zondag 27 februari 2011

Duurtraining op bergverzetje

Rond één uur ingeklikt in de pedalen voor een rustige duurtraining. Erg veel wind vandaag en de eerste 40 km wind op kop gehad. Bergverzetje geschakeld en hartslag toch mooi laag kunnen houden dus het kan wel ondanks windkracht 5 a 6. Lage snelheid tegen de wind in maar het ging wel erg makkelijk. Met zo`n 24 per uur haalde ik een fietser in die zich helemaal het leplazerus aan het trappen was al vechtend tegen de harde wind. Een blik op de polar hartslag gewoon in D1, erg goede benen dus en goed voor de motivatie. Vanaf Aardenburg naar Oostburg gereden en vanaf hier de wind in het voordeel dus dag met het bergverzetje en op de grote plaat. Je zou dan ook 40 km meewind verwachten maar zoals altijd was de wind natuurlijk weer wat gedraaid maar toch zo`n 30 km rugwind gehad. De laatste 15 km de hartslag iets op laten lopen midden D2 het liep erg lekker vandaag. Laatste kilometers wind weer schuin van voren. Goede en heerlijke rustige training !! Na thuiskomst een pannenkoek met een cola en nog even naar de laatste kilometers van de koers gekeken op Sporza. Polarritgegevens: 80.4 km, 2:48:15, 28.7 km/u, 91 rpm, HF 157. Endomondo ritgegevens

6 opmerkingen:

van den Abeele zei

Fijn zeg! En: helemaal geen last van het zitvlak tijdens zo'n rit?

Anoniem zei

Angelo,
ik heb een vraagje over Endomondo, moet je gans de rit verbinding hebben met internet of alleen satteliet verbinding ?
Grtn,
Rony

Angelo Roelandt zei

Hoi Rony, je hebt enkel gps nodig voor endomondo. Internet is bv om je file automatisch te uploaden naar de endomondo website na afloop van de training. Dit kun je thuis ook gewoon doen achteraf door middel van manual upload.

Succes !!

Groeten Angelo

Anoniem zei

Bedankt Angelo,
ik ga nog even zoeken in de instellingen,als ik endomondo open krijg ik altijd verbinding met internet + satellietverbinding.
Grtn,
Rony

Anoniem zei

Ik overweeg ook een operatie aan mijn zitvlak maar door het lezen van jouw ervaringen sta ik niet echt te springen.
Bij de profs hoor je vaak dat ze er 2 weken uit zijn, geen 3 maande :-s.
Heel veel succes met je herstel!

gr Gijs

Angelo Roelandt zei

@Gijs De profs daar mogen we ons zeker niet mee vergelijken ook niet op blessure gebied. Ik zou je toch niet af laten schrikken door mijn verhaal betreft de operatie aan mijn zitvlak. Het zat behoorlijk tegen bij mij ivm een zwelling anders was het herstel zeker wat vlotter verlopen. Ieder mens en iedere behandeling/blessure is vaak net weer even iets anders. Hoeveel ellende het me ook heeft gekost ik ben blij dat ik er wat aan heb laten doen. 1 ding kan ik je wel meegeven na een soort gelijke operatie (bobbel/gezwel op zitbot) is terugkeer op een fietszadel na twee weken absoluut ondenkbaar. 6 tot 8 weken minimaal vrees ik als alles perfect verloopt. Zelf heb ik 3 jaar gewacht, steeds uitgesteld en dat is vrij onverstandig geweest. Laat het dus niet te lang aanslepen. Twee a drie maanden is lang maar als je de operatie kan plannen in de winter dan valt de schade achteraf reuze mee. Bij mij is het nu 3 maanden geleden en nog doet het flink pijn in het zadel maar ik ben erg blij dat ik van die bobbel verlost ben. Ik fiets weer en rij toch weer al ritjes van ruim 3 uur. De pijn zal langzaam steeds minder worden althans dat is me verteld en dat hoop ik uiteraard ook van harte. Succes !!

Groeten,

Angelo.