woensdag 3 februari 2010

Herstelweekje

Planning was herstel weekje op de fiets maar het zal eerder een weekje rust worden. Nachtdiensten vallen erg zwaar deze week echt op het standje "overleven" Zal wel met het weer te maken hebben of zo want ik ben niet de enige die zich door deze week heen moet slepen. Daarbij heb ik ook nog een schrapende keel en een strot waar Joe Cocker jaloers op zou zijn. Nog twee nachtjes survival, aankomend weekend waarschijnlijk terug op de fiets. Luisteren naar het lichaam, ik begin het toch te leren.

Ik ben zelf ook een stuk rustiger geworden zeker als het even tegenzit. Voorheen ging ik koste wat het kost trainen met alle gevolgen van dien. Ik lees al veel berichten van onrustige medefietsers met trainingsachterstand door het slechte weer. Achterstand heb ik zelf zeker niet want er is nog een zeer lange weg te gaan tot aan D-Day. Tussendoelen om te pieken heb ik me dit jaar niet opgelegd. Ik moet niet in topvorm zijn tijdens de voorjaarsklassiekers (tochten) ik wil echt pieken op de Marmotte dit jaar. Voor een prof is het al lastig om meerdere malen te pieken in een seizoen laat staan voor een wielertoerist. De fietschallenge en de Steven Rooks ga ik ook als training benaderen (trainen op snelheid) een goede uitslag is mooi meegenomen maar een doel is het zeker niet. Ik denk dat ik zo ook nog veel meer plezier beleef aan het fietsen want jezelf constant een flinke dosis druk opleggen is niet altijd prettig. De marmotte kan ik nog vele jaren rijden maar ik wil er nu zeker nog één keer alles aan doen om mijn doel daar te bereiken. Lukt het die dag niet door omstandigheden of een slechte dag dan heb ik er in ieder geval alles aan gedaan. Tot die tijd dus lekker trainen, rustig proberen blijven en genieten van deze prachtige sport.

2 opmerkingen:

Henk zei

Goed om te lezen dat je je rust pakt Angelo!
Als het meezit ga ik zelf komende zondag de eerste race kilometers van 2010 maken...
Blijf je in iedergeval volgen en hoop dat je doelstelling gaat lukken succes maar vooral veel plezier in de weg er naar toe!

Gr
Henk

Marieke zei

200 km is ook te gek voor in simpel ritje over de heuvelrug.
Goede trainings instelling. SFC en AGR worden voor mij ook trainingen, zowel fysiek als menatale training.