vrijdag 4 februari 2011

Domper

Domper synoniem voor anticlimax, tegenvaller, teleurstelling. Met dit gevoel keerde ik huiswaarts na een bezoek aan de chirurg in ziekenhuis te Terneuzen. Eerst een leuk gesprek gehad met de assistente van de chirurg die mijn situatie als geen ander begreep. Zeer fanatiek hardloopster (oa marathons) heeft ook veel gefietst maar kon zich op de fiets niet bedwingen en het was nooit genoeg. Gewicht op den duur 47 kilo en toen de noodklok moeten luiden. Ook net weer aan de gang na een medische ingreep en intussen weer goed op dreef met hardlopen. Altijd prettig om mensen te spreken met dezelfde drijfveer en erg grappig is de herkenning in de verhalen.

Maar goed een goed gesprek daar kwamen we niet voor het zweet stond intussen weer in mijn handen. Ik weet niet wat het is ik heb het gewoon niet zo op ziekenhuizen en mannen in lange witte jassen. Na een twintigtal minuten wachten in de behandelkamer kwam de chirurg met een big smile binnen. Hoe is het "ik zit" ja dat zie ik ok laat me eens kijken. Ik nam plaats op het bed en mijn zitvlak werd aandachtig bekeken. Met zijn duim gaf hij me een soort van thaise massage waardoor het maar weer eens duidelijk werd hoe gevoelig het nog was. Littekenweefsel voelt hard en wat dik aan maar het ziet er wel prima uit. Heeft u al eens op u fietszadel proberen zitten? Ik en proberen (haha) "uiteraard" maar dat gaat echt niet. Zitten op een zachte ondergrond gaat best goed maar bv de stoelen hier in de wachtkamer dat gaat ook nog niet. Voor ik mijn priemende vraag wilde stellen floepte hij het eruit. Mijn verwachting is dat het toch nog wel een tijd gaat duren. Het heeft nu echt zijn tijd nodig. Ik denk zo`n twee maanden eer u weer normaal op een fietszadel/harde ondergrond zou kunnen gaan zitten maar ook dat kan ik u niet met zekerheid zeggen.

U zou ook eens moeten kijken naar u fietszadel. Wellicht dat dit aangepast moet worden om de plek wat te ontlasten. Het littekenweefsel zal terug soepel moeten worden en dat heeft echt zijn tijd nodig. Ik moet het dus nog even de tijd geven en wie ben ik om dit advies in de wind te slaan. Ik wil dat het weer 100% in orde komt dus ik zal moeten luisteren naar de chirurg en naar mijn lichaam 0f beter gezegd mijn kont. Mijn zitvlak geeft aan hoever ik kan gaan dus het is eigenlijk vrij simpel, nog even rustig aan dus. Ik gebruik ook zalf "Alhydran" is dat ok? Hij dook gelijk op internet om het even uit te zoeken hmm een hydraterende créme dat is prima dat mag u zeker blijven gebruiken. Over 6 weken wil ik u terug zien tenzij het zoveel verbeterd is dat u het niet nodig acht. Er gebeuren ergere dingen in de wereld maar twee maanden dat had ik toch echt niet verwacht. Ook deze domper zullen we wel weer overwinnen en de wonderen zijn de wereld nog niet uit. Ik werk weer, ik sport weer, ben gezond en voel me verder prima dus eigenlijk heb ik weinig reden tot klagen.

4 opmerkingen:

3Ly zei

Mooi gerelativeerd. En ja 't is balen als je lijf niet wil wat jij wil. Als het tussen je oren verder goed zit maar je lijf even niet mee wil werken. Bedenk je idd dat het van voorbijgaande aard is.... Al mag je ook best af en toe even heel hard schreeuwen hoor :-)
De laatste loodjes zijn altijd 't zwaarst, maar hou nog ff vol, je moet nog jaaaaaaaaaaren met die kont doen, hahha.
Greetz
Amber

Angelo Roelandt zei

@3Ly WHAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA !!!!!!!!!! dat lucht inderdaad op ff schreeuwen. Bedankt Amber.

Groeten,

Angelo.

Gijs van den Abeele. zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
van den Abeele zei

...sorry... pc was per ongeluk ingelogd op account van zoon Gijs!
Maar evengoed: sterkte ermee! Groet, Aschwin.