woensdag 9 februari 2011

Zadelmeting / SQ Lab zadel

Vanmorgen zoals gepland eerst een rondje van 4.9 km hardgelopen. Tempo wat hoger als normaal en vooral in het begin ging het toch wat moeizaam. Na een km of drie kreeg ik last van mijn linkerheup dus tempo wat moeten laten zakken. Op het moment probeer ik wat applicaties uit op de HTC om met gps te lopen. Vandaag cardio trainer, erg mooie app en lijkt prima te werken. Ik ga Endomondo ook nog eens uit proberen. Na 4.9 km afgeklokt en tijdens het uitlopen ook nog eens flinke pijnscheuten in de linkerknie. Leuke sport dat lopen maar de geschiedenis lijkt zich te herhalen ivm blessures. Tot op heden ging het allemaal vrij goed al voelde ik mijn heup en knie na het 10 km loopje ook al aardig. Het wat hogere tempo is conditioneel goed vol te houden maar wordt duidelijk niet gewaardeerd door de gewrichten. Ik vrees dat ik voorlopig gewoon het beste rond de 12 km/u kan blijven lopen als ik kan blijven lopen tenminste. Jammer dat ik het tempo wat moest laten zakken anders had ik zeker boven de 14 km/u gelopen hetgeen voor een amper getrainde loper best al aardig is. Maar goed voorlopig maar niet meer doen en wat rustiger lopen. 4.89 km in 21'13, 13.84 km/u, 4:20 min/km, max speed 16.46 km/u, min speed 11.84 km/u.

Na een heerlijke douche en de lunch samen met mijn jongste dochter naar Oostburg gereden voor een zadelmeting. Goed geholpen door een vriendelijke wat oudere man zelf ook fervent fietser althans op de muur hingen foto`s waar de beste man al fietsend op stond op de toppen van Galibier, Alpe d' huez en de pyreneeën. Zoals altijd had ik mijn huiswerk weer iets te goed gedaan waardoor ik alles eigenlijk al wist. Eerst op het hardhouten krukje met een stukje golfkarton. Ik had er al een tijdje angstvallig naar staan kijken met het zweet tussen mijn bilnaad. Moet je daar op gaan zitten papa? vroeg mijn dochter. Ik vrees van wel liefje, oei !! ja inderdaad oei. Probeer het maar zei de man waaraan ik al had uitgelegd dat ik herstellende was van een operatie aan mijn zitvlak. Een korte maar hevige pijn leverde een prachtige afdruk van mijn zitbotjes af. Ook dat was geen verrassing meer voor me 11 cm center/center. Verschillende gegevens werden ingevoerd in de computer en al snel rolde er een advies uit. SQ Lab 611 13 cm was het eerste zadel wat werd geadviseerd en dat had ik zelf van te voren al klaargelegd op tafel. de 611 active (zijwaartse beweging) was ook een optie maar met zijn lengte van 302 mm leek dit meer op een surfplank.


De looks van de 611 vallen me overigens alles behalve tegen het ziet er zelfs zeer fraai afgewerkt uit en de vorm is alles behalve afwijkend tov een normaal fietszadel. Gewicht voor een 13 cm is 256 gram. Het gaat ons puur om de tevredenheid van de klant zei de man als het niet goed is dan kom je terug en dan kunnen we alsnog voor de 611 active gaan. De prijs viel ook nog ontzettend mee € 89,90 als daar mijn problemen mee opgelost zijn dan koop ik er nog één bij voor op de mtb. Eerst maar even afwachten hoe het zadel bevalt. Voorlopig zit fietsen er nog steeds niet in maar ik ben bang dat dat ik iets ga verzinnen om voorzichtig aan te beginnen met fietsen als het echt nog lang gaat duren. Desnoods doe ik twee broeken aan, nu gaat het nog niet dat is duidelijk en forceren heeft geen zin maar het kriebelen is intussen haast ondragelijk geworden. Toen ik hulpeloos in de bank lag had ik er absoluut vrede mee dat ik niet kon fietsen maar nu ik weer terug op de been ben kan ik er niet meer mee lachen. Ook vandaag kwam ik weer veel fietsers tegen ik gun ze het van harte laat daar geen misverstand over bestaan maar ik zou ze het liefst van hun fiets afrukken (haha) ik wil ook ........ maar goed de harde werkelijkheid is anders. Eerst maar zorgen dat ik in het dagelijkse leven weer gewoon kan zitten want ook dat gaat nog steeds niet zonder pijn.

4 opmerkingen:

Ron van den Boogaard zei

Vallen de looks je nu alles behalve mee? Of is het fraai? Beetje verwarrend

Angelo Roelandt zei

Hoi Ron,

Oeps dat was inderdaad een foutje. Uiteraard bedoelde ik de looks vallen alles behalve tegen. Heb het gelijk veranderd. Het is gewoon een fraai zadel, niets op aan te merken.

Groeten,

Angelo.

van den Abeele zei

... en het lopen gaat m.i. ook sterk vooruit! Nog even en de lopers hier in het Z-Vlaamse land hebben er een geduchte concurrent bij tijdens de loopjes...

Of ligt dat niet in de planning?

Angelo Roelandt zei

@Aschwin Ligt zeker niet in de planning om iets met het lopen te gaan doen. Sterker nog ik vrees dat het exit is met hardlopen. Weer last van linkerheup en een zeer pijnlijke linkerknie. Ik kan me geen blessures meer veroorloven dus voorlopig einde verhaal hardlopen. Wel erg jammer vind het zo te gek om te doen en had best eens aan een trimloopje willen meedoen voor de fun. Wie weet komt dit er later weer eens van. Nu geen risico`s meer en keihard werken aan herstel om terug te kunnen fietsen.

Groeten,

Angelo.