maandag 15 februari 2010

MTB D2-tje, 46.1 km, 1 uur 43 min, 26.8 km/u

Erg korte nachtrust gehad, wel op tijd in bed maar niet in slaap kunnen komen. Dus tv terug aangezet voor de 3000 m schaatsen voor vrouwen af te kijken. Wekker ging al weer om 4:45 en ik zag het nog 1:30 worden. Planning was tacxen na thuiskomst van mijn werk maar de tacx komt me nu echt even mijn strot uit. Het zonnetje scheen en het was droog dus een aantal lagen fietskleding aan en op de mtb gesprongen voor een ritje in D2. Lage bandendruk voor het geval dat de weg er slecht bij lag dus voldoende weerstand voor een wat intensievere training. Vaste trainingrondje van de club gereden en enorm genoten onderweg. Mooie plaatjes onderweg door al die sneeuw in het landschap en het zonnetje dat vrij snel veranderde in een wel heel waterig zonnetje deed me toch weer eens goed. wind viel op zich mee maar de lange stukken tegen de wind zorgde toch voor een behoorlijke weerstand. Voelt toch altijd zwaar aan zo`n ritje op de MTB maar zelf voelde ik me echt prima vandaag op de fiets. Met een lekkere constante spanning op de benen gereden en de benen waren echt niet kapot te krijgen. hartslag redelijk hoog in D2 maar gevoelsmatig ging het gewoon erg lekker. Tegen de wind vrij zwaar gereden wat het verzet betreft voor wat kracht op te doen en tussendoor ook wat stukken op souplesse gereden. Echt enorm genoten vandaag in de buitenlucht en voor de eerste keer van dit jaar dus echt een goed gevoel. Toch vreemd na zo`n korte nachtrust.

Na thuiskomst fiets snel ff in een soppie gezet, douche gepakt en ingeschreven voor de fietschallenge (150 km race challenge) Planning was 100 km maar dit jaar zijn er wat dingen aangepast door de organistatie. 150 km race challenge bestaat nu uit 6 ronden van 25 kilometer, parcour is niet volledig verkeer vrij maar het peloton schijnt wel overal voorrang te krijgen op kruisingen en andere gevaarlijke punten. Ik was wel benieuwd naar dit nieuwe concept vandaar dat ik toch heb gekozen voor deze variant. Nadeel is wel dat dit nu nog meer op een echte wedstrijd zal gaan lijken dus of het er veiliger op wordt dat is nog maar de vraag?? Bedoeling is nog steeds om de racechallenge te benaderen als een lekkere training op snelheid en kracht. Als het goed is ziet mijn aanhang me dus 6 keer voorbij komen, fietsend of kruipend dat zien we dan wel weer.

2 opmerkingen:

Marieke zei

Jaa! Ik doe ook de race challenge. rondjes rijden. Hopelijk ontstaat er nog een 2e (3e?) peloton die ook voorrang mag krijgen.

Angelo Roelandt zei

Hoi Marieke,

Leuk dat je ook voor de racechallenge gaat waarom doet Johan niet mee aan de racechallenge? durft hij de confrontatie met jouw niet meer aan (haha)

Zou mooi zijn inderdaad dat niet alleen het eerste peloton voorrang krijgt maar ik vrees het ergste. Hard trainen dus en harken om zolang mogelijk in het eerste peloton mee te rijden. Als er lange beklimmingen in zitten dan ligt het veld waarschijnlijk zo uit elkaar.

Groeten,

Angelo.