoniem zei

Hoi Angelo,

Gebeurt maar al te vaak dat stelen van fietsen/onderdelen. Zelfs als ze op de auto zitten. Tip: gebruik dan toch nog extra een kabelslot.
Hoop dat je toch gauw weer in de gelegenheid bent om te biken.

Groeten,
Danny

Angelo Roelandt zei

Hoi Danny,

Bedankt voor je berichtje. Kabelslot is zeker een goede tip maar ook dan zou ik mijn fiets niet meer met een gerust hart achter durven laten. Voortaan in de auto zetten of geen seconde uit het oog verliezen.

Groeten,

Angelo.

Haico Vos zei

Ben blij dat ik een bus heb.... moet er niet aan denken dat mijn fietsen weg zijn