zondag 28 augustus 2011

48, ZW 4/5, 11/25, D2, 33.9 !!

Voor de kenners wellicht onnodig om bovenstaande cijfertjes uit te leggen maar bij deze doe ik het toch. Ochtendpols 48 (wel erg slecht geslapen) Stevige zuidwesten wind kracht 4/5, klimcassette is er eindelijk af en de 11/25 zit er op (voor de profs overigens gewoon een bergcassette) maar voor mij een polderverzet. D2 hartslagzone (158-177) en last but not least een gemiddelde snelheid van 33.9 km/u. Kortom een aantal cijfers van het fietsritje van vandaag. 52.33 km, 1:32:44, 33.9 km/u, Max 47.4 km/u, HF 170 Garmin details

Er stond inderdaad een zeer stevig windje maar ik had wel weer eens zin om lekker door te rijden en het werd uiteindelijk een heerlijk ritje in D2. Duidelijk een conditie boost op het moment want dit ging me toch weer vrij makkelijk af. Als vlieggewicht moet je nog behoorlijk op de trappers voor een gemiddelde tegen de 34 per uur in je eentje. Ik denk dat mijn VO2 max gewoon gestegen is de afgelopen tijd door het hardlopen. Bij mijn eerste maximale inspanningstest was mijn VO2 max 60 ml/min/kg. Zie hier een lijstje van de V02 max world records van de beste atleten ter wereld. Bij het lopen gebruik je meer spiergroepen dus is er meer zuurstof benodigd om energie te verbranden. Ik heb voelbaar meer conditie en ondanks dat mijn benen vermoedelijk wat minder sterk zijn fiets ik gewoon makkelijker en beter dan voorheen. Ik heb het al eerder vermeld maar over een maand of 2 a 3 ga ik weer eens een maximale inspanningstest doen. deze keer op een loopband bij Energylab in Gent Vanochtend overigens nagenoeg geen last van mijn linkervoet en dat is heel erg goed nieuws. Normaal gesproken altijd veel last van mijn voet de volgende ochtend na het hardlopen. Niet te vroeg juichen maar het lijkt eindelijk de goede kant op te gaan.

4 opmerkingen:

angelo zei

Nou Angelo, die getallen liegen er niet om! Als dit nog maar de basis vormt voor wat komen gaat, zou ik me toch maar gaan richten op de Marmotte onder de 7,5 uur. Je weet het een doel moet uitdagend, meetbaar en haalbaar (stretched goal) zijn. Blij dat het zo goed met je gaat na al die ongemakken. Nu ik nog........
gr Angelo

Angelo Roelandt zei

@angelo tsja ben nu eigenlijk zover dat ik me niet echt meer druk maak over een marmotte onder de 8 uur. Mocht ik hem rijden in 2012 wat absoluut nog niet zeker is dan waarschijnlijk met een andere insteek en misschien wel in dienst van iemand anders met dergelijke ambities. 2012 staat vooralsnog in het teken van de marathon lopen ik kan me niet voorstellen dat je in datzelfde jaar ook een goede marmotte kunt rijden. Ik ben zeer enthousiast geworden betreft het lopen. Fietsen gaat nu ook nog beter dan ooit dat is natuurlijk helemaal mooi meegenomen. Jou conditie is in no-time terug op orde geloof me !! We gaan er donderdag samen aan werken als ons gezamelijke fietsritje doorgaat ok :-) hopelijk tot donderdag, kan het niet no problem dan gaan we een andere keer fietsen.

Groeten Angelo

Anoniem zei

Hey Angelo,

Polderverzet 11/25, mag ik dan vragen wat je klimverzet is? met een compact vermoed ik.

Angelo Roelandt zei

@anoniem klimcassette 13/29 idd in combinatie met een compact. 11/23 cassette gebruik ik ook hoor in de polder maar die heeft zijn beste tijd gehad en de 11/25 is nog zo goed als nieuw.

Groeten Angelo.