dinsdag 5 oktober 2010

Uitwaaien, 48.1 km, 1 uur 33 min, 31 km/u

Lekker weer vandaag dus een mooi moment om lekker wat uit te waaien op de racefiets. Kan er niets aan doen maar ik ben nog steeds erg pissig over het feit dat mijn mtb gestolen is. Was net bezig met wat upgrades (nieuwe wielen zaten er net twee weken in) het crankstel en de voorvork zouden ook nog vervangen worden en dan was ik meer dan tevreden geweest. Nu moet ik dus op zoek naar een volledig nieuwe fiets wat natuurlijk weer een hoop extra geld gaat kosten dan enkel wat upgrades op termijn. Heb in ieder geval nog wel aangifte gedaan bij de politie in Eersel via internet meer kun je er helaas niet aan doen.

Rond kwart voor één op de racefiets gestapt voor een zeer ontspannen rondje Watervliet. Goed om het hoofd wat te legen na de miserie van afgelopen weekend. Blijft toch een genot zo`n rondje op de Cervélo. Er stond wel een stevig windje maar ondanks dat de hartslag makkelijk in D1 kunnen houden. Ging echt weer soepeltjes vandaag en de benen voelde ook superfris aan. De dag na de mtb marathon waren de benen overigens al zo goed als hersteld. Erg lekker gefietst !!

Zo`n marathon variant van een mtb tocht is me wel heel erg goed bevallen. Het is echt een geweldig avontuur zo`n lange rit door de bossen. Super om midden in de natuur je grenzen te verleggen. Eersel was een marathon met over het algemeen een vrij zware ondergrond door de vele regen van de afgelopen tijd maar bijna geen hoogtemeters. Ik kan haast niet wachten om eens een marathon in de ardennen te rijden met veel klimwerk. Dat moet toch een enorme kick geven al zal het loodzwaar zijn. Maar goed voorlopig mtb loos en op zoek naar wat anders. Ik was zeker tevreden over het gedrag van de Trek 6300. De remmen waren niet best (avid juicy three) de voorrem werkte na twee bezoekjes aan de fietsenmaker nog steeds niet naar behoren. Forums staan ook vol met dezelfde problemen betreft deze remmen. Voorvork (rock shox Tora) en crankstel waren ook wat minder.

2 opmerkingen:

Guido Obrie zei

Hey Bikkel,

Klote dat je modderfiets is gejat man.Zulke lui moeten ze blokstaarten tot net achter hun oren.
In ieder geval wel een goede reden om naar bikemotion te gaan.
Ben zelf trouwens ook laaiend enthousiast over het mountainbiken.
Groetjes aan Inge en de meiden

Angelo Roelandt zei

Hey Guido,

Bedankt voor de bemoedigende woorden. Gave sport hé mountainbiken. Geniet ervan en pas goed op je spulletjes tijdens tochten.

Groeten,

Angelo.