dinsdag 15 februari 2011

Zitvlees, 44 km

Rond de klok van 10:00 in de pedalen geklikt voor een rondje Watervliet. De eerste minuten waren heel erg pijnlijk wat het zitvlak betreft. Dacht even dat ik direct rechtsomkeer kon maken maar na verloop van tijd was het wel weer te doen en kon ik de pijn met momenten even uitschakelen tijdens het dagdromen op de fiets. Vrij rustig gereden met de handjes los op het stuur en een goed gevoel in de benen. De wind leek mee te vallen vandaag maar eenmaal in ijzendijke moest ik mijn gevoel bijstellen. Weer een stevig smerig windje op deze lange weg terug richting Philippine. Wel netjes gecontroleerd tegen de wind in kunnen rijden wat de hartslag betreft dus dat geeft de burger moed. Het gaat prima op het moment zelfs veel beter dan verwacht. Zitvlak blijft enorm kwetsbaar ik zal uren moeten maken in het zadel om opnieuw wat zitvlees te kweken. Zowat dagelijks laat ik mijn bips even checken door Inge vooralsnog geen zwellingen of andere rare dingen te zien. So far so good ...... Morgen rustdag. Hoe jammer ik het ook vind het lopen is voorlopig nog steeds einde verhaal. Geen zin om mijn knie kapot te lopen. Ik voel mijn linkerknie nog steeds een beetje ook na mijn eerste twee fietsritjes.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Hey Angelo,welkom terug op de bike!
Goed om te lezen dat je back in business bent, zij het niet geheel pijnloos maar het begin is er toch weer. Ik vind trouwens dat je gelijk alweer een behoorlijk gemiddelde rijdt, dat moet toch moed geven voor het komende seizoen. Ik ga de training ook langzaam een beetje opvoeren, moet denk ik wel eens achter zo'n zadel als jou gaan, want mijn linker zitbotje is behoorlijk snel beurs.

Groetjes Angelo

Angelo Roelandt zei

Mij hoor je niet klagen idd gaat verrassend goed hoe minder ik train hoe beter het gaat (haha) Ben benieuwd hoe het gesteld is met mijn duurvermogen als de schade op dat gebied ook mee blijkt te vallen dan is het wel een heel mooi uitgangspunt want het kan alleen maar beter worden. Aankomende vrijdag, zaterdag, zondag en maandag ben ik roostervrij. Als mijn zitvlak het toelaat dan rij ik zeker eens een langere duurtraining. SQ Lab zadel lijkt een enorm succes maar ik kan pas echt een objectief oordeel geven als mijn zitvlak niet meer zo pijnlijk aanvoelt.

Groetjes Angelo.

Anoniem zei

Klinkt goed. Je bent op duidelijk op de weg terug. Het mooie weer laat (helaas) nog wel even op zich wachten, dus je hebt nog wel even hersteltijd. Zit je ook op de tacx of spinningfiets?

Welke fietscomputer gebruik jij? Polar ...? Ik ben zelf op zoek naar een goede fietscomputer waarmee ik de data op de pc kan zetten.

Groet'n ut Grunn
Almar