donderdag 19 november 2009

MTB op de weg, 31.2 km, 1 uur 10 min, 26.5 km/u

Mooi fietsweer vandaag de zonnebril moest zelfs op om het felle zonlicht weg te filteren. Rustig ritje in D1 gereden en lekker rondgetoerd in de polder. Deze keer niet mijn vaste rondje maar een paar grotere lussen gemaakt en via Assenede terug naar Sas van Gent gefietst. Wel weer een stevig windje maar niet zo erg als gisteren. Leek wel een beklimming van 10 kilometer toen ik gisteren naar huis fietste van mijn werk op de gewone fiets. De Trek mtb fietst op zich prima maar nu ik de fiets steeds beter begin te kennen heb ik wel al wat minpuntjes ontdekt. Zo werkt het poploc systeem om de vork vast te zetten voor geen meter. Vind zelf de SPD pedalen gewoon niet zo`n succes, het grotere oppervlak van de look pedalen bevalt me echt veel beter. De voorvork zelf is echt het minste van heel de fiets, over heel slecht terrein doet hij zijn werk niet echt goed wat demping betreft. Op dat gebied moet ik de mensen gelijk geven die liever met een goede vaste voorvork rijden dan met een minder goede verende vork. Door de zware vork voelt de voorkant van de fiets ook loodzwaar aan wat wel jammer is want ik jump nog al graag met de mtb. De remmen waar ik in het begin wat huiverig over was bevallen me daarentegen wel erg goed. Doen gewoon prima hun werk en piepen doen ze al heel lang niet meer. Poploc systeem zal ik eens na laten kijken bij mijn fm want op het moment kan ik de vork niet meer vast zetten. Ik ga overigens niets veranderen aan mijn mtb want ik kan er verder gewoon heerlijk op trainen. Ik ben waarschijnlijk gewoon te veel verwend met mijn Cervélo racer waar je aan alles merkt dat dit echt topmateriaal is en een racer kun je natuurlijk nooit vergelijken met een mtb. Een mtb van een paar duizend euro zal ongetwijfeld ook top aanvoelen maar dat is voor mij zeker niet nodig. Lekker gereden vandaag en zondag gaan we er weer eens een lap op geven in Hulst als de conditie in orde is (toch Wout) haha. Nu twee dagen rust en zaterdag uiteraard naar Sinterklaas met de kids.

2 opmerkingen:

Marieke zei

Ik heb je Trek even gegoogled. Neem aan dat je een RockShock Tora erop hebt? Op mijn 'dienst MTB' heb ik ook een Tora (SL). En ik vraag me ook wel eens af of dat ding uberhaupt wel werkt. En hij is mega zwaar! Het zwaarste onderdeel aan de hele fiets (Een Sensa) Zonde, maar ja, ik had het ook niet helemaal voor het zeggen.

Dan is mijn Reba Race vork een verademing!
Voor je volgende MTB dan maar.

Angelo Roelandt zei

Hoi Marieke,

Klopt inderdaad een Tora (SL) met veer, geen air dus. Ligt het toch niet aan mij gelukkig maar echt aan de vork. Komt zeker weer eens goed na een upgrade of iets dergelijks. Er staat nog iets te veel op mijn verlanglijstje dus die vork zal zeker nog moeten wachten. Belangrijkste voorlopig is een chorus of record compact crankstel voor mijn cervélo, want die compact die moet er echt komen. Groeten,

Angelo.