zondag 28 februari 2010

MTB interval 4x4x4, 28.9 km, 1 uur 5 min, 26.6 km/u

Lang getwijfeld buiten of even op de tacx. Buiten fietsen is gewoon veel leuker dus even een goed moment afgewacht wat het weer betreft. Snel op de MTB gesprongen voor een interval training. Vertrokken in wat lichte regen en de wind was sterk maar zeker niet sterker dan gisteren. Planning was 7 blokken van 4 minuten in D3. Na een half uurtje rustig inrijden in D1 aan de blokken begonnen. Vanaf het eerste blok begon het hard te regenen en de wind werd ook steeds heftiger. Blokken op kracht gereden dus een vrij zwaar verzet en de benen flink op spanning gebracht. Na het vierde blok begon het te hagelen in combinatie met flinke zware windstoten. Noodweer was er dus plots en training afgebroken en snel naar huis gereden. Op het laatst nog een kort sprintje en ook op de MTB zit je zonder veel moeite al snel boven de 50 per uur. Toch erg lekker gereden in de regen maar wel nat tot op het bot in iets meer dan een uurtje fietsen. Morgen rustdag.

2 opmerkingen:

angelo zei

Na het winterweer, weer ander takkeweer, maar het is niet anders.
Zolang we maar lekker door kunnen trainen, ik vind regen geen probleem, alleen het gevaar van vallen is dan altijd aanwezig.Vandaag mezelf een rustdag gegund, toch wel een beetje volle benen en ik heb eindelijk geleerd om een beetje naar mijn lichaam te luisteren.Waarom ga je niet met de Cervelo in de regen, vanwege het valgevaar? Mooi wielerweekend geweest, vooral gisteren in de Omloop het Nieuwsblad, Cervelo drukte zijn neus toch weer goed aan het venster.Volgende maand klokje vooruit, kunnen de avondritten weer beginnen en kom ik weer naar Sas voor de gezamelijke rondes.Kijk er al naar uit! Groetjes Angelo

Angelo Roelandt zei

Hoi Angelo,

Ik vind regen ook geen probleem maar ik rij natuurlijk ook liever in droog weer. Ben overigens niet bang om te vallen hoor met mijn cervélo. Nazorg (schoonmaken fiets) na een ritje in de regen kost gewoon veel te veel tijd en ik ben nogal een poetsertje wat mijn racer betreft. Ideaal zo`n MTB als slecht weer fiets al voelt het heel anders aan dan een racefiets, je wordt er wel sterk van. Ritjes met de club komen er inderdaad weer aan aankomend weekend starten ze met het programma. Misschien dat ik zondagochtend voor de eerste keer met de club mee ga als het weer het toelaat.

Groetjes Angelo.