zondag 1 november 2009

Start winterprogramma, VTT Belsele 49.7 km

Gisteren naar Bikemotion geweest, altijd leuk om de nieuwe ontwikkelingen en nieuwe fietsen eens in real life te zien. Vanochtend stond de Ronde van het Waasland op het programma in Belsele. De weersvoorspellingen waren niet best maar toen ik wakker werd om 8:00 was er in ieder geval nog geen spatje regen te zien. Rond 8:45 vertrokken met de auto naar Belsele wat ongeveer een half uurtje rijden was. Behoorlijk druk bij aankomst dus de auto zo`n 500 meter van de start geparkeerd. Na het inschrijven wat erg vlot ging om 9:44 op de fiets gestapt. De eerste 10 km niet te gek gedaan gewoon lekker doorgereden. Het parcour was ongeloofelijk mooi met erg veel singletracks en dus ook flink wat technische stukjes. Ik voel me echt als een vis in het water op de technische stukken de hartslag gaat hier echt omhoog door de kick. Een geweldig gevoel, van mij mag het zo blijven doorgaan tot de finish. Een stuk door het bos lijkt wel een crossbaan door diepe putten steeds op en af, uit het zadel en het lichaam fungeert hier ook als schokdemper. Op sommige singletracks kom ik vast te zitten achter andere deelnemers maar deze keer geen gekke stunten uitgehaald om er toch voorbij te geraken. Op de stukken op de weg een lekker tempo gereden tussen de 31 en de 35 per uur. Ongeveer op de helft een bevoorrading dus wat gedronken en gegeten en weer verder. Nog steeds geen spatje regen en op het parcour ook geen druppel water en dus ook geen modder te zien. Er stond wel een behoorlijk stevig windje op de stukken op de weg. Het parcour blijft prachtig met erg veel off road werk en nog steeds veel singletracks. Ik ben vandaag door twee man gepasseerd dacht even aan aanpikken maar ben wijselijk mijn eigen tempo blijven rijden. Erg constant gereden waardoor ik goed door kon blijven rijden tot het einde. De laatste 8 km kop over kop gereden samen met een belg. Op de weg stond de wind echt vol op kop dus was het erg aangenaam om met twee man rond te draaien. De stukken door het veld ook om en om op kop gereden en de laatste 2 km ben ik niet meer van de kop afgeweest. Terug in Belsele bedanken we elkaar voor de gedane arbeid en drink ik nog wat bij de finish. Wat een geweldige ervaring ik heb het echt heel erg goed naar mijn zin gehad en met een big smile ben ik terug naar de auto gereden om de fiets in te laden. 25.6 km/u gemiddeld zie ik op de polar. Ik denk niet dat er nog mooiere parcours te vinden zijn hier in de buurt als dit wel zo is dan is dat mooi meegenomen. Er zat ook een klein beetje hoogteverschil in vandaag met wat korte klimmetjes al waren het maar 140 hoogtemeters. Nu nagenieten op de bank de fiets schoonmaken is voor morgen er zit overigens geen spatje modder op alleen maar wat los zand. De regen valt intussen met bakken uit de hemel dus toch geluk gehad vandaag !!

Ik ga het trainen weer langzaam aan oppakken, in oktober heb ik voornamelijk in het weekend eens een ritje gereden. Ik ga er zeker niet vol in vliegen ik heb mijn lesje wel geleerd vorig jaar. Ik ga 1 keer per week naar de sportschool maar ik weet nog niet of ik daar van de week al mee start. Verder 1 ritje in de week op de MTB en in het weekend een veldtoertocht.

1 opmerking:

Jos Asselman zei

Inderdaad een mooie rit.Wij waren om 07.45uur met de fiets naar Belsele gereden vanaf St.Jansteen.Ongeveer 15km.
Daarna de 50 km rit gereden. Hoe hoog mijn hartslag was weet ik niet, ik was vergeten mijn borstband van mijn polar aan te doen.
Wij zjn een groepje mtb's gesponsord door kapsalon Fluente. We komen elkaar nog wel tegen.