maandag 9 november 2009

Tacx souplesse, 46 minuten (105 rpm)

Vanmiddag de tacx weer in stelling gebracht, de fiets erop de boel gekalibreerd en uiteindelijk mijn eerste virtuele kilometers gemaakt op de tacx. Heel veel op de tacx fietsen ben ik niet van plan deze winter. Wat souplesse trainingen en een krachtprogramma van zo`n 8 weken en alleen als het heel erg slecht weer is misschien eens een wat langere rustige duurtraining. Nog nooit ben ik zo fit en goed aan mijn winterprogramma begonnen. Ik voel me echt opperbest en de rustige souplesse training van vandaag leverde toch nog een gemiddeld wattage van 204 watt op en dat is zo`n 30 a 40 watt meer dan ik gewend ben in deze hartslagzone. Blijkbaar behoor ik tot de groep die met relatief weinig training en veel rust veel verder komen dan zich helemaal het apelazerus te trainen. Zelf ben ik vorig jaar in een valkuil gestapt door trainingsboeken te gaan lezen. Een weekprogramma bestaat daar uit zeker 5 trainingsdagen of zelfs meer per week en zo zie je maar dat dit niet voor iedereen de juiste manier is. Vandaag de hartslag in herstel en in D1 gehouden en na 10 minuten werden de eerste zweetdruppels zichtbaar op mijn armen. Na 25 minuten begon ik echt flink te zweten en dat is toch wel eens lekker. Trapfrequentie ruim boven de 100 rpm gehouden en de souplesse zit er nog goed in want geen gestuiter op het zadel en geen vierkant gevoel in de trapbeweging.

Na mijn eerste twee veldtochten op de MTB had ik drie dagen last van zere benen en dan bedoel ik ook echt flink zere benen. Op de racefiets zelden gehad alleen na bijvoorbeeld een marmotte voel ik mijn benen meestal ook nog een paar dagen. Na de veldtocht in Belsele had ik de volgende dag totaal geen last meer van mijn benen en ik heb daar toch echt flink doorgereden. Ook na de rit van gisteren in Sint-Niklaas nergens last van. Mijn benen zijn het nu blijkbaar gewend geworden om door het veld en de bossen te ploeteren. Tijdens de ritjes door het veld voel ik de beentjes overigens wel eens flink branden vooral tegen het einde gaat zo`n rit wel in de benen zitten. Wel een lekker gevoel ...... toch het gevoel dat je enorm veel gedaan hebt en dat na maar zo`n twee uurtjes fietsen. Aankomende zondag waarschijnlijk naar Zelzate voor een veldritje. Lekker dicht bij huis en ik heb gelezen dat het een mooie rit is (veel door de bossen) Vanavond mijn eerste nachtdienst en donderdag de laatste.

5 opmerkingen:

Martin zei

Menselijk lichaam is toch iets bijzonders. Elk lichaam is weer anders.

marieke zei

Hé, die zere benen herken ik. Ook pas sinds kort, na vorig weekend eigenlijk na het mtb ritje over Schoorl. En afgelopen weekend na de boscross (loop). Erg apart, want ik kende dat ook alleen maar van na een cyclo.... Hopelijk wordt dat geen gewoonte.

Fijn dat je je zo fit voelt!

Fred zei

He genoffel,hoe gaat het daar.Hier op Curacao is het lekker weer zo'n 33 graden in de schaduw.Ik heb zaterdag de Amstel Curacao race gezien het was een aparte belevenis alleen jhonny Hoogerland heb ik wel zien rijden maar niet persoonlijk kunnen spreken want hij was na aankomst gelijk naar het hotel.Groeten daar Fred

Angelo Roelandt zei

Hoi Fred,

Gaat goed hoor maar hier is het wel iets frisser dan 33 graden. Geniet er nog maar even van en doe ze de groeten daar !!! Contador had gewonnen zag ik op Curacao.

Groeten,

Angelo.

Fred zei

Ja en met nog geen beetje voorsprong ook.Maar ik zie je dinsdag weer.Groeten Fred