zondag 15 november 2009

VTT zelzate, 48 km, 1 uur 52 min, 25.6 km/u ?

Rond 8:30 vertrokken bij de Rabobank richting Zelzate samen met Wout, Matti, Michael en Pascal. Bij het vertek regende het maar koud was het zeker niet. Na de inschrijving die vlot verliep begonnen aan de rit. Michael begon gelijk stevig door te rijden vanaf de eerste meter en de snelheid liep al snel op naar de 35 per uur pfff. Vanaf de eerste meter door het veld werd het direct duidelijk "dit was niet mijn dag". Wat een belabberd slecht gevoel zeg echt een verschrikkelijke off day. Ik was echt met glans de minste van ons vieren vandaag. Een slechte dag in de polder is niet prettig, een slechte dag in het hooggebergte is vreselijk, een slechte dag in het veld is echt een drama dat is me vandaag wel duidelijk geworden. Matti dacht een herstel ritje te rijden na zijn loopwedstrijd van gisteren maar met Michael op kop zit dat er niet echt in. Matti haakte af op een stuk door het veld maar al snel bleek dit door materiaal pech te komen. Ik had in het begin al aardig wat in het rood gereden en dat voelde niet echt lekker aan.

Na de eerste bevoorrading aangegeven dat ze maar door moesten rijden omdat het totaal niet ging vandaag. Er werd toch besloten om allemaal maar wat rustiger te rijden ook Matti vond het ook wel prettig om een tandje rustiger te rijden, materiaal pech was intussen verholpen bij de bevoorrading. Michael ging er al snel weer vandoor Matti en Wout bleven bij mij fietsen. Wout was ook erg goed vandaag dus op de stukken in het veld trok hij steeds een gat ik bleef gewoon op mijn eigen tempo rijden. Overzetten heeft geen zin en ik zag het nut er ook niet van in vandaag. In het bos stond Matti aan de kant omdat er een tak tussen zijn derailleur was gekomen. Na het bos even op Matti gewacht en weer verder. Er zaten overigens vrij veel dezelfde stukken in deze tocht als de tocht van ons eigen clubje. Nog een tweede bevoorrading in het bos van wachtebeke en dan het laatste stuk waar Wout nog eens flink doortrok in het bos van Wachtebeke. Na het oversteken van de weg via de stoplichten reed ik ook nog lek. Achteraf gezien een stootlek en ik weet nu hoe het komt. Ik sprong op een stoeprand met mijn achterwiel. Zaten twee scheuren in de binnenband precies op de breedte van de velg. Band vervangen wat erg makkelijk ging (geen bandenlichters nodig) en weer verder. Het was nog maar een kilometer of twee a drie. Gelukkig maar want de band liep weer langzaam leeg. Ventiel zat niet goed dicht omdat er veel modder tussen zat. Na 1 uur en 52 minuten zat het er weer op toch nog 25.6 km/u gemiddeld volgens de polar protrainer software. We zagen er proper uit we konden elkaar nog nauwelijks herkennen zo ook de fietsen. Fietsen afgespoten en nog wat gedronken in de sporthal waar we nog wat bekenden tegen kwamen oa een aantal van de club. Mooi ritje al lag het parcour er niet erg zwaar bij maar voor mij was dat vandaag mooi meegenomen en zwaar zat. Volgende week hoop ik weer een stuk fitter te zijn want dan gaan we naar Hulst.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoi Angelo,

Wen er maar aan dat door de regenval van de laatste tijd er flink aan je banden wordt gezogen.
Heb gisteren een stuk van het parcour van Hulst verkent. Ligt er nog aardig bij maar of dit zondag nog zo gaat zijn?

Groeten,
Danny

Angelo Roelandt zei

Hoi Danny,

In het veld merk je dit idd wel al dat er wat meer aan de banden gezogen wordt. De paden in de bossen liggen er overigens nog steeds opvallend goed bij dat kan nog best wat regen verdragen. Ben benieuwd naar de rit van Hulst komend weekend, volgens velen een erg mooie rit. Zie je daar misschien wel ergens tijdens het ploeteren of na afloop.

Groeten,

Angelo.