dinsdag 17 november 2009

Tacx souplesse, 26.2 km, 45 min (110 rpm)

Vanmorgen een souplesse training afgewerkt en ik voel me gelukkig weer al een stuk fitter dan afgelopen zondag. Was inderdaad gewoon een offday zoals iedereen dat wel eens heeft. Trapfrequentie weer iets omhoog geschroefd buiten de souplesse training van vorige week maar wel een tandje lichter geschakeld om hartslag binnen D1 te houden. Wel een paar uitschieters (afwijkingen) in de grafiek wat de hartslag betreft maar dat gebeurd wel vaker op de tacx. Lekker kunnen zweten en lekker gereden. Vanmiddag met de gewone fiets naar het werk.

4 opmerkingen:

Martin Kool zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Martin Kool zei

Ik vind dat binnen trainen zo saai. Hoe hou je dat 45 minuten vol. Kijk je TV of zo of heb je een andere manier om de tijd te doden?
Zo'n souplesse training lijkt me trouwens wel wat maar dan wel buiten.

Martin Kool zei

Henk vindt het ook niks: http://gafietsen.blogspot.com/2009/11/klaar-met-binnen-sporten.html

Angelo Roelandt zei

Hoi Martin,

45 minuten is erg makkelijk vol te houden hoor en ik doe verder eigenlijk niets om de tijd te doden. Gewoon fietsen en wat naar het scherm van mijn laptop kijken naar hartslag en andere gegevens en een beetje uit het raam turen naar buiten.

Vorig jaar en vooral het jaar daar voor zat ik wel 3 uur en soms 4 uur achter elkaar op de tacx. ik vraag mezelf nu echt af hoe ik dat in godsnaam heb kunnen volhouden. Op dat gebied ben ik er ook klaar mee. Een uur tot anderhalf uur is echt maximaal nu.

Ben erg blij dat ik ben gaan mountainbiken. Tacxen zal ik deze winter dan ook een stuk minder gaan doen. Ik moet wel zeggen dat het ideaal en zeer effectief is om souplesse en krachtprogramma`s te rijden. Die virtuele wereld waar je in kunt fietsen daar heb ik nooit wat aan gevonden. Real life video`s zijn wel leuk om te doen.

Groeten,

Angelo.